Yarın Şimdi

Salih Keskin

Yarın Şimdi Gönderileri

Yarın Şimdi kitaplarını, Yarın Şimdi sözleri ve alıntılarını, Yarın Şimdi yazarlarını, Yarın Şimdi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İnsanoğlunun dört bin yılda yaptığından daha fazlası son yirmi yılda kat edildi. Dünün en popüler anlayışlarından biri olan Japon Kaizen anlayışı da bu döngüden nasibini aldı ve yerini başka bir anlayışa bıraktı. Kademeli yavaş iyileşmeyi öngören Kaizen, hızlı değişim karşısında dayanamadı ve yerini Kakushin yasasına bıraktı. Kakushin, yani “dramatik dönüşümler Anlayışı.” Kademeli yavaş iyileşmeyle kimsenin kaybedecek vakti yok çünkü. Artık kimse kademeli işlerle ilgilenemiyor. Değişim o kadar hızlı ki sadece çığır açıcı hamleler ve dramatik sonuçların kalıcı olabileceği gerçeği tüm açıklığı ile ortada. Kaizenin simgesi Toyota bile “dramatik dönüşümler” fikrinin Japonca karşılığı olan Kakushin anlayışına daha yakın olduğunu açıkladı
Alibaba.com’un CEO’su Ma’nın dediğine göre: Yapay zekânın ilerleyişi ile birlikte “30 yıl sonra, Time dergisinin kapağında göreceğimiz ‘yılın en iyi CEO’su muhtemelen bir robot olacak. Sizden daha iyi hatırlıyor, sizden daha hızlı sayabiliyor ve sizin gibi rakiplerine sinirlenmiyor olacak.”
Reklam
Türk İnsanının Hayalleri Ne? İşte ‘Hayal Haritamız’:
Girişimcilere gelirsek, girişimcilerimizin hayalinde girişimcilik bir alternatif olarak dahi aklımıza gelmiyor. Araştırmaya katılanların yüzde 78’i girişimciliği aklından bile geçirmemiş…
Türk İnsanının Hayalleri Ne? İşte ‘Hayal Haritamız’:
Meslek odaklı hayallerimizin başında Doktor olmak ve ikinci olarak sporcu olmak geliyor. Maddiyat odaklı hayallerimizin başında, kendi işini kurmak ve ikinci sırada ise ev sahibi olmak var. Maneviyat odaklı hayallerin başında mutlu olmak ve ikinci sırada ise evlenmek var.
Türk İnsanının Hayalleri Ne? İşte ‘Hayal Haritamız’:
Araştırmada hayaller 3 grupta kategorize edildi: Meslek, maddiyat ve maneviyat odaklı olarak. Hayallerin oransal dağılımı ise şöyle: • Meslek odaklı hayallerimiz %48 • Maddiyat odaklı hayallerimiz %26 • Maneviyat odaklı hayallerimiz %24
Türk İnsanının Hayalleri Ne? İşte ‘Hayal Haritamız’:
Intel’in araştırmasına göre Türkiye’de insanların yüzde 49’u çocukken hayal kurmaya başlıyor. Hayal kurma, yaş ilerledikçe dramatik şekilde azalıyor. Yetişkinlerin sadece yüzde 14’ü hayal kuruyor. Yani anlayacağınız genç nüfusumuz var, ama hayaller yaşlanmış!
Reklam