Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Zaman Tüneliyle Sümer'e Yolculuk

Muazzez İlmiye Çığ

Zaman Tüneliyle Sümer'e Yolculuk Sözleri ve Alıntıları

Zaman Tüneliyle Sümer'e Yolculuk sözleri ve alıntılarını, Zaman Tüneliyle Sümer'e Yolculuk kitap alıntılarını, Zaman Tüneliyle Sümer'e Yolculuk en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Sümer Atasözü
"Gücün azalırsa, düşmanı kapıda bulursun."
Sayfa 18 - Kültür Bakanlığı Yayınları
Öğretmenler kutsal kimselerdir.
Bizim annelerimiz ve babalarımız hep öğretmene saygılı olmamızı, okulu sevmemizi söylerler. Öğretmenler kutsal kimselerdir bizim için. Sizce de öyle değil mi? Bize okumayı yazmayı bütün bilgileri, büyük bir özveri ile öğreten onlar. Ama bazen onların bu değerini unutup arkalarından söylendiğimiz de olmuyor değil.
Reklam
Bütün sanatlar içinde en zor olanı yazı sanatıdır. Yazı "sanatın babası, konuşmanın da annesi" imiş Sumerlilere göre.
Zaman zaman Dada'ya "Ben öğrendiklerimi sana anlatıyorum. Acaba seni sıkıyor muyum?" diye sorardı. Arkasından "Atalarımız 'Biliyorsan neden öğretmiyorsun?' demiş, ben de bildiğimi birine anlatmazsam rahat edemiyorum." diye eklerdi.
Yazıldığına göre savaşları bile Tanrılar yaptırıyormuş. Neden Tanrılarımız, yarattıkları insanları birbirine öldürtsünler? Galiba insanlar kendi yaptıklarını Tanrıların üzerine atıp suçtan kurtulmak istiyorlar.
Sayfa 54 - Kaynak YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Yazı, sanatın babası, konuşmanın da annesi imiş Sümerlilere göre.
Sayfa 25 - Kaynak YayınlarıKitabı okudu
Gücün azalırsa, düşmanı kapıda bulursun..
Sayfa 30 - Kaynak YayınlarıKitabı okudu
Yine şanslıymışsınız, kahraman Mustafa Kemal gelip aklı ve gücüyle düşmanlardan kurtulmanızı sağlayarak Türkiye Cumhuriyeti'ni kurdu. Şimdi de kendisine "Türklerin Atası" anlamına gelen Atatürk soyadını aldı. Bu soyadını almak da çok haklı idi. Çünkü ülkenizin her yerine düşmanlar girmişti. O, korkmadan ortaya atılıp baş olmasaydı, düşmanlar topraklarınızı bütünüyle ellerine geçirip Türk ulusunu ortadan kaldıracaklardı.
Reklam
Öğrendiğime göre, sizin ülkenizin okullarında da Cumhuriyet kurulmadan önce dayak varmış. Üstelik çocuklar yere yatırılıp ayakları bağlanarak tabanlarına sopayla vurulurmuş. Buna "falaka" diyorlarmış. Cumhuriyet'ten sonra falaka ve dayak yasaklanmış. Ne mutlu size.
Bizim Dumuzi adında bir çoban Tanrımız var. Biliyor musunuz, onun adı sizin takviminizde "Temmuz" şeklinde ay adı olmuş.
İnsanlar çoğaldıkça kötülükler artmış. Tanrılar buna kızmaya başlamışlar. Sonunda bir gün Tanrıların kralı ve babası olan Enlil’in başkanlığında bir toplantı yapmışlar ve yeryüzünü insanlardan temizlemeye karar vermişler.
Sayfa 53 - Kaynak YayınlarıKitabı okudu
"Kahraman" ne demek bilmem biliyor musunuz? Bizde ülkesi için kimsenin yapamayacağı yararlı işleri başaranlara, denir.
kamışla bira içerken burnunuz yanmıyor muydu sayın sümerliler? (=
Bira ağzı çamurla sıvanmış ve mühürlenmiş, destiler veya küçüklü büyüklü küpler içinde saklanır. Bu biralar ya kupalarla veya içi boş kamışlarla içilir.
89 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.