Zihnin Labirenti

29 Mayıs 2024
Oleksa Yayınları
Sıralamalar

2024 64. kitabı
Milay, sevgilisi Yiğit ile planlar yaparken bir anda ondan ayrılmasından sonra ne tekrar onu görmek için dönerken onun ölümüne şahitlik eder ondan sonra bir daha hayatının eskisi olmayacağını ondan başka kimsesi olmadığını da aklına yer ederek intihar etmeye kalkışır ama bir anda gözlerini hiç ummadığı bir yerde açar. Ona söylenen sözler ise “Savaşın geleceği son varisin elinde, Milay, kaderin akışını değiştirecek son varis.” Bu sözlerden sonra olana bitene anlam veremeyen Milay kendisini gelecekten gelenlerin arasında bulur ve ne olduğunu sorgularken kendini beklemediği maceranın ortasında bulur.
2025 119. kitabı
Zihnin Labirenti, Muhammet Aydın’ın serisinin ikinci kitabı ve ilk kitaba göre olayların kalbine çok daha derinlemesine indiğimiz bir devam hikayesi. Bu kez merkezde Milay var. Zihninin karmaşık yollarında kaybolan bu karakterin, geçmişin küllerinden yeniden doğacak bir krallığın nefesi olacağını kim tahmin edebilirdi ki? Bir avuç deneğin, yapının açtığı zihin labirentinde sıkışıp kaldığı bu evrende, hem karakterlerin hem de okuyucunun zihni sürekli yeni bir bulmacayla sınanıyor. İlk kitapta Armon, Almila ve Emre’nin sorgulayıcı yolculuğuna tanık olmuştuk; bu kitapta ise Kış Getirenler’in yolu Milay’la birleşiyor. Yazar, olayları bu defa çok daha yoğun ve hareketli bir şekilde anlatmış. Özellikle Can’ın sırrının yavaş yavaş çözülmesiyle birlikte, hikâyenin temposu bir anda yükseliyor ve kendimizi bambaşka bir evrende buluyoruz. Yazarın kurduğu evrene artık alışmış bir okur olarak bu kez daha rahat ilerledim diyebilirim. İlk kitapta kafamda yer yer karışan olaylar, bu kitapta yerine oturmaya başladı. Serinin dünyası daha tanıdık hale geliyor ama bu tanıdıklığın içinde bile sürekli yeni gizemler, yeni karakterler ortaya çıkıyor. En çok hoşuma giden şeylerden biri, yazarın kısa ama nefes kesici sahnelerle duygusal yoğunluğu dengelemesi oldu. Kayıplar, fedakârlıklar, ihanetler… Hepsi yerli yerinde, ne eksik ne fazla. Her bölümden sonra “şimdi ne olacak acaba?” diye düşünmeden edemedim. Özellikle Can’ın hikayesinin sonlara doğru aldığı yön beni gerçekten şaşırttı. Son sayfayı kapattığımda içimde hem merak hem de hafif bir boşluk kaldı. Çünkü belli ki bu hikaye bitmedi. Milay’ın, Armon’un ve diğerlerinin yolları yeniden kesişecek gibi duruyor. Yazar, bir sonraki kitap için öyle bir merak duygusu bırakmış ki, devamını sabırsızlıkla bekliyorum. Bence Zihnin Labirenti,
2024 99. kitabı
Milay yetiştirme yurdunda büyümüş genç bir kızdır. Bu zamana kadar Yiğit tek dayanağı olmuştur. Lakin Yiğit'in onu terk etmesi üzerine onunla konuşmak için evine gittiğinde ise Yiğit'e doğrultulmuş bir silah çok geçmeden patlamıştır. Polisler ile beraber karakola gitmiştir. Ve ifadesini verdikten sonra sevdiği adamı kaybetmenin acısı ile hayatına son vermek için karakolun çatısına çıkmıştır. Tam kendini boşluğa bıraktığında ise onu sımsıkı tutan Araf ile karşılaşır. Milay aslında Ahter Krallığı'nın gerçek varisi Mina Leyla'dır ve yaklaşan savaşın geleceği tamamen onun elindedir. Olayların hızlı başladığı, geçmişe dair gizemin olduğu bir eserdi. Emre annesini kaybetmesinin acısı ile boğuşurken bir yandan da annesinin ondan sakladıkları ile yüzleşmek zorunda kalmıştı.Hem geçmişi ile ilgili öğrendiği şeyler, hem de yeni yeni keşfetmeye başladığı güçleri ile başa çıkması gerekiyordu. Tabi asıl olaylar Kış Getirenler'in işin içine girmesi ile başladı.İkinci kitapta ise olaylar daha hızlı ve aksiyonlu bir hal alırken yeni karakterler ile tanıştım. Bol olaylı, aksiyonlu, akıcı bir fantastik seri kesinlikle. Hatta keşke daha uzun olsaydı.Daha neler yaşayacaklar merak ediyorum.
2024 50. kitabı
Okunma: 02 Temmuz 2024 16:20
Muhammed Aydın ~ Kış Getirenler Merhaba bugün #kışgetirenler serisi kitapları ile geldim. Genç yazar @muhammet579_ kaleminden çok akıcı ve sürükleyici bir fantastik olan seri kısa fakat kurgusu ile sizi kendi içine çeken, anlaşılır yazım dili ile de çok çabuk okunuyor...Bu güzel genç kurguyu tavsiye ediyorum ve devamını ise merakla bekliyorum Şimdi sizler için kısaca konusuna; ZİHNİN LABİRENTİ Serinin ikinci kitabında bizi Milay karşılıyor. Milay yetiştirme yurdunda büyümüştür. En yakını dostu, arkadaşı, sevdiği Yiğit olmuştur. Fakat Yiğit i gözleri önünde kaybeden Milay yaşadığı bu büyük acı ile mücadele edemiyordur. Bu acı onu bir buhrana sürüklemis ve sonunda kendini beş katlı polis karakolunun çatısından atmaya kadar getirmiştir. Fakat kendini boşluğa bıraktığını düşünen Milay bilmediği bir boyuta çekilir. Gerçeklik ve hayal arasında gezindiğini düşünürken tam seçemedigi ,onu sıkı sıkı tutan varlık onunla konuşur. Mina Leyla, sen Ahter Krallığı nın gerçek varisisin ! Milay burada Yiğit e tıpatıp benzeyen kişiyi görünce şok olur.. ️ Benim talihim bir ölüyü seviyor olmamdı. Ölü adamın kaderi ise sevdiğinin kolları arasında can vermekti. ️ Bir yıldız mı olmam yoksa bir yıldızı mı karanlığıma almam gerekiyor hiç bilmiyorum... Oleksa Yayınevi @muhammet579_ @seldaca.comments #fantastik #bilimkurgu #fantastikkurgu #fantastikkitap 2024~ 48.49. Kitaplar
2024 67. kitabı
Evet ikinci kitabımızda bizleri yeni karakterler karşılıyor.Bunlardan en önemlisi Miray. Bir yetiştirme yurdunda büyümüş olan Miray sevdiği adamın kendisini terk etmesi ile yıkılmıştır. ona son kez veda etmek için yanına giderken sevdiği adama yani Yiğit’e silah doğrululduğunu görür. ve ne yazık ki o silah ateşlenir Miray sevdiği adamı kaybeder. Olay yerine gelen polisler Miray’ı karakola getirir. Yiğitsiz hayatına devam etmek istemeyen Miray kendini karakolun çatısından atmak ister. Fakat tam da bu sırada gerçek dışı denilecek şeyler olur. Karşısına çıkan adam (Araf)ona akıl alamayacak şeyler anlatır ve macera burdan sonra başlar…
2024 168. kitabı
KIŞ GETİRENLER BİR AVUÇ YALAN ZİHNİN LABİRENTİ Herkes Merhabalar... Sizlere bir solukta okunacak harika bir seri ile geldim. Serinin ilk kitabı #biravuçyalan kitabını tekrar baskısı ile baştan okudum. BİR AVUÇ YALAN'da Emre ile bir yolculuğa çıkıyoruz. Her şeyden habersiz normal bir hayat sürdüğünü düşünürken annesinin ölümü ve teyzesinin yanında zor şartlarda kalıyor olması onu da yorar. Ama bir gün evi terk etmesi ile olaylar zinciri dönmeye başlar. Annesinin ölmeden önce ona emanet ettilleri ve onun cevaplarını bulmasını istemesi ile kendini bir an da bambaşka bir durum içerisine sokar öyle ki adının bile hükmü yok olur... Şimdi ise onun gerçekleri öğrenme ve kim olduğunu bulma zamanıdır. ZİHNİN LABİRENTİ'nde ise yine hiçbir şeyden haberi olmayan kim olduğunu bilmeyen Milay'in macerasına misafir okuyoruz. Milay bir yetiştirme yurdunda büyümüştür kendisi gibi yetiştirme yurdunda büyüyen Yiğit ile hayalleri vardır. Ama hayallere her zaman istediğimiz kolaylıkta ulaşmak mümkün değildir değil mi onun için de öyle olur. Sevdiği Yiğit gözleri önünde öldürülürken aslında ondan önce bilip yine onu korumak için kendinden uzaklaştırır. Olanlar ise bambaşkadır çünkü o gözlerini açtıktan sonra kendini bambaşka bir yerde gelecekte bulur üstelik etrafında olan kişiler ise onun için supriz değildir. Peki neler olacak dersiniz? Zaten onları anlatmam mümkün değil okumalısınız.
2024 22. kitabı
Bir ateş sesi, soğukta yere yığılan bir beden, sevdiğinin öldüğünü gören gözler ve karakolun son katından bedenini bırakan Milay... Bir intiharın eşiğindeyken varis olduğunuzu öğrenip farklı bir gerçekliğe gitseydiniz ne hissederdiniz? Bir önceki kitapta Armon ve Almila'nın minicik hikayesiyle Emre'nin kimliğini sorgulayışını okumuştuk ve bu kitapta Kış Getirenler'in yolculuğu Milay ile devam ediyor. Kitabın başındaki Can'ın sırrı son sayfalara doğru aralanırken de kendimizi bambaşka bir evrende buluyoruz. Bu kitapta Erna'nın ihaneti, Omas'ın kapanmış fedakar gözleri, Lilta'nın cesareti, Araf'ın tanıdık gözleri, Mahzen'in sonu, Ahter'in geleceği, kayıplar ve nefes kesici kısa bir macera yatıyor. Yepyeni isimler ve iç içe geçmiş olayları okurken de sayfaları bir çırpıda okuyoruz. Bakalım bizi devam kitabında ne bekliyor. Milay ne yapacak, Armon ve Milay'ın yollarının kesiştiği gibi bambaşka insanlar da tanıyacak mıyız ve Can niçin böyle yaptı... Hepsi ve daha fazlası devamında. Sabırsızlıkla bekliyor olacağım.

Muhammet AydınYazar · 4 kitap
En büyük hayali öğretmenlik ve yazarlık olan Muhammet Aydın, 2003'te Konya'da doğdu. Temel öğrenimini tamamladıktan sonra yazmaya merak sardı. İlk yazma çalışmasını, öykü denemesi olan "Benden Size" adlı eseriyle yaptı ama bunu yayımlamak gibi bir düşüncesi yoktu. "Yaz KADERİ" , "Sessiz Çığlık" , "Kapanmaz Yara" , "Savrulur Gece Yaprak Gibi" , "Derin" , "Dal Yuva Olur" ve "Umut Kokan Ağaç" isimlerini verdiği şiir denemelerini ise "Gökyüzü Ortak" ismini verdiği kitapta yayımladı. Bu kitap iki ay kadar internet dünyasında kaldı. Daha sonra yayımlanacağı için hepsini sanal ortamdan kaldırdı. Ortaokulu bitirdiğinde yazmaya olan hevesini asla kaybetmedi. Öykü kitaplarını seven genç yazar çok sevdiği kitapları defalarca okudu ve onların kattığı değerlerle yeni şeyler yazmaya çalıştı. Lisenin ilk yılında ele aldığı "Ti'siler" adlı eserini, onuncu sınıfta tamamladı ve kitaplaştırdı. Yakınlarının destekleriyle kısa zamanda büyüdü. Ti'siler adlı eseri yayımlandıktan iki ay sonra Gece Serisi kitabının birincisi olan "Bu Gece Birini Öldüreceğim"i çıkarttı. Ardından ikincisi olan Sayemlin'i büyük umutlarla kitaplaştırdı. Muhammet Aydın'ın tamamladığı dokuz eseri bulunmakta ve dördü basılmış durumdadır. Henüz on yedi yaşında olması ve bu nedenle sınavlara hazırlanmasından dolayı genç yazar yazma serüvenini yavaşlatmış durumda. Muhammet Aydın eserlerini, Gerilim, Polisiye, Bilim Kurgu, Mitoloji ve Fantastik üzerinde düşünüp kurguluyor. Hatta Anemor Serisi adını verdiği ve sekiz kitaptan oluşacağını bildirdiği bir fantastik/mitoloji eseri de bulunmakta.