Burada Seni Benden Başkası Duyamaz

Taylor Adams
SADECE BEĞENMEDİĞİ BİR CİNAYET KİTABINA KÖTÜ BİR YORUM YAZMIŞTI AMA YAZARIN TEPKİSİ O KADAR HAFİF OLMAYACAKTI Hayatın gerçeklerine daha fazla dayanamayan Emma Carpenter, evinden ayrılmış ve golden retriever cinsi köpeği Laika’yla beraber ücra bir kasabadaki eski bir sahil evine göz kulak olmaya başlamıştı. Artık esrarengiz komşusu Deek’le Adam Asmaca oynamak dışında kimseyle iletişim kurmuyordu. Günlerini ucuz romanlar okuyarak geçiriyordu ama Cinayet Dağı açık ara en kötüsüydü. Emma, klişelerle dolu bu kitaba acımasız bir yorum yapmadan edemedi. Kitabın yazarı H. G. Kane’in bu kadar alınacağıysa aklının ucundan bile geçmezdi. Yorumunun paylaşılmasından kısa bir süre sonra evinde meydana gelen olaylar onu iyiden iyiye tedirgin etmeye başladı. Uyurken bir siluet onu izliyor, birileri köpeğiyle uğraşıyor ve tek başına çıktığı yürüyüşlerde ikinci bir ayak iziyle karşılaşıyordu. Tüm bunlar internet üzerinde yapılan sıradan bir tartışma yüzünden yaşanıyor olamazdı, değil mi? “Muazzam bir psikolojik gerilim… Heyecan gitgide yükselirken olağanüstü ters köşeler bir yandan mevcut beklentileri yerle bir edip bir yandan da yepyeni ihtimallerin kapısını aralıyor…” – Publishers Weekly (starred review)
392 sayfa

6/10 puan verdi
Emma Carpenter, köpeği Laika’yla beraber ücra bir kasabadaki eski bir sahil evinde yaşamaya başlar. Komşusu Deek’le Adam Asmaca oynamak dışında kimseyle iletişim kurmaz. Günlerini ucuz romanlar okuyarak geçirir, içlerinde en kötüsü de Cinayet Dağı kitabıdır. Emma, klişelerle dolu bu kitaba acımasız bir yorum yazmadan edemez. Kitabın yazarı H. G.
390 syf.
5/10 puan verdi
Bu kadar güzel kitapların yazarısın sana hiç yakışmadı böyle bir kitap!! Fikir orjinal ve ilk 100 sayfası çok iyi başladı ama ilerledikçe betimlemelerle baydı , uzattı saçmaladı , bu saye de ne çıksa ilgimi çekmedi maalesef hiç sevemedim , kitap boyunca tek bir mekanda dolanıp durması çok baydı karakter yokluğu da cabası! .
4/10 puan verdi
Kötü Yorum - Taylor Adams Kitabı 35 saatte bitirmişim fakat bana 1 haftadır okuyormuşum gibi geldi. Rsdeyim doğru düzgün hiçbir şey okuyamıyorum normal okuma günümde de olsaydım muhtemelen kitaba vereceğim en fazla 6 olurdu. Fakat kitap asla gitmedi. İlk 100 sayfa biraz ilgi çekiciydi ama sonra aşırı sıkıcı oldu. Zaten rsdeyim bu kitap beni daha da zorladı.. Yazar kitaptaki gibi pesime düşmeyecekse beğenmedim. Ters köşe olayı çok uzatılmıştı. Bağlandığı yer saçmaydı. Konu aslında ilgi çekici dursa da aşırı sıkıcı bir şekilde işlemiş aslında. Kitaptaki yazar gibi kitap yazmiş. Emma'nın kötü yazmışsın dediğini anlıyorum.. Sevemedim üzgünüm...
7/10 puan verdi
#kötüyorum - TAYLOR ADAMS Biz okuyucular kitapları okurken üstün körü okumak yerine, özümsemek, benimsemek ve karakterlerle bağ kurmayı tercih ederiz. Türüne göre bu duygular farklılık gösterir elbette. Polisiyede olay çözme peşinde koşarız, romantikte duyguları içten yaşarız, gerilim de ise diken üstünde olmak isteriz. Bu tarz unsurları eksik
7/10 puan verdi
Yediden yedi buçuk
Yazarla ilk tanışma kitabım… Yazarı sevdim, kitabı ise ortalama buldum. Sekseninci sayfalara geldiğinizde katilin kim olduğunu tahmin edebiliyorsunuz ama kurguda oturtamıyorsunuz. Düğümler çözülünce de kendinizi başladığınız yerde buluyorsunuz. Karakterden dolayı kitabın genelinde bir depresyon havası hâkim. Kapalı havalardan mütevellit bu durumu da sevdim. Ancak ters köşe yapmak için yazar biraz fazla kıvranmış gibi hissediyorum. Tek mekânda geçmesi mevcut kasveti biraz daha artırmış. Eğer doğru zamanda okumasaydım, çok sıkılırdım. Çünkü kadın karakterin duygusal iniş çıkışları beni yormaya başlamıştı. Yine de yazarın diğer kitaplarını mutlaka okuyacağımı söyleyerek kitabın konusuna geçiyorum. Emma Carpenter, hayatının acı gerçeklerinden kaçmak için köpeğiyle beraber sezonunda olmayan sahil evine hem bekçilik yapıyor hem de günlerini ucuz romanlar okuyarak geçiriyordur. Eh, bir de teleskopla görebildiği ve tahta üzerinden yazışarak adam asmaca oynadığı kendi hâlinde bir komşusu vardır. Uçsuz bucaksız okyanusun kenarında, müzmin bir hayat… (Kadının hayatını kıskandığım yerlerden birisi.) Ancak günün birinde komşusu ona kitap önerir ve bu kitap, Emma’nın hayatında okuduğu en kötü kitaptır. Hayatında yaşadığı yeteri kadar kötü şey yokmuş gibi bir de kötü kitap okuması Emma’yı sinirlendirir ve kitaba Amazon’dan oldukça kötü bir yorum yazar. Evimizin güvenli ortamında beğenmediğimiz bir şeyi acımasızca eleştirmek oldukça kolaydır. Ancak ya evimizin güvenli ortamında değilsek? Ya eleştirdiğimiz kişi bize musallat olursa? Emma için zor günler kapıda.
10/10 puan verdi
Herkese merhaba Kitap psikolojik gerilim türünde. Yazarla tanışma kitabımdı. Kesinlikle en kısa zamanda diğer kitaplarını da okumak istiyorum. Müthiş bir kurgu , ters köşelere doyamadığım bir kitaptı. Olayın tek bir kapalı mekanda geçmesi bizi o eve hapsetti ve gerilimi iliklerimize kadar hissettirdi. Herşey bitti dediğimiz yerde aslında daha
5/10 puan verdi
Her türlü sosyal bağını keserek, hiçbir insanla iletişimde bulunmayan, kendine tek kişilik bir yaşam alanı seçerek hayatına devam eden genç bir kadın, okuduğu kitabı beğenmeyince sert eleştirilerle yazarı yerden yere vurur. İşte ne olduysa bundan sonra olur. Geceleri gölgeler arasında evinde dikilen tuhaf bir adam görmeye başlar. Yatak odasında, verandasında, mutfakta. Ve böylece genç kadınla bu gizemli adam arasında ölümcül bir kedi fare oyunu başlar. Kitabın hikayesi kesinlikle orijinal. Bu tarz kitaplarda bizler genelde benzer kurgulardan oluşan bir sarmalın içinde debelenirken, bu kitabın kurgusu kendine özgü. Fakat İlk 100 sayfa gayet güzel ilerlerken, sonrası sıradan betimlemelerle ve detaylı anlatımlarla ilerledi. Eğer filmi olsaydı ileri sarmayı isteyecek kadar hem de. Okumaya devam etmemin tek nedeni, bu kitaptan önce okuduğum kitapları çok beğenmiş olmam. Eğer başka bir yazar olsaydı bu kadar sabırlı davranmayabilirdim. Kitap psikolojik gerilim tarzındaysa okur anlatınlara inanmalı. Yani klişe bir laf olacak biliyorum ama okura kurgu gerçekçi gelmeli. Mantıklı gelmeli. Okur kaşlarını çatıp "hadi canım" dememeli. Kitapta o kadar absürt davranışlar var ki, madde madde yazsam sayfaya sığmaz. Bir de yazar, öyle saçma, öyle inanılmaz ters köşeler yazmış ki, resmen eline yüzüne bulaştırmış. Yazarın adına ben utandım. Gülsem mi ağlasam mı bilemedim. "Mesafe" ve "Çıkış Yok" gibi oldukça başarılı kitaplara imza atmış bir yazara, bu kitabı hiç yakıştıramadım. Kitap aslında 10 üzerinden 4 anca eder. Ben 5/10 veriyorum çünkü daha azını verirsem Taylor Adams'ın kılıçla kapıma dayanmasından korkuyorum.
2/10 puan verdi
Kitabin konusu aslinda guzel fakat o kadar kotu islenmis ki can sikintisindan kitap ilerlemiyor. Biri ben cinayet kitabi yazayim diye anlik kararla kalemi eline almis gibi....
10/10 puan verdi
Uzun zaman üstüne okurken gerildiğim bir kitap bulmak güzel oldu. Yazarın dili çok rahat ve akıcı bir sonraki sayfayı merakla okuyorsunuz. Sanırım yazarım okuduğum ilk kitabıydı genel anlamda çok başarılı bulduğumu söyleyebilirim.
9/10 puan verdi
Konusunu okur okumaz aşırı merak ettiğim bu kitabın yorumu ile geldim Açıksacı bookstagramların da okuması taraftarıyım çünkü işin başlangıcı bir yazarın kitabına yapılan kötü yorum ile başlıyor. Şahsen kendi fikrimce yazarın tutumu çok kötü olmakla birlikte okurun yazdığı yorumu da hiç tasvip etmedim. Ve yazarın şu sözüne katılıyorum. “Senin iki

Taylor Adams
Taylor AdamsYazar · 2 kitap
Taylor Adams, 2008 yılında beğenilen kısa film And I Feel Fine filmini yönetti ve prestijli Edmund G. Yarwood Ödülü ile Eastern Washington Üniversitesi'nden mezun oldu. Yönetmenlik çalışması Seattle True Independent Film Festivali'nde gösterildi ve yazılarını KAYU-TV'nin Fox Life blogunda yayınladı. Taylor, Washington eyaletinde yaşıyor ve Joffe Books tarafından yayınlanan üç roman yazdı:  EYESHOT (Gerilim): Mojave Çölü'ndeki miller, karı koca acımasız bir keskin nişancı tarafından tutturuldu.  SON GECEĞİMİZ (Paranormal gerilim): Hayaletler, romantizm ve lanetli bir antika tüfek. Ne yanlış gidebilir ki?  NO EXIT (Thriller): Bir yabancının minibüsüne kilitli kaçırılmış küçük bir kız. Millerce yardım yok. Sen ne yapardın?
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.