Yarın Olmayabilir

Helin Peker
12 Mayıs 2020
İkinci Adam Yayınları

2020 13. kitabı
#yarınolmayabilir #okudumbitti #yorum Herkese merhabalar... Kitabın ismi ne kadar güzel değil mi? Yarın olmayabilir. Hep yarınlar için uğraşıp, çalışırken aslında bugünü kaçırıyoruz. Bugünün değerini, keyfini bugün yaşamamız gerekir. Carpe Diem sözünü bu yüzden çok severim. Kitabın konusuna gelirsek... Eray ve Ela'nın hikayesi... Eray kalıplaşmış bir hayat yaşayan neden diye sorgulamayan, mutlu gibi görünen kendini ona inandıran aslında mutsuz bir adam. Genç, yakışıklı, zengin ve imkanları çok ama bu onu boşlukta hissettiriyor. Dolduramadığı bir boşluğu var. Sanırım bu aşk... Ela güzel, genç, zeki ve becerikli. Okumuş ama kalıplaşmış bir hayat istemediği için sınırlarını zorlamış ve bir çok işten ya istifa etmiş ya da kovulmuş. Bir kafede işe başlamış ve daha huzurludur. Eray ile Ela'nın tanışması ise... Ela nın çalıştığı yere yakın bir yerde Eray ın hayatını kurtarması ile başlıyor. Bir teşekkür ile başlıyor güzel hikaye... Sonunda ne mi oluyor? Orası kitapta gizli... Kitapta barınan sosyal mesajlara gerçekten bayıldım. Ela'nın kitap aşkı tam da ben dedirtti. Kitaplar ile ilgili tespit ve mesajları ayrı bir sevdim. Eray'ın eşitlikçi olmasını ve kadınları savunmasını gururla okudum. Bazı yerleri çok klişe ve bazı yerlerinde çok hızlı geliştiğini de eklemeden geçemeyeceğim. Karakterlerimizin birbirine anlattığı çok güzel hikayeler,  fıkralar, bilmeceler ise ayrı bir renk katmış. Ve o son nasıl bir sondu dedirtti... Okumanızı tavsiye ederim...
2020 173. kitabı
Merhaba Arkadaşlar sizlere güzel bir kitap yorumuyla geldim. . . Kahramanlarımız Eray ve Adaşım Ela.Eray rahat yaşayan mutlu gibi görünen biri.Eray genç,karizmatik,başarılı ve yakışıklı. . . Ela ise güzel,başarılı,genç yetenekli biridir.Aslında kitap türk filmi kıvamında.Zenginler ve fakirler konusu gibi. . . Hayat ne gönderirse göndersin karşı gelmemelisin.Acıyı kucaklamalı,mutluluğa kollarını açmalısın.Zira kaderinin ne zaman hangi yöne savrulacağını bilemezsin.
2020 185. kitabı
Eray ve Ela bambaşka hayatlar, uğraşlar ve hayat sınavları var. Biri zengin, biri 3 üniversite bitirmesine rağmen garsonluk yapan güçlü bir karakter... . Okurken tahmin edeceğiniz şekilde devam eden bir yapısı olsa da sonu kitabı kurtardı diyebilirim Peki sizin gözünüz kitabın sonunda mutlu son mu, büyük ayrılıklar mı arıyor? Hangisi sizi daha çok etkiliyor ? Ben her şey mahvolmuşsa o kitabı unutamıyorum konu kapanmışsa kitapta kapanıyor benim için @helin.peker @ikinciadamyayinevi Yalnızca sevgi ve ölüm her şeyi değiştirebilir
2020 56. kitabı
Okunma: 16 Haziran 2020 18:30
Hayattan zevk almayan, kalbi hüzün dolu, mutsuz, aynı zamanda zengin, büyük bir şirket sahibinin oğlu olan Eray ve üç üniversite bitirmiş, bir kafede garsonluk yapan hayat dolu Ela’nın yolları, Ela’nın Eray’ı intiharın eşiğinden çekip almasıyla kesişiyor. ️Aslında tanındık olsa da kurguyu çok sevdim fakat anlatım tarzından olsa gerek kitapla bütünleşemedim. ️Bir sonraki yorumda görüşünceye kadar kitapla kalın.
2020 105. kitabı
Bir aşk kitabıyla geldim. İlk başta kitaba başlarken çok farklı bir konuyla karşılaşacağımı düşündüm ancak olmadı ben kitabı sevemedim çünkü bana kitap haddinden fazla uzatılmış geldi. Kısaca yazar uzattıkça uzatmış klişe bir konuya sahip zengin adam fakir kız. Dili akıcı Türk filmi izlemek gibiydi kısa sürede okunup bitiyor sanırım yazarın ilk kitabı kalemi daim olsun. ۰ Kısaca konusundan bahsetmek gerekirse; Hayatın zorluklarıyla karşılaşmamış her istediğine sahip olsada bir türlü mutlu olamayan Eray ve 3 üniversite bitirmiş ama idealist bir kız olan ağır bir geçmişle sınanan dünyaya esir olmayan Ela. Bir tesadüf eseri yolları kesilen bu iki gencin aralarında başlayan arkadaşlık daha sonrasında aşka dönüşmeye başlayan yaşamlarını okuyoruz. Ancak her hikaye gibi bu hikayede mutlu sonla mı bitecek acaba?