Nisan 2013
Orijinal Adı:
Craftman

2026 1. kitabı
Okunma: 05 Ocak 2026 15:20
Evvela kitabı okuma sebebimi açıklayarak incelemeye başlamak istiyorum. Bir demirci ustasının torunu olarak zanaatkarlığın felsefenin konusu olması ilgimi çektiği için kitabı okumaya başladım. Kitapta ilerledikçe merakımdan fazlasını da bulduğumu söyleyebilirim. Kitapta; zanaatkarın çalıştığı malzeme ile olan ilişkisi, bilgiyi aktarım usulü ile seri imalat malzeme ile el yapımı malzeme arasında ki farktan tutun üretici, tüketici, özgünlük gibi bir çok kavram ele alınmış. Kitabı okurken yazar Richart Sennett'in eserin içeriğinden çok daha fazla bilgi birikimine sahip olduğunu hemen hissedebiliyor insan. Merakınız varsa okuyabiliceğiniz bir kitap olduğunu söyleyebilirim.
Felsefe ve Düşünce
ZanaatkarRichard Sennett · Ayrıntı Yayınları · 201353 okunma

Richard SennettYazar · 12 kitap
Richard Sennett (d. 1 Ocak 1943, Chicago), Massachusetts Teknoloji Enstitüsü ve Londra Ekonomi Okulu'de sosyoloji profesörü, New York Üniversitesi'nde sosyal bilimler profesörüdür. New York Institute for the Humanities'in (New York Beşeri Bilimler Enstitüsü) kurucu direktörüdür. Sennett'in sosyal bilimlere en önemli katkılarından biri, kentlerin modern dünya gerçekliği içerisinde bireysel yaşamları şekillendirişi ile ilgilidir. 2006 yılında Hegel ödülünü kazanmış , 2008 yılında ise 100,000 Euro değerindeki Düseldorf Gerda Henkel Vakfı tarafından verilen Gerda Henkel ödülüne layık görülmüştür. Sennett, 1987'den beri sosyolog Saskia Sassen ile evlidir.