Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Zamanın Daha Kısa Tarihi

Leonard Mlodinow

Zamanın Daha Kısa Tarihi Sözleri ve Alıntıları

Zamanın Daha Kısa Tarihi sözleri ve alıntılarını, Zamanın Daha Kısa Tarihi kitap alıntılarını, Zamanın Daha Kısa Tarihi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Tüm enelere gelsin...
Görünen o ki bu uçsuz bucaksız kozmosta biz insanların kapladığı yer,epey önemsiz.
... Onlara göre her şeye gücü yeten Tanrı, evrenin başlangıcını istediği gibi şekillendirebilir. Böyle olabilir, ama bu durumda Tanrı, evreni tümüyle keyfi bir yolda gelişecek biçimde tasarlayabilirdi. Ancak öyle görünüyor ki Tanrı, evrenin belli yasalar uyarınca, çok düzenli bir şekilde yavaş yavaş gelişmesini tercih etmiş. Bu durumda, evrenin başlangıcını da yöneten yasaların olabileceğini varsaymak, aynı ölçüde akla yakın görünüyor.
Doğan - PDF - (9/66)
Reklam
Zekâ ve bilimsel keşiflerin geçmişte yaşamsal üstünlük sağladığı kesinlikle doğrudur.
Sayfa 27 - Alfa yayıneviKitabı okudu
Budadıkça güçlü olabilsin diye...
Kral Popper'a göre iyi bir kuram,ilkesel olarak çürütülebilecek veya gözlemlerle yanlışlığı kanıtlayabilecek bir dizi kestirimde bulunabilecek nitelikte olmalıdır.
Baktığımız her yönde evrenin aynı göründüğünü gösteren bütün bu kanıtlar, ilk bakışta evrende özel bir yerimiz varmış izlenimini verebilir. Özellikle de, bütün diğer galaksilerin bizden uzaklaştığını gözlemliyorsak, evrenin merkezinde olduğumuzu düşünebiliriz. Yine de bir başka açıklama daha var: Evren bir başka galaksiden bakıldığında da her yönde aynı görülebilir.
Reklam
... Tam ve birleşik kuramı bulmak türümüzün hayatta kalmasını sağlayamayabilir. Hatta yaşam tarzımızı bile etkilemeyebilir. Ancak uygarlığın şafağını yaşamış olan insanlık, bağlantısız ve açıklanması zor olaylar görmekten hoşlanmıyor.
Doğan - PDF - (10/66)
Bazı insanlar bilimin sadece birinci bölümle ilgilenmesi gerektiğini düşünür; evrenin başlangıcıyla ilgili soruyu metafiziğin ya da dinin konusu olarak görürler. Onlara göre her şeye gücü yeten Tanrı, evrenin başlangıcını istediği gibi şekillendirebilir. Böyle olabilir, ama bu durumda Tanrı, evreni tümüyle keyfi bir yolda gelişecek biçimde tasarlayabilirdi. Ancak öyle görünüyor ki Tanrı, evrenin belli yasalar uyarınca, çok düzenli bir şekilde yavaş yavaş gelişmesini tercih etmiş. Bu durumda, evrenin başlangıcını da yöneten yasaların olabileceğini varsaymak, aynı ölçüde akla yakın görünüyor.
Planet
Eski Yunanlılar gece göğüyle de çok ilgilendiler. Aristotales dönemine gelindiğinde, insanlar yüzlerce yıldır gece göğünde ışıkların hareketini kaydetmişti. Gözlemlerine göre beşi dışında(Ay'ı saymıyoruz) binlere varan ışık gökyüzünde birlikte hareket ediyordu. Kimi zaman doğu-batı güzergâhında hareket ediyorlar, sonra aynı yoldan dönüyorlardı. Bu ışıklara, "gezgin"in Yunancası olan planet adı verildi.
Sayfa 13
605 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.