6

6 mayıs 1972

14 üye
Takip
Aşk olsun sana, çocuk...
Esirgemen sözümü ben Çıkıp gelse de ölüm Geri götüremez adımlarımı Ve yıldıramaz beni hiçbir şey gülüm Ne dikenler bıraktım ardımdan, ne dikenler Ki uçları hala kanıyor ayaklarımda Oysa karanfiller ekmiştim yollara Aşk ile mızrap vurup sevdalı sazıma Kavgamı türkülemiştim,yarın bakışlı çocuklara Ve semahlar dönmüştüm turnalar gibi Pir aşkına, hak aşkına, halk aşkına Kim söyleyebilir öldüğümü, kim? Siz türkü gibi dağılırken dağ yollarına Ve toprak gibi yeşerirken memleketim Kim söyleyebilir solduğumu, kim? Ben ölmedim ki, ben ölmedim ki, ben ölmedim ki!
6 mayıs 1972
"Dilekler gül ağacına gençler darağacına..."
Deniz Gezmiş; “Korkuyormusun dede?” Hüseyin İnan; “Biz korkumuzu Kerbela’da bıraktık Deniz yoldaş” #6Mayıs3Fidan #ÜçFidanÜçYürek
6 mayıs 1972
Reklam
Tarih bazen yalnızca yaşananları değil, vicdanın susturulduğu anları da kaydeder. 6 Mayıs, adaletin gölgelendiği, hafızanın ise asla unutmamaya yemin ettiği bir gündür. Üç fidan; zamana yenilmeyen bir inancın, bedel ödeyen bir duruşun simgesi olarak hâlâ aramızda… Özlemle, saygıyla anıyoruz. #6Mayıs1972
6 mayıs 1972
"Yolun düşerse kıyıya bir gün ve maviliklerine enginin seyre dalarsan dalgalara göğüs germiş olanları hatırla." 🍁 Pierre-Jean de Béranger
6 mayıs 1972

6 Mayıs 1972 Konusuna Benzer öneriler

Kitap Alıntısı22,2bin üye · 655 yeni gönderi
Takip
İnsana Dair1.225 üye · 31 yeni gönderi
Takip
Felsefe-Düşünce4.472 üye · 128 yeni gönderi
Takip
6 Mayıs 1972
"Ecel öldürmez insanı kendisi öldürür, vakti zamanı gelince. Ben onun için yas tutuyorum ya hep, vakti gelmeden öldürülenlere." Can Yücel
6 mayıs 1972
Reklam
Reklam