House of Night Serisi 7

7.710 üzerinden
369 kişi
·430 syf.·
2020 41. kitabı
Serinin yedinci kitabında, Heath'in ölümüyle ruhu paramparça olmuş Zoey'in Nyx'in aleminde kendini bulma çabalarını okuyoruz, ki bu kısımlar ( kitabın yarısını kapsıyor) oldukça sıkıcıydı bence. Zoey'in karamsar ve güçsüz hali hiç çekilmiyormuş. Yalnızca Heath'in aşkının saflığı bu bölümleri güzelleştirmiş. Bir de bu kitapta çok fazla yazım yanlışı var. Karakterlerin isimleri de karıştırılıp birbirinin yerine kullanılmış çoğu yerde. Bu kitapta esas karakter Stevie Rae gibiydi. Gücünün sınırlarını zorladı ve aslında tahmin ettiğinden de güçlü olduğunu öğrendi. Aydınlık ve Karanlık'ın hikayesini ben sevdim, olayların neden sonuç ilişkilerini bir mantık çerçevesine koydu ve oldukça etkileyiciydi. Rephaim ile aralarındaki bağ ve hislerin yoğunluğu da öyle güzel anlatılmış ki her cümlesini alıntı yapıp paylaşmak istedim. Stevie Rae'nin halletmesi gereken gönül işlerinden ziyade bir de kötü kırmızı çaylaklar sorunu var ama şimdilik çözülmüş gibi görünüyor. Kesin sonra yine ortaya çıkacaklar. Kitap genel olarak, hayal gücünün ve mitolojinin sınırlarını aşmış diyebilirim, saçma olmuş mu? Bence olmamış ama fazlasıyla abartılmış. Seri ilerledikçe kurulan evren de genişliyor. Hep daha güçlü, daha büyük, daha mükemmel bir vampir çıkıyor ortaya. Bir zamanlar en güçlü vampirin Shekinah olduğunu düşünüyorduk sonra vampir konseyine umut bağladığımız zamanlara geldik. Ama onlar da pek etkili olamadılar bu süreçte. Geriye bir tek ( tabii daha güçlüleri çıkmazsa) Şamanist İskoç Kraliçe Sgiach ve koruyucusu Seoras kalıyor. Bakalım onlar ne kadar yardım edebilecekler Zoey ve arkadaşlarına, gerçi Stevie Rae'e kimse yardım edemez gibi :)
2020 68. kitabı
Bu kitapta Zoey artık üç erkek arasında kalmıyor ve biri eleniyor 😂 Güldüğüme bakmayın çok üzüldüm giden kişi için ama söyleyemem kim. Zoey büyük bir buhran yaşıyor, kendini iyice salıyor. Bu sıralarda Stevie Rae kendi gücünün sınırlarını zorluyor ve değişmeye başlıyor. Aynı zamanda hayatına giren Rephaim ile olan diyalogları çok güzeldi 😍 Devamını söylemeyeyim siz okuyun. Biraz bu kitap sıktı beni tabi onu da söylemeden edemeyeceğim. Özellikle Zoey’in kısımları uzatılmasa daha iyiydi.
Fantastik
YanmışP. C. Cast · Pegasus · 20102,707 okunma
Tatil planı hazırsa sıra okuma listenizde!
Bu yaz yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz kitapları sizin için bir araya getirdik. 💬 Siz olsanız bu listeden hangisiyle başlardınız?
2025 51. kitabı
Okunma: 03 Mayıs 2025 21:50
Açık ara farkla serinin okuduğum en heyecanlı kitabı buydu. Belki bunda diğer karakterlere daha fazla rol verilmesi de olabilir. Bundan sonra daha da heyecanlı bir hale geleceğini düşünüyorum. Devam edeceğim.
2025 13. kitabı
Okunma: 29 Mart 2025 00:00
Yine uzun süre ara verip geri döndüğüm bir kitap oldu. Başlarda olaylar biraz yavaş ilerlediği için devam edemedim sanırım. Sonradan da biraz daha hızlandı. Kitap daha çok Stevie Rae ile ilgili oldu, ana olay da Zoey'le ilgili. Yine biraz "drama Queen" olması sebebiyle başına gelenler. Seride ilk kez bu kadar ilerledim, ilk okuduğumda 5. Kitap sonrasına devam etmemiştim. Bu kitap biraz sıkıcı geçti, bakalım devamı nasıl olacak.
2017 48. kitabı
Zoey'nin ortalarda pek görünmesi ve Stevie Rae ile Afrodit'i daha çok görüyoruz. . Zoeyin neyse ki yavaş yavaş sevgilileri azaldı ve geriye Stark kaldı. Zaten seriye tahammül etmemin nedenlerinden biri de budur. Bu kitapta Kalona'yı biraz daha iyi tanımaya başlıyoruz ve Neferet'in nasıl şirret bir kadın olduğu daha iyi kafalara dank ediyor. Stevie rae cephesinde de olaylar kopuyordu.