7 Kasım 2023
Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık

2024 146. kitabı
Okunma: 28 Mart 2024 18:17
Yıldızlar sadece sonsuzluğun pırıltıları değiller; Kâinatin sonsuz gibi sonrasını ve öncesiz gibi öncesini temsil ediyorlar. Mistik bir geçmiş: Aşkın simyası üzerinde yükselen. Gerçek ezel, başlangicı olmayan; gerçek ebed sonuna asla varamayan. Evren aşk üzerinde dönüyor. Aşkın ezeli hakikatini evrenin sonsuzluğunda arıyoruz. Ebedi hakikatini ise, sınırlı bir hayatın dar kalıplarını ölümün hakikatini kırarak görebiliyoruz. Ezeli hakikat aşkta gizleniyor. Ebedi hakikat de. Şayet hayatin sonluluğunun yani ölümün sınırlarını aşmak, ebediyete ulaşmak istiyorsak yıldızların, yani evrenin, yıldiz laşan aşklarina bakacak, hakikati orada arayacağız.
Hayata Dair
ZakirMümtazer Türköne · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık · 202310 okunma
Bu eser daha çok Racim’i sevindirmiş.
2025 1. kitabı
Okunma: 05 Ocak 2025 18:38
Kitap felsefi bir roman. Konusu dinler ve tanrılar. Ünlü felsefecilerin çoğunun görüşleri yazar tarafından aktarılmış. Bu yönüyle titiz bir emeğin eseri. Bugüne kadar felsefe kitapları okumadığım için okurken epey zorlandım. Bazı uzun diyaloglarda sıkıldım. Bir çok felsefecinin görüşlerinin özeti. Tek tek onların kitaplarını okumak zorunda kalmadan görüşlerini kısmen de olsa öğrenmiş oldum. Ancak inancım gereği bu görüşlere katılmıyorum. Cenabı Allah felsefecilerin belirttiği şekilde kainatı yanlışlıkla yaratan küçük bir çocuk tanrı değildir. Hoş sınırlı bir akılla sınırsız bir varlığı anlayabilmek de mümkün değildir. Allah’ı biz ancak sıfatlarıyla ve eserleri ile tanıyabiliriz. Bazı yerlerde Cenabı Allah aciz bir varlık olarak tasvir edilmiş. Bunun kabul edilmesi de mümkün değil. Cenabı Allah bize kendisini kainat eseriyle göndermiş olduğu kitaplarıyla göndermiş olduğu peygamberleri ile tanıtıyor. Benim Temmuz’a tavsiyem, kainat kitabını Peygamberimizi ve Kur’an-ı Kerim okuması. Bu eser daha çok Racim’i sevindirmiş.
Zakir üzerine
2024 3. kitabı
Okunma: 31 Aralık 2024 00:55
Yazarın kendisinin de belirttiği gibi felsefi bir roman. Karakterler sık sık varoluş, zaman, tanrı, sonsuzluk, ölümsüzlük gibi konuları farklı felsefecilerin de fikirleriyle müzakere ediyorlar. Romanın ana karakterini çok abartılı buldum. Ayrıca önemli konular üzerine felsefi konuşmalar yapan donanımlı insanların birbirlerinin fikirlerini sık sık onaylaması da biraz garip. Özellikle felsefede karşıt fikirler konuşturulmalı ki ortaya daha orijinal şeyler çıksın. Fakat romandaki bazı bakış açılarını/görüşleri de çok beğendim. Okuyanın ufkunda muhtemelen yeni pencereler açacaktır.

Mümtazer TürköneYazar · 12 kitap
1956 yılında İstanbul'da doğdu. 1978 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin İdari Şubesinden mezun oldu. Aynı fakültede 1986'da master, 1990'da doktora unvanı aldı. 1993 yılında doçent, 1999’da Profesör oldu. Emekli olana kadar Ankara’da Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde görev yaptı. Dört çocuk babası olarak İstanbul’da yaşamaktadır. 1980 öncesinde milliyetçi görüşleriyle tanınan Türköne, şu anda Zaman Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapıyor. 1980 askeri darbesinden sonra tutuklanan Türköne Ankara Mamak cezaevinde 2 yıl yatmıştır, bu dönemde ağır işkencelere maruz kalmıştır. Yazar, şu anda Tanzimat dönemi siyasî fikirler üzerine çalışmayı sürdürüyor. Aynı zamanda 2007 yılında TRT 1'de gazeteci Emre Aköz ve spiker Tülay Tüzün ile Gündeme Dair isimli tartışma programı yapmıştır. Yaklaşık 1,5 yıldır gazeteci Faruk Mercan ile birlikte Endaze adlı tartışma programını hazırlamaktadır. 12 Haziran 2011 Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul milletvekili aday adayı olmuştur. Ancak AK Parti tarafından milletvekilliğine aday gösterilmemiştir. 21 Aralık 2011 tarihinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Prof. Mümtazer Türköne, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yönetim Kurulu üyeliklerine getirilmiştir. Göreve getirildikten sonra Atatürkçülük ile ilgili yaptığı açıklamaların ardından tepki alan Türköne, 5 Ocak 2012 tarihinde görevinden istifa etmiştir. Türköne’nin İslâmcılık, milliyetçilik, laiklik ve 19. Yüzyıl Türk Siyasî Fikir Tarihi alanında çok sayıda makalesi ve kitapları bulunmaktadır. 15 Temmuz 2016’dan sonra da Zaman Gazetesi yazarı olarak 4 yıldan fazla tutuklu kalmıştır. İlk eşi Doç. Dr. Mualla Kavuncu, ikinci eşi ise Özlem Piltanoğlu Türköne idi. Özlem Piltanoğlu'ndan da ayrılmıştır.