Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Profil
"Cinsel seçilim başlangıçta inanması zor gibi gözükse de, insanların dönüşümünde çok daha güçlü bir unsur olarak karşımıza çıkar.”
"İş, uzun dönemli eşler seçmeye geldiğinde, hem erkek hem de kadın atalarımız çok fazla seçiciydiler. Bu seçicilik, cinsel birleşme için rekabete değil, üreme için rekabete bağlı cinsel seçilimi yönlendiren şey olmuştur."
Reklam
Kasaplık koyun mu? Hahahahha sinirlerim bozuldu
"Arthur Schopenhauer (1788-1860) çağını aşan duyarlılıkla eş seçimine ilişkin çarpıcı bilgiler vermiştir. “Aşkın Metafiziği” adlı yapıtında eş seçiminde yönlendirici ve seçimi etkileyen konulara değinen Schopenhauer, ilk olarak yaş etkeninden söz eder. Kadınların adet görmesi ile menopoza kadar geçen süre içinde seçilime uğradıklarını ve adetten kesilmiş bir kadına erkeklerin soğuk bakacağını söyler. İkinci önemli etken “sağlıktır” der. Üçüncü etkeni “iskelet sistemi”, dördüncü etkeni ise buna bağlı “etin dolgunluğu” izler. Beşinci ve altıncı etken ise “yüz güzelliği ve güzel gözlerdir” der. Schopenhauer’ın bu tespitleri (son iki madde dışında) kasaplık koyun seçimini andırır gibidir."
"California'da sürdürülen araştırmalar göstermektedir ki, (Ben bir kızım, ben bir oğlanım gibi) cinsel kimlikler, insanların sahip oldukları ilk kimliktir ve aynı zamanda en süreli, en kapsamlı kimliktir."
"Çocuğun yaşamının her anı, oğlan ya da kız oluşuna göre, cinsiyetinin kendine yüklediği zorunlulukları yerine getirmek için nasıl davranmak ve düşünmek gerektiğini öğrenmekle geçer."
"Çocukluk boyunca cinsel kimliğin gelişmesini, ailenin, eğiticilerin ve kültürün, her cins için uygun gördüğü davranış, kişilik, ilgi, değer ve anlatım kavramları belirler."
Reklam
246 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
Adem'in Laneti
Cinsiyetler neden oluşmuştur? Erkekler olmazsa ne olurdu? Kadınlar olmazsa neler olur? Homoseksüellik genetik midir? Cinsel seçilimin etkileri nelerdir? vb. Bu tarz aklımızda bulunan bazı sorulara elinden geldiğince bilimsel olarak yanıt vermeye çalışan bir genetikçinin elinden çıkmış bir başyapıt eseri diyebilirim bu kitap için. Kitabı okumak için benim tavsiyem lise mezunu olmanız olacaktır çünkü lise biyoloji bilgisi ile çok daha rahat anlaşılabilir bir eser olduğunu düşünüyorum. Okurken acele etmeden sindire sindire okunabilecek bir eser. Bilimsel bilgi ağırlıklı ve sizi bazı konularda donatabilecek seviyede diyebilirim. Okurken aklınızdaki bazı sorulara cevap oluştururken bunun yanısıra aklınızda yepyeni sorulara yer açıyor. Bu yüzden hem öğretici hem sorgulatıcı bir eser olarak kesinlikle önerdiğim eserler arasına giriyor ve okumanızı tavsiye ediyorum. Sevgiyle ve kitapla kalın. :)
Adem’in Laneti
Adem’in LanetiBryan Sykes · Koç Üniversitesi Yayınları · 2017106 okunma