2020
Flora Kitap

Bu kitabı herkes okuyabilir mii?
2024 100. kitabı
Okunma: 19 Eylül 2024 22:27
Kitabın konusu birçok incelemede yer aldığı için ekleme gereği duymadan incelemeye başlıyorum. Kitap aslında bize bazı mesajlar verilmek üzere yazılmış bunun üzerine ilişkiler, arkadaşlık, aile, aşk gibi konular inşa edilmiş. Şimdiki zaman ile yazılması benim için ilk 50 sayfada zor bir okuma olmasını sağladı. 50 sayfadan sonra alıştım. Sanırım benim için en büyük eksisi buydu ama bu tamamen kişisel tercih olduğu için yazara burada hiçbir şey diyemem. Yine kişisel bir tercih olarak kitaptaki romantik ilişkinin daha yüzeysel kalmasından bahsedeceğim. Yazarı burada anlayabiliyorum. Romantik kısmın vermek istediği mesajların önüne geçmemesini istemiş ve buna hak da veriyorum ama çiftimiz o kadar nahifti ki onları en azından bir 10 sayfa daha okumak isterdim. Bu tamamen yazarın 3-5 sahne ile o çift arasındaki kimyayı bize geçirme başarısından kaynaklanıyor aslında. Bir başka konu ise başından beri söyleyip durduğum mesaj konusu. Kitapta kadınların yaşadığı zorluklar (kimi zaman söyleyemediğimiz kimi zaman da kendimize dahi itiraf edemediğimiz o can yakıcı gerçekler) karşısında susmaması gerektiği anlatılmış. Hatta kitap sonundaki yazar notu da bir kez daha bunun üzerinden geçiyor. ----> Yazar Notu "Kitaplar bir sırdaş ve yoldaş olduğu kadar aynı zamanda canımızı çok yakan bir silah da olabilirler. Tıpkı bir kâğıt kesiği gibi acıtabilirler. Bu onun gibi fiziksel bir acı olmayabilir, bu acıyı geçirecek bir ilaç ya da bir kişi bulunmayabilir. Ve ben şimdi satırlarımla birilerinin canını tekrar yakmış olabilirim. Özür dilerim senden, okuyucu. Ama şimdi başını kaldır ve yalnız olmadığını kendine hatırlat. Güçlüsün ve her geçen gün biraz daha büyüyeceksin. Evet, kolay olmayacak. Ama sessiz kalmadığın sürece yalnız olmayacaksın. Haksızlık karşısında sakın susma." Kitabın
2023 1. kitabı
Okunma: 02 Ocak 2023 17:50
Çok tavsiye edilmeyen, önyargıyla yaklaşılan eserlerin daha harika çıkması şokunu ayrı, kitabın olay örgüsünü ayrı atlatamıyorum dostlarım. Bu kitap neydi böyle ya.. HARİKA bir şeydi kesinlikle okumanızı tavsiye ediyorum Geçmişe dönmeleriyle biraz Sarah Jio tarzına benziyor olsa da konunun işlenişi, tahmin edilememezliği, anlatilanlarin ağırlığı, bir şeylerin tekerrür ediyor olması harikaydı. Yeni keşfettiğim bir yazardı. Bu kitabı Aşti'de kitap satan bir amca çok satılmayan kitapların olduğu bir sepetten hediye etmişti bana. Dün de tesadüf eseri tekrar elime geçince okumak istemiştim ama elimden bırakamadım neredeyse. Kitap boyunca hep bir Ahmet Ümit'in kitaplarında olduğu gibi bir gizem, ardı bilinmezlik ve merak o kadar baskın ki elden bırakabilmek pek de mümkün değil zaten Özellikle alıp okumanızı isterim dostlarım gerçekten beni etkileyen bir kitap oldu. Umarım siz de seversiniz
2024 58. kitabı
Selamm Okumanızı kesinlikle öneriyorum♡ Kitaplarda konu anlatmayı pek beceremiyorum o yüzden direkt incelememe geçiyorum. Kitap şimdiki zamanla yazılmış ve şimdiki zaman benim okumayı pek tercih ettiğim bir yazım değil. Kitabın içine girmekte zorlanıyorum ama bu tamamen kişisel bir şey. Dediğim gibi şimdiki zaman bana hitap etmese bile 100. sayfadan sonra yazım diline baya alıştım ve rahatsız etmemeye başladı. Kitapta bolca flashback sahneler vardı. Bence ilk 100 sayfada flashback sahnelere geçiş keskin olmuş, algılamakta biraz zorlandım. Ama sonra bu geçişler yumuşamış ve benim çok hoşuma gitmeye başladı. Hatta zaman zaman o flashback sahneleri merakla bekledim Kitabın bana anlatmak istediği bir şeyler ve vermek istediği bir mesaj var. Yazar bunu çok güzel aktarmış. Kadınlar hakkında bir çok yerin altını çizdim. Duyarlı bir şekilde yazılmış kitap ve bazı yerler üstü kapalı anlatılmış bunu da çok beğendim. Kitabın uzunluğu çok yerindeydi bence. Olması gerekn zamanda bittiğini düşünüyorum. Sadece bazı şeyleri daha uzun görmek isteyebilirdim. Ama bu da kişisel bir tercih. Mete ve Zühre arasındaki ilişkiyi de sevdim. Onları okurken yüzümde hep bir sırıtma vardı. Karakterlere zaman zaman kızsam da gün sonunda hepsini anladım. 240 sayfada bence çok güzel bir hikaye okuyoruz♡
Zemheri incelemem
2024 1. kitabı
Merhabalar, kitabın konusu genel olarak arka kapağında yazıyor zaten. Bu yüzden direkt yorumuma geçeceğim. Önce spoilersız, Bu hikaye bardağın dolu veya boş tarafı ile değil bardağın kendisini görmek ile alakalıydı. Bu bile kitabı sevmeme yetti. Güzel bir bakış açısı. Zehrayı da Zühreyi de ayrı ayrı tanımak güzeldi. Şimdiki zaman ile okumak beni okumaya ilk başladığım o eski günlere götürdü. Merve’ye de söyledim. Uzun bir aradan sonra bunu görünce mutlu oldum. Açlık Oyunları, Uyumsuz, Dokuzuncu Hariciye Koğuşu derken benim ilk okuduğum kitaplar genelde şimdiki zamanla yazılmıştı. Bu nostaljik hissi sevdiğim gibi kitaba da yakıştırdım. Ben açıkçası başlarken didaktik/mesaj verme kaygısından biraz ürküyordum. Çünkü yeni nesil basılı kitaplarda bu kaygıyla verilmek istenen kitaba yedirilmiyor, kalıp şeklinde ortaya koyuluyordu ki ben bunu pek sevmem. Burada öyle değildi, olaylarla iç içe giderken bunu kendisi düşünmesi için okuyucuya pay bırakılıyordu. Olaylardan bağımsız veya hikayeden saparak akıcılığı bozan bir kaygıya girilmemişti. Bence bu gerçekten farkındalık oluşturmak isteyenlerin yapacağı şeydir. İnsanların önüne balığı atmadan balık tutmayı öğretmek dediğimiz olaydan bahsediyorum. Diyalogların gerçekçiliği de hoşuma gitti. Hani gayet gündelik ve olası hepsi; arasında hızlıca kayıp gidiyorsunuz. Olaylar da öyle… En basitinden topuklu ayakkabı giydiğinizde arabaya binip o ayakkabıyı çıkarma hissi gibi küçük gerçek hayattan detaylar var hikayenin her yerinde. Ben kitabı sevdim. Benim puanlama sistemim kitaba olan bakışımla ilgilidir. Çok katı değilimdir sadece kitapta aradığımı ya da bana vaat edileni bulmaya bakarım. Ben bu kitaptan ne bekliyordum? -doğru işlenmiş travmalar ve bir iyileşme hikayesi -döngüyü kıran bir karakter -gerçekçi diyaloglar ve
Zemheri
2022 5. kitabı
Okurken neler olduğunu zamanla anladığımız, geçmişle bugünün birlikte işlendiği kurguları çok severim. Sanki #rengarenk yumaklar vermiş #yazar elimize, ördükçe ortaya çıkıyor desen ve her ilmekle biraz daha güzelleşiyor gibi. @mervendemirtas ‘ın #zemheri kitabı da tam olarak bu hissiyatla okunuyor. Önce neler oluyor, kim kimdir diye bolca bocalıyorsunuz.Ama sayfaları çevirdikçe taşlar yerine oturuyor, olaylar şekilleniyor. Birkaç bölüm önce merak ettiğiniz mevzu aydınlanınca adeta yeni bir kıta keşfetmişcesine mutlu oluyorsunuz. ️ Zehra mı Zühre mi? Zehra neden nasıl Zühre oldu? Annesi niye hapiste? Güniz hanım kim? Neden Zehra onun için bu kadar önemli? Peki ya Mete, Zehra’yı bir kuyunun dibine geri mi gönderecek yoksa yaşadığı her şeyi silip aydınlık bir yol mu açacak önünde? Annesi ben affettim seni, sen kendini affedebildin mi derken ne demek istiyor? İşte bu ve bunun gibi aklınızda deli sorularla çeviriyorsunuz sayfaları. Her sorunun cevabı sayfalar çevrildikçe azar azar çıkıyor karşımıza ama bir taraftan da başka şeyleri merak etmeye başlıyorsunuz. Bu kitapta en iyi kullanılan şey #merak ögesi olmuş, bunu net söyleyebilirim. Hayatı darmadağın olmuş ama yine de ayakta durmayı başarmış genç bir kadın. Bugünüyle çıkıyor karşımıza ama belli ki geçmişi sırlar ve pişmanlıklarla dolu. Hayat bir yandan ağır bir tokat atarken yüzüne, elinden tutup ayakta kalmasını sağlayanlar kimler? Yazarımız zor ve riskli olanı yapmış #sarmal bir kurgu oluşturmuş, kurgu da anlık ve hızlı zaman geçişleri yapmış. Ama bunu öyle güzel ve ustaca yapmış ki bu sayede her şeyi yavaş yavaş anladığınız müthiş bir olay örgüsü çıkmış ortaya. Karakterlerin fiziksel ve ruhsal betimlemeleri bile detaylıca verilmiş. Kelimeleri çok itinalı seçmiş adeta sözcüklerle oynamış. Okudukça tahminler
Roman
2022 38. kitabı
Okunma: 24 Nisan 2022 15:49
*Hayat öyle lanet bir şey ki; ya yanlış zamanda doğru insanı karşına çıkarır. Ya da yanlış insanla zamanını harcatır.* Herkese merhaba ‍️Bugün sizlere Merve Nur Demirtaş Zemheri kitabı ile geldim. Kitapta bir gecede Zehra'dan Zühre'ye dönüşen bir kızın hikayesini okuyoruz. Zengin bir ailenin evine temizliğe giden Zeynep Hanım, kızı Zehra'yı da yanında götürür. Ev sahibi Güniz Hanım bu aileye kol kanat gerer ve Zehra'yı okuluna yardım ederek onun avukat olması için birçok imkanı sağlamaktadır. Ama büyüdükçe yaşanan olaylar, saklanan sırlar her şeyin bu kadar da basit olmadığını gözler önüne sermektedir. Zeynep Hanım cezaevine girdikten sonra Zühre için hayat daha zorlaşır. Bu süreçte ne kadar Güniz Hanım yanında olsa da Zühre için hayat taşıdığı sır ve olay yüzünden daha da zordur. Bu süreçte Güniz Hanım'ın üvey oğlu Mete'nin şirketinde işe giren Zühre Mete'nin dikkatini çekmektedir. Ve zamanla ortaya çıkan sırlar Zühre'yi ve çevresindeki herkese etkilemektedir. Peki Zehra neden ismini değiştirdi? Zeynep Hanım neden cezaevine girdi? Mete ve Zühre arasında ne olacak? Güniz Hanım neden Zühre'yle bu kadar ilgileniyor? Zühre'nin sakladığı sır ne? Bu soruların cevabı ve daha fazlası için bu kitabı okumalısınız. Kitap sade ve akıcı bir dille yazılmıştır. Sürükleyici bir kitaptı. Yazarın kitapta verdiği mesajlar çok güzeldi. Ben çok beğendim sizlerede tavsiye ederim.
2022 126. kitabı
Güçlü kalemi sayesinde uzun bir süre etkisinden çıkamayacağım kurgusuyla, olaylara bizzat tanıklık etmişim hissiyatı veren yazar @mervendemirtas 'ın #zemheri adlı kitabı ile geldim. Zeynep zengin bir aileye temizliğe gider kızı Zehra evin hanımı Güniz tarafından sevilir ve avukat olması için kıza yardımcı olur. Tabii her şey böyle toz pembe ilerlemez Zehra için. Saklanan sırlar... Yaşanan olaylar... Zehra'nın annesi Zeynep bir gün cezaevine girer. Güniz hanım Zühre'nin yanında olmaya çalışır ama Zühre için hayat çekilmez bir hâl almıştır artık taşıdığı sır daha da ağır gelmeye başlamıştır kendisine. (sakin olun intihar etmiyor) Güniz hanımın üvey oğlu olan Mete'nin yanında işe başlar Zühre. Mete'nin şirketinde işe başlayan Zühre için bakalım işler yolunda ilerleyebilecek mi? Zehra hangi ara Zühre oldu şimdi dediğinizi duyar gibiyim onu da okuyunca görün. Zehra bir gecede mi Zühre'ye dönüştü yoksa yaşadıklarımı onu Zühre'ye dönüştürdü? Zehra bunu isteyerek mi yaptı yoksa mecbur mu bırakıldı? Bir insan neden başka birine dönüşür ya da dönüşmek zorunda kalır? Saklanan sır ne? Zeynep neden cezaevine girdi? Güniz Hanımın Zühreyle ilgilenmesinin sebebi nedir? Zühre ile Mete arasında neler yaşanacak?
2022 36. kitabı
Okunma: 03 Temmuz 2022 02:36
Merhaba arkadaşlar! Bugün size #zemheri adlı bir eser ile geldim. Nasıl ve nereden başlasam bilemiyorum. İçinde öyle derin yaralar barındırmış ki sizinle paylaşacağım kısma karar veremiyorum. Lakin burada olan durum güçlü kadın karekterlerin varlığı ve önemi çok güzel bir örnek ile gösterilmiş. Zehra sonradan Zühre ismini alan karekter, tecavüze uğruyor, babası yok, annesi cezaevine giriyor... Güniz hanım Zehraya ve annesine yardım eden ve Zehra’nın eğitimi için destek olan karekter. Adı Zehra iken neden Zühre ismini kullanıyor? Kim tarafından tecavüze uğradı? Tecavüze uğrayan Zehra neler yaşadı? Bu süreci atlatmaya çalışınca kimler destek olup yanında durdu? Peki ya annesi ile ilgili büyük sır neydi? Hayatı nasıl yol alıyor? Bu gibi soruları ve cevaplarını bulduğumuz bir eser. Zühre’nin zorlu hayat yolculuğunda yaşananları bir okuyucu olarak okurken bile acıları ve duygularını içimde hissedebildim. Çünkü yazarın anlaşılır ve duyguyu hissettirerek kullanmış olduğu kalemi sayesinde bir an da karekter biz oluyoruz. Bu durum kitap ile olan bağımızı güçlendiriyor. Olay örgüsü her detaya özen göstererek ilerliyor ve anlatılmak istenen okuyucuya net geçiyor. Okunmaya değer bir eser arayanlar için güzel bir seçenek. Yazarın kalemi daim olsun. “Ama şimdi başını kaldır ve yalnız olmadığını kendine hatırlat. Güçlüsün ve her geçen gün biraz daha büyüyeceksin. Evet, kolay olmayacak. Ama sessiz kalmadığın sürece yalnız olmayacaksın.” Yazara burada öyle çok hak veriyorum ki. Sesiniz sizi bir ordu kadar güçlü hissettirir. Susmayın!.. Sessiz kalmayın, haksızlığa, zulme, sizi değersiz hissedilmesine, bir eşya gibi kullanılmanıza, köle muamelesi yaptırılmasına, sevgiyi bir odaya haps ederek yaşatılmasına izin vermeyin!.. Yaşanan ne olursa olsun siz çok güzelsiniz. Nefes aldığınız
2022 79. kitabı
Okunma: 12 Mayıs 2022 16:11
Merhaba efendim Bugün size kadınlarımızın yaşadığı sıkıntılardan sözlü taciz, tecavüz hatta şiddetin son zamanlarda daha sık baş gösterdiği bu olayları kitaplarda okuyup insanların bilinçlenmesi ve tüm kadınlara destek olmak amaçlı yazılan bu eseri sizlere tanıtmak isterim. İlk başlarda kitabı okumadan önce bir aşk hikayesini okuyacağımı düşünsemde bu beni yanılttı. Aşkın ve sevginin arkasına sığınarak son zamanlarda saplantılı insanların hemen hemen her gün haberlere çıkan eşlerini, onu terk ettiği için erkeklik duygularına yedirmeyen sevgililerini öldürmelerini , masum gülücükler dağıtan çocuklarımızı, hayvanlarımızı katlettiklerini izliyoruz. İnsanlıktan çıkan artık bu şahısların bir bir yok olmasını ve bunun için mücadele etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Kitabın konusu ; Zehra en sevdiği, güvendiği ailesi bildiği erkek arkadaşından tecavüze uğrar. Yiğit ; uyuşturucu ve alkol bağımlısı kişiliksiz bir birey… Zehra’yı kaçırmaya çalışırken başlarına kötü bir olay gelir. Bu nedenden ötürü annesi yıllarca cezaevinde kalır. Onu kurtarmak ister hayata tutunmak isterken neleri gözardı ederken bir yandan içerisine düştüğü boşluktan kurtulması için elinden geleni yapan Güniz hanım onun ve annesini cezaevinden kurtarmak için çabalar hatta Zehra’nın ismini Bile değiştirmişlerdir. Onun adı artık Zühre’dir… Güniz hanımın üvey oğlu Mete bir kaç araştırma sonucu gerçekleri öğrenir. Bu gerçekler neler ? Zühre’nin herkesten gizlediği sır ne ? Mete neler biliyor ? Güniz hanım ve Zeynep (zührenin annesi)’nin sakladığı sır ne ? Açıkçası okurken çok duygulandım.sizinde okumanızı tavsiye ediyorum. Daha güzel nesiller yetişmesi böyle olayların son bulması için elimizden geleni yapalım. Sessiz kalmayın, kalmayalım… Sevgi, kitap ve hoşgörüyle kalın