Zihnin Labirenti, Muhammet Aydın’ın serisinin ikinci kitabı ve ilk kitaba göre olayların kalbine çok daha derinlemesine indiğimiz bir devam hikayesi. Bu kez merkezde Milay var. Zihninin karmaşık yollarında kaybolan bu karakterin, geçmişin küllerinden yeniden doğacak bir krallığın nefesi olacağını kim tahmin edebilirdi ki? Bir avuç deneğin, yapının açtığı zihin labirentinde sıkışıp kaldığı bu evrende, hem karakterlerin hem de okuyucunun zihni sürekli yeni bir bulmacayla sınanıyor.
İlk kitapta Armon, Almila ve Emre’nin sorgulayıcı yolculuğuna tanık olmuştuk; bu kitapta ise Kış Getirenler’in yolu Milay’la birleşiyor. Yazar, olayları bu defa çok daha yoğun ve hareketli bir şekilde anlatmış. Özellikle Can’ın sırrının yavaş yavaş çözülmesiyle birlikte, hikâyenin temposu bir anda yükseliyor ve kendimizi bambaşka bir evrende buluyoruz.
Yazarın kurduğu evrene artık alışmış bir okur olarak bu kez daha rahat ilerledim diyebilirim. İlk kitapta kafamda yer yer karışan olaylar, bu kitapta yerine oturmaya başladı. Serinin dünyası daha tanıdık hale geliyor ama bu tanıdıklığın içinde bile sürekli yeni gizemler, yeni karakterler ortaya çıkıyor.
En çok hoşuma giden şeylerden biri, yazarın kısa ama nefes kesici sahnelerle duygusal yoğunluğu dengelemesi oldu. Kayıplar, fedakârlıklar, ihanetler… Hepsi yerli yerinde, ne eksik ne fazla. Her bölümden sonra “şimdi ne olacak acaba?” diye düşünmeden edemedim. Özellikle Can’ın hikayesinin sonlara doğru aldığı yön beni gerçekten şaşırttı.
Son sayfayı kapattığımda içimde hem merak hem de hafif bir boşluk kaldı. Çünkü belli ki bu hikaye bitmedi. Milay’ın, Armon’un ve diğerlerinin yolları yeniden kesişecek gibi duruyor. Yazar, bir sonraki kitap için öyle bir merak duygusu bırakmış ki, devamını sabırsızlıkla bekliyorum. Bence Zihnin Labirenti,