Üzerinde yürüdüğümüz hayat yolunun kimi zaman nasıl çatallaştığını yaşayıp görüyoruz hepimiz. Hiçbirimizin mükemmel hayatı yoktur. İnsanoğlu her şeyi yaşayıp duruyor. İşsiz kalıyor, ağır hasta oluyor, evinde ve çalıştığı işyerinde mutlu olmuyor. Bakmayın öyle sosyal medyada gülümseyen insanlara. Sahte birçoğu. Zamanla yeni açılan bir kapının eski kapıları kapatmasına, hayatın cilvelerine, değişen mevsimlere rağmen, çocuğumuzun doğduğu an gerçeküstü olmaktan öte bir durum. Bu duyguyu hiçbir kelime anlatamaz. Hayat ne kadar inişli çıkışlı ilerlesede çocuğumuz bir başkadır bizim için. Hayatımızın zirvesindedir her zaman. Onlar hakkında hayaller kurar, geleceklerini garanti almak için çalışıp dururuz. En büyük acı evlat acısıdır derler. Doğrudur. O acı tarifsizdir. Anneniz ölür, babanız ölür, kardeşiniz ölür, zamanla o acı hafifler. Ama evlat? Evlatlarımız her şeyden üstün. Onlar bizim geleceğimiz, mutluluğumuz. Ya o mutluluğunuz biri tarafından elinizden alınırsa?
Rachel'in kızı kaçırılır. Kızına sağ salim kavuşmak istiyorsa, onun da bir başka çocuğu kaçırması istenir. Polis yok, başka kimseye anlatmak yok. Artık Rachel bir Zincir'in parçasıdır ve şayet Zincir koparsa kızı ve kendisi ölecektir.
Kitap üstüne basa basa çocuklarımızı yanımızdan bir dakika bile ayırmamayı, bir çocuğu kaçırmanın ne denli kolay olduğunu ve günümüz teknolojisinin -aynı zamanda akıllı telefon olarak bilinen- nimetleri sayesinde bir ailenin tüm yaşantısını en ince ayrıntılarına kadar bir yabancının kolayca öğrenebileceğini belirtiyor. Sokağa çıkıp yürürken karşınıza bir yabancı çıksa ve seninle ilgili bazı sorular sorsa panik olmaz mısınız? Ama biz her şeyini internete koyuyoruz. Çocuklarımızı, bizim nerelerde vakit geçirdiğimizi, çocukların okuldan çıkış saatlerinden tutun da evdeki
ZincirAdrian Mckinty · Hep Kitap Yayınları · 202079 okunma
Öncelikle herkese ıyi okumalar
Şimdi nerden nasıl başlasam bilmiyorum konusu ile insanı bir anda içine çeken bir kitap bence çok daha güzel olabilirdi finali bence biraz kitabın gerisinde kalmış
Kısacık bir özet geçelim birgün hastaneye giden bir kadının telefonu çalar arayan kişi kızını kaçırdığını ve istediği şeyleri yapmaz ise kızı öldüreceğini söyler yapacağı şey 15 bin dolar para bulmak ve başka birisinin çocuğunu kacirmasidir arayan kişi benimde çocuğumu kaçırdılar ve kurtulması için senin de bir çocuğu kaçırmam gerek ve senin kızının kurtulması için kacirdigin çocuğun ailesininde başka bir çocuğu kaçırması gerekiyor der.
Karişik degilmi ama okurken cokdaha ıyi anlıyorsunuz ben şunu gördüm bir çocuğu kaçırmak nekadar kolaymış özellikle çocuğu olan insanların muhakkak okuması gereken bir kitap ve sosyal medya nin nasıl bir tehlike olduğunu tokat gibi yüzümüze vuruyor
Tavsiye ederim hemen alın okuyun
Puanım 10 / 8
Kitap güzel ama beni pek sarmadı yani biraz içeriği karış geldi bana ama yinede güzel bir kitap heyecanlı gerilimli kitap istiyorsanız bu olur ama 12 yaş altı için çok uygun değil gibi benim fikirlerin böyle ama yinede tavsiye ederim
ZincirAdrian Mckinty · Hep Kitap Yayınları · 202079 okunma
Eğer zaman zaman olan okuma durgunluğuna kapıldıysanız sizi sahalara geri döndürebilecek bir kitap. Bir çırpıda okunuyor ve açılıyorsunuz . İlgi cekici bir konusu var , özgün ve keyifli