Part of Your World #2

Yours Truly

Abby Jimenez

2026 4. kitabı
Okunma: 17 Ocak 2026 19:30
bu kitap beklediğimden iyiydi kızın bazı travmaları bana çok tanıdık geldi o yüzden onu çok iyi anladım...sadece "benden o şekilde hoşlanmıyo" çokk uzadı gibi geldi bi noktada uyuz oldum.
2024 25. kitabı
Okunma: 21 Mayıs 2024 22:16
Aslında bu yoktu, uyumadan önce öyle bir içimden geldi... Çerezlik bir şeyler okuma ihtiyacı duyduğum için başladığım bir kitapta, kendimi bu kadar bulacağımı düşünmezdim. Ana karakterlerden birinin anksiyetesi vardı ve daha önce hiç bu kadar ciddiye alındığını hissettiğim bir kitap okumamıştım. O yüzden Jacob üzerinden bize yansıtılan bu durum bence gayet başarılıydı. Onun bakış açısına geçtiğimiz çoğu anda hislerini, yaşadıklarını okudukça kendimi gördüm ve ona sarılmak istedim :" Briana'nın bu durumu "basit" "küçük" görmeyerek kabullenmesi, Jacob'ın rahat hissetmesi adına çözümler bulması beni her seferinde çok duygulandırdı... Her ne kadar hanımefendi bazen klişeler okumama sebep olup sinirlerimi bozsa da, hoşuma giden yönleri sebebiyle görmezden gelmeyi seçiyorum ^^ (deyip puan kırmam ahasha) İnanılmaz hoşuma giden bir diğer şey de şu ki; yazarımız Abby, anksiyete dışında organ bağışına da oldukça vurgu yapmış kitapta. Bunun sebebini sondaki notundan daha iyi anlayabildim <3 fakat notun hepsini okudum desem yalan olur. Gözlerim dolduğu an kapattım, duygusallığım gittiği zaman devam edebilirim... AYRICA kitabın başlarında Jacob ve Briana arasında yaşanan ( ve başlama sebebini gayet geçerli bulduğum :D ) mektuplaşmalar BENİ O KADAR MUTLU ETTİ Kİ, burada değinmesem içimde kalırdı. Liseli gibi kıkırdayarak falan okuyordum :D Sonlara doğru mektupların bize yansıması biraz azaldı ve bu beni üzdü ama olsun. Genel olarak hem çerezlik kitapların verdiği hissiyatları edindiğim hem de üzerinde durulan konularla takdir ettiğim bir kitap oldu. Daha ne olsun canım!! :D
2025 19. kitabı
Okunma: 18 Mart 2025 10:57
Böyle tatlı bir erkek karakter okuyacağımı bilmiyordum. Kitap kesinlikle favorilerim arasında, yazardan daha önce okuma yapmamıştım ama keşke erken okusaydım resmen eridim o kadar iyiydi ki. Iki karakteri de sevdim ama kesinlikle favorim Jacop. Sosyal ilişkilerde berbat, anksiyetesi var ve çok detaycı bir adam ama ben her hali ile Jacop'u çok ama çok sevdim. Diğer yandan Briana ise daha farklı bir karakter, daha başka acılar çekmiş çocukluğu ve evliliği boyunca her kırılmış ve eksik hissetmiş bir kadın. İki karakter de birbirlerini buldukları için o kadar şanslılar ki içim sıcacık oldu okurken asla kasmayan çok akıcı bir hikayeydi, Rs durumları için birebir bence. Okuma hevesini geri getirecek tatlı bir hikaye
2025 26. kitabı
Okunma: 23 Ağustos 2025 02:18
Bu yazarı keşfetmeden geçip giden günlerime üzülüyorum gerçekten. O kadar etkileyici bir kalemi var ki ne yazsa okur ve beğenirim muhtemelen. Güzel sevmenin kitabını yazan erkek karakterlerine bayılıyorum mesela. İlk kitapta Daniel'e vurulmuştum, bu kitapta da Jacob'a. Pek iyi bir tanışma yaşamamalarına rağmen bunu düzetmek için Briana'ya yazdığı mektup öyle güzeldi ki gözlerimi dolu dolu yaptı. Mevcut durumuna rağmen Briana için mücadele etmesi ve konfor alanının dışına çıkmaktan korkmaması da ona olan sevgimi katladı. Ben sana hayatım demem, benim hayatım hiç bu kadar güzel olmadı Jacob. Briana da harika bir karakterdi. Zorlu bir süreçteyken hayatına Jacob'un dahil olması ve sanki senelerdir tanışıyorlarmış gibi doğal bir ilişki kurmaları içimi sıcacık yaptı. Ayrıca Jacob'a olan tavrı ve hadsiz kişilere karşı Jacob'u koruması çok güzeldi. Bir kraliçedir bizim için kendisi. Son sayfalarda yaşadıkları da kalbimi epey kırdı çünkü yazar bu kısımları çok doğru aktardığı için ruh halini anlayıp onunla empati yapabildim. Bu yazara dair en sevdiğim şey ise kitaplarının dopdolu olması. Organ naklinin önemine dikkat çekmesi ve travmaların sadece sevgi ile değil, psikolojik destek ile düzeleceğine değinmesi çok hoşuma gitti. Puanımı sahte sevgililik sürecinin fazlaca uzaması ve bir noktadan sonra sancılı bir hâle gelmesi sebebiyle kırdım. Yoksa kurgusu, karakterleri ve anlamlı mesajlarıyla bu kitabı çok ama çok sevdim.
2025 1. kitabı
Yaaa sen nasıl tatlı, nasıl minnoş, nasıl güzel bir kitaptın yaaa. Brianaya ve Jacoba çok ba-yıl-dım. Briananın sim olayına koptum muhteşem zekilikte bir intikam planıydı. Hele Jacobın tek bacağı olmayan köpeğine Forrest Gump göndermeli "Teğmen Dan" adını vermiş olması içimi eritti. Forrest Gump sevdam kaçınılmaz olaraktan o noktaya hemen gönlünü bırakıverdi. Karakterleriyle, işlenişiyle, hikayesiyle ve diğer kalan herşeyiyle tam ağzıma ve gözlerime layık bir keyif patlamasıydı kendileri. Yani demem o ki çok sevdim, pek sevdim, aşırı sevdim.♡ Yavaş ama içten işleyen nazik ve düşünceli aşkları seviyorsanız kesinlikle hemen alın okuyun.
Kitap Yorumu
2025 29. kitabı
Okunma: 04 Mayıs 2025 02:54
Kitabı düşündüğümden çok daha fazla sevdim hatta bu yılın favori romantiklerinden oldu diyebilirim... Konusu yine klişe bir konu fakat işleniş biçimi bu kitabı diğer klişe benzerlerinden ayırmış. Karakterleri çok sevdim, özellikle erkek karakter cidden çok güzel yazılmıştı bence. Kitabın benim açımdan eksik olan yerleri vardı ve duygularımla değil de aklımla puan veriyor olsaydım daha düşük puan verirdim muhtemelen ama duygularıma dokunduğu yerler oldu ve bu yüzden benden yüksek puan aldı. Size güzel hissettirecek, ikili arasındaki o beraber olmalarına rağmen olan özlemi elle tutulur hissedebileceğiniz bir kitap. Yanlış anlasilmalarin çok can sıkıcı olduğu bir kitap diyebilirim
2024 95. kitabı
Okunma: 21 Aralık 2024 19:34
En İçten Dileklerimle kitabının yorumu ile geldim.Okurken inanılmaz keyif aldığım bir kitaptı.Belirli bir sayfaya gelene kadar puanım da 10’du aslında o kadar sevdim.Ama puan kırdığım yerler oldu.İlk konusundan sonra da hislerimden bahsedeceğim. Briana ,acil servis doktoru.Aldatma sebebiyle eşinden ayrılmış,böbrek hastası kardeşiyle mücadele ederken servise yeni bir doktor geliyor.Bir takım yanlış anlaşılmaların ardından birbirlerinden hoşlansalar da arkadaş sınırları içinde kalıyorlar.Çünkü ikisinin de özel durumları var.Jacob,eski sevgili ile abisinin evleneceğini öğrenince ailesi ona acımasın ve bu durumu atlatamadığını düşünmesinler diye Briana’ya sahte sevgililik teklifinde bulunuyor.Sonrasında yaşadıklarını okuyoruz. Spoiler!!! Kitabın ilk 250 sayfasını okurken inanılmaz keyif aldım .Çok şükür kimse kimsenin üstüne atlamadı.Tamamen tensel çekimler okumak yerine iki kişinin arkadaşlıklarını okuduk.Elbette birbirlerinden etkileniyorlardı.Arkadaş-flörtleşme arasındaki hallerini okurken bayıldım.Jacob’ın Briana ile üç saat yağmurun altında telefonla konuşması,sivrisinekler ısırsa bile telefonu kapatmaması,Sosyal anksiyetesi olduğu halde onunla her ortamda girmek istemesi,kardeşi için donör olması(aralarında hiçbir şey yokken)… Bu liste uzar da gider.Zaten herkesin de dediği gibi mükemmel bir insandı Jacob. Eski sevgilisinin kardeşiyle evleneceğini öğrendiğinde bile incindiği halde yine onları düşünerek ailesini yatıştırmaya çalışan bir karakterden bahsediyoruz.Briana da öyleydi ,onun rahatsızlığa karşı sabrı,Jacob’ı anlayıp her defasında rahatlatması her şey mükemmeldi.Jacob’ın ailesini çok sevdim.Ortamları inanılmaz güzeldi,o sahneleri de keyif alarak okudum.Normalde ben bir kitapta uzun yazılan iç sesleri okumayı hiç sevmem ve sıkılırım.Bu kitapta onları
Boyle biri yoook
Oncelikle Jacob Maddox gibi birisinin var oldugunu hic dusunmuyorum. Harika bir erkek ya nasil bu kadar muhtesem olabiliyorsun ya?!?!??!? Ben mektuplasma olayina bayildim. Sonlara dogru isled cok hizlislasti ondan pek hoslanmadim. Ama Jacob ve Briana'nin birbilerinin safe placei olmasi asiri guzeldi. Baslardaki flortlesmleri zaten... #k:467921B Abby Jimenez
2025 27. kitabı
Karakterlerimiz Briana ve Jacop kendi hayatlarında ilişkileri konusunda sınanıyorlar. Briana hastanede iş arkadaşları tarafından sevilen, kardeşiyle ilgilenen ve evliliğini bitirme kararı almış bir doktor. Jacop ise sahip olduğu anksiyeteyle hayat tarafından sınanan, sonlanan ilişkisinden kaçmak için işyerini değiştiren, hastalarıyla nezaketle ilgilenen sayamayacağım kadar tatlılıkları olan bir diğer doktorumuz. Tek bir anlaşmları var ne olursa olsun birbirlerine asla zarar vermeyecekler. İkilinin tanışmasından itibaren tüm yolculuklarını keyifle okudum. hiçbir kusur bulamadığım bir kitaptı. Okuduğum tüm zaman boyunca kendimi bahsedilen karakterlerin duygularının içinde buldum. Olay akışında herşey o kadar yerli yerindeydi ki kitap hiçbir yerde sekteye uğramadı.
En içten dileklerimle
2026 8. kitabı
Okunma: 20 Nisan 2026 06:36
Eğer bu kitabı tek bir kelimeyle tanımlamam gerekseydi, bu kesinlikle "şifa" olurdu Briana, hayatı altüst olmuş, güveni sarsılmış güçlü bir kadın; Jacob ise sosyal anksiyetesi olan, kalabalıklar içinde boğulan ama mektuplarında devleşen o sessiz kahraman. Onların arasındaki o "mektuplaşma" evresi o kadar tatlı ki, ekran başında ya da kitap başında istemsizce gülümsediğini fark ediyorsun. Jacob’ın o çekingen ama devasa kalbi, modern romantik kitap erkekleri arasında çok ayrı bir yere sahip. Ve kesinlikle bu aralar favorim .Abby Jimenez’in kalemini en çok bu yüzden seviyorum; sadece bir aşk hikayesi anlatmıyor. Jacob üzerinden sosyal anksiyeteyi o kadar gerçekçi ve incelikli işlemiş ki, onun o içsel çekişmelerini okurken bazen boğazın düğümleniyor. Yazar, "kusurlu" olmanın aslında ne kadar insani ve sevilebilir olduğunu yüzümüze vuruyor .Evet, kitapta o çok sevdiğimiz "sahte ilişki" teması var. Ama burada bu durum bir klişeden ziyade, birbirlerinin hayatındaki boşlukları doldurmak için bir köprü görevi görüyor. O sahtelikten gerçekliğe geçiş süreci o kadar yumuşak ve doğal ilerliyor ki... Eğer şu an ruhun biraz yorgunsa, güvenle sığınabileceğin bir liman bu kitap. Seni hem güldürecek hem de gözlerini dolduracak kadar samimi. Kitabı bitirdiğinde, kalbinde sıcacık bir kahve içmişsin gibi bir his kalıyor. Eğer kitabı okuduysan ya da okumaya başladıysan, Jacob'ın o mektupları hakkında ne düşündüğünü merak ediyorum. Sence de çok nahif değil mi???(okurken jacoba bayıldım)

Abby JimenezYazar · 3 kitap
Abigail Jimenez (evlilik öncesi soyadı Hales) Amerikalı bir aşk romanı yazarı ve pastacıdır. Üç aşk romanı serisinin yazarıdır: The Friend Zone (2019–2021), Part of Your World (2022–2024) ve Say You'll Remember Me (2025-). Kaliforniya ve Minnesota'da şubeleri bulunan Nadia Cakes adlı bir pastanenin sahibidir ve 2013 yılında Food Network'te yayınlanan Cupcake Wars adlı yarışma programını kazanmıştır. Jimenez, Washington, DC'de Sicilyalı bir anne ve İtalyan kökenli bir babanın çocuğu olarak Abigail Hales adıyla doğdu ve üç kız kardeşin en büyüğüydü. Yedi yaşına kadar Virginia'da, daha sonra Kaliforniya'da yaşadı. On iki yaşında annesi onu terk etti ve babası tek başına ebeveyn olarak kaldı. Jimenez, üniversite için para toplamak amacıyla çeşitli perakende ve restoran işlerinde çalıştı ve lise son yılını Del Taco'da tam zamanlı çalışırken bağımsız çalışma olarak tamamladı. Quartz Hill Lisesi'ne gitti ve yaratıcı yazarlık dersi hariç liseden "derinden nefret ettiğini" ve kavgalara karışması nedeniyle okuldan atılmaya çok yaklaştığını söyledi. Boundary Waters'a yaptığı bir kamp gezisi sırasında Jimenez, çocuklarına daha sonra genç yetişkin romanına dönüştürdüğü bir hikaye anlattı. Romanı nihayetinde bir kenara bırakmış olsa da, iki seri aşk romanı yazmaya devam etti. İlk romanı The Friend Zone, Polonya'da çok satanlar arasına girdi ve 2020'de Empik ödülünü kazandı. Teddy Hamilton ve Erin Mallon tarafından seslendirilen romanın sesli kitabı, o yılki Audie Romantik Ödülü'ne aday gösterildi. Üçüncü ve dördüncü romanları Hayat Çok Kısa (2021) ve Senin Dünyanın Bir Parçası (2022) hem USA Today hem de New York Times En Çok Satanlar listesine girdi. Romanlarının film hakları Thruline Entertainment tarafından satın alındı ​​ve şirket, Mutlu Son Çalma Listesi'nin film uyarlaması üzerinde çalışmaya başladı. Hayat Çok Kısa, 2022 Minnesota Kitap Ödülü'nü Tür Kurgusu kategorisinde kazandı. Senin Gerçekliğin, Ayın Kitabı kulübü üyeleri tarafından 2023 yılının Kitabı seçildi. 2024 romanı Sadece Yaz İçin, New York Times En Çok Satanlar listesinde 1 numaraya ulaştı. Ayrıca Nisan 2024 için Good Morning America'nın kitap kulübü için de seçildi. Jimenez en son 1 Nisan 2025'te Say You'll Remember Me'yi yayınladı. Roman , "Basılı ve E-Kitap Kurgu" ve "Ciltli Kurgu" kategorilerinde New York Times En Çok Satanlar listesinde 1 numaraya ulaştı. Jimenez en son, Say You'll Remember Me'nin kahramanı Xavier'in arkadaşlarının aşk hikayesini konu alan The Night We Met adlı bir sonraki kitabını duyurdu. Say You'll Remember Me serisini tamamlamak için The Night We Met'ten sonra üçüncü bir aşk romanı gelecek. Minnesota Star Tribune göre, Jimenez'in romanları, romantik komedilerde sıkça rastlanan motiflerin yanı sıra kaygı, keder ve doğurganlık gibi "çok gerçek ve ilişkilendirilebilir" yaşam deneyimlerini de içeriyor ve Minnesota'daki mekanlar onu "eyalet turizmi için tek kişilik bir destekçi" haline getirdi. PBS Books, 2024 yılında romanlarının 1,5 milyondan fazla sattığını ve 28 farklı dile çevrildiğini belirtti.