Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Yeni Paradigmayı Oluşturmak

Fikret Başkaya

Yeni Paradigmayı Oluşturmak Sözleri ve Alıntıları

Yeni Paradigmayı Oluşturmak sözleri ve alıntılarını, Yeni Paradigmayı Oluşturmak kitap alıntılarını, Yeni Paradigmayı Oluşturmak en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
'Düşünmek hayır demeyi bilmektir' Alain
Sayfa 17 - Öteki
“(...) Rahatsız edici gerçekleri saklamak için yalan üreten sistemi devirmeye çalışan herkese her yandan dayanılmaz baskıların uygulandığı bir dünyada yaşıyoruz.”
Sayfa 14 - Öteki yarınları, ikinci baskı, Ocak 2015Kitabı okudu
Reklam
Biri medya(!) mı dedi?
“(...) medya denilen çoktan medya olmaktan çıkmıştır ve yeryüzünün efendilerinin, küresel oligarşinin ve küresel plütokrasinin, piyasa oyuncularının, [borsa-döviz-faiz üçlüsü] elinde bir kâr ve ideolojik manipülasyon makinesine, ‘zihin uyuşturma’ ve soysuzlaştırma aracına dönüşüp, misyonuna ve varlık nedenine külliyen yabancılaşmıştır.” ...
Öteki Yayınevi, İkinci baskı, Ocak 2015Kitabı okudu
Oluyor maalesef, öyle ki şimdilerde bu ufuklar çoğunluk!
“(...) Demokratik değerleri dikkate almayan, demokratik işleyişi içselleştiremeyen, bireysel ve kollektif özgürlükleri önemsemeyen, doğayı tahrip edip yaşamın temelini hızla aşındıran, sayısız insani yabancılaşmalarla malul bir toplumsal yaşam insanlığın ufku olabilir mi?”
Sayfa 100 - Öteki Yayınevi, ikinci basım, Ocak 2015Kitabı okudu
“Oy vermek bir şeyleri değiştirseydi yasaklanırdı” ((Emma Goldman))
“(...) Eğer bir ülkede servetin ve gelirin %80’i, nüfusun %15’ini oluşturan egemen elite aitse, orada oynanan demokrasi oyunu ücretli köleleri aldatmaktan başka bir anlam taşır mı? Sabah saat 6’da kalkıp işe giden ve işten akşam 10’da dönen, sefalet ücretiyle çalışan ve her an işini kaybetme korkusuyla yaşayan, üstelik işini kaybetme riski yüksek olan, eğer işinden atılırsa yeni bir iş bulma ‘şansı’ da düşük olan bir emekçi, mevcut düzen partilerinden birine veya diğerine oy verdiğinde neyi ne kadar etkileme, değiştirme potansiyeline sahiptir? Seçimler yapılıyor diye ‘halk iradesi’ gerçekleşiyor mu? ‘Milli irade’ ne menem bir şeydir? Veya milli irade diye bir şey olabilir mi?”
Sayfa 217 - Öteki Yayınevi, ikinci baskı, Ocak 2015Kitabı okudu
“ (...) savaş, birbirlerini tanıyan ama birbirlerini öldürmeyenler adına, birbirlerini tanımayanların birbirini boğazlamasıdır...” ((Paul Valery))
Sayfa 38 - Öteki Yayınları, ikinci baskı, Ocak 2015Kitabı okudu
Reklam
“(...) İnsanların bu dünyada reel bir karşılığı ve gerçekliği olmayan şeylere inanması oldukça yaygın bir durumdur. Velhasıl insanlar kolay inanıyor ve bir kere inanınca da, inanç kategorisi haline gelmiş olandan kolay kolay kurtulamıyorlar.”
Sayfa 17 - Öteki yarınları, ikinci baskı, Ocak 2015Kitabı okudu
Artık topraklar insanları yaşatmanın değil ,sermayenin daha çok kâr etmesi hizmetinde ...
Sayfa 171 - Öteki YayıneviKitabı okudu
İnsanlar ucuz fanila , gömlek , etek , ceket , pantolon satın almaktan memnundurlar ama giydiklerinin nasıl üretildiğini ,ne pahasına üretildiğini , onu üreten kadın ve erkek işçilerin çektikleri acıyı , yaşadıkları sıkıntıları dikkate almamak , onların kaderine yabancılaşmak şartıyla ... Domatesin kilosunu 10 kuruşa satın almak , ‘ iyidir ‘ ama onu üreten çiftçinin üretmek için nasıl bir bedel ödediğini , nelere katlandığını dert etmemek kaydıyla ...
Sayfa 194 - Öteki YayıneviKitabı okudu
“(...) Bir dizi normun varlığı, hukuki normlar hiyerarşisinin varlığı ve bunların anayasal denetime tabi olması, kuşkusuz onun bir ‘hukuk devleti’ olduğunu gösterir ama bu kadarı demokratiklik iddiasında olmak için yeterli değildir...”
Sayfa 54 - Öteki Yayınevi, ikinci basım, Ocak 2015Kitabı okudu
Reklam
“(..) Kapitalist mantık geçerliyken, tıp alanındaki ‘ilerlemenin’ asıl amacı, hastalıkları önlemek, insanları tedavi etmek değil, kârı artırmak, dolayısıyla sermayeyi büyütmektir. Kârın artması, sermayenin büyümesi için de hastaların ve hastalıkların çoğalması gerekiyor. Koruyucu hekimliğe, önleyici sağlık hizmetlerine ilginin giderek azalması bir tesadüf değildir. Zira, ne kadar çok hasta ve hastalık varsa, o kadar çok tedavi, o kadar çok harcama, dolayısıyla o kadar büyük kâr var demektir...”
Öteki Yayınevi, ikinci baskı, Ocak 2015Kitabı okudu
“(...) Sanki piyasa denilen insandan ve insan iradesinden bağımsız bir şeymiş gibi sunuluyor. İşte piyasalar tedirgin, piyasalar çoştu, piyasalarda tedirgin bekleyiş devam ediyor... Netice itibariyle yükselen ve düşen insanlar tarafından üretilen, tüketilen şeylerin fiyatları değil mi? Sanki ortada doğa yasaları gibi müdahale edilmez bir şey varmış görüntüsü yaratmanın ne alemi var?” ...
Sayfa 186 - Öteki Yayınevi, ikinci baskı, Ocak 2015Kitabı okudu
Şimdiler de soframızın tadı yok... Ne yediğimizi , yediklerimizde ne olduğunu artık bilmiyoruz . İşte genetiğiyle oynanmış gıdalar , pestisit kalıntılı , hormonlu sebze be meyveler , klonlanmadığı zaman antibiyotik yüklü etler ... Uzun zaman saklansın , uzaklara taşınsın diye bir sürü ‘ yabancı ‘ katkıyla üretilen hazır yiyecekler ...
Sayfa 174 - Öteki YayıneviKitabı okudu
Kapitalist modernite bu söylemde küçük bir değişiklik yaptı :Cennet bu dünyada mümkündür ama ileridedir ,gelecektedir ...
Sayfa 60 - Öteki YayıneviKitabı okudu
Geçerli hakim ideoloji, bencilliği ve rekabeti yüceltiyor. Bireysel egoizmlerden toplumsal refaha ve ‘barışa’ ulaşılacağı söylemi bu dünyanın gerçekliği tarafından artık çoktan yalanlanmış bulunuyor. Egoizm ve bencilliğin, ben merkezciliğin insanın normal hali sayılması tam bir ideolojik yutturmacadır. İnsani ve makul olan ve insana yakışan bencillik ve rekabet değil, dayanışma, karşılıklılık, bölüşme, paylaşma, kollektif eylem bilinci ve yeteneğidir. (...) Eğer başlarda da bugünkü gibi, herkes herkesin rakibidir, ancak başkasının aleyhine olarak durumunu iyileştirebilirsin anlayışı geçerli olsaydı, insanlık diye bir şey de olmazdı. Velhasıl kapitalizm uzun insanlık tarihinde bir sapma, dolayısıyla insanlığın normal halinden uzaklaşmaydı.
Sayfa 115 - Öteki yayınevi, ikinci baskı, Ocak 2015Kitabı okudu
186 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.