d

Dini-Tasavvufi İslam Edebiyatı

5 üye · 1 yeni gönderi
Hakıykat bir denizdir şerîattır gemisi Çoklar gemiden çıkıp denize dalmadılar
Sayfa 176 - Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, SülûkKitabı okudu
Hepsinden daha önemlisi İslâm'ı tanımak, bizim tarihimize, kültürümüze, sosyal görüşümüze, kültürel görüşümüze, siyasi görüşümüze, felsefi ve sosyal ilişkilerimize, toplumumuzun dünya görüşüne şekil veren temel unsur olması nedeniyle zorunludur.
Sayfa 114 - Seçkin Yayıncılık, Çeviri Abdullah Şahin,Kitabı okudu
Reklam
YÜCE TARİKATA BAĞLANMAK...
- "(...)Yüce tarikata bağlanmak önce tövbe, sonra istihareyle olur; şartlarını toplayıcı bir tövbe, yâni: "Yarabbî, bülûğa erişimden bu âna değin ettiğim günâhlardan nedamet ettim, pişman oldum ve bundan böyle , inşaallah, günâh işlememeye azmettim!" Demek icap eder. Günâhların tafsiline, teker teker sayılmasına ihtiyaç yoktur. Zira tarikatımızda tövbe tecrididir, bir defada değildir. Tafsilini zamana bırakmışlardır. Tövbeden sonra alelâde bir gusül abdesti almak lâzımdır. Bu da sünnet gusüllerdendir. Gusülden sonra bir gece istihare etmelidir. Bu da sünnettir. "istihareye niyet ettim!" der ve iki rekât istihare namazına durursunuz, ilk rekâtta sûre eki olarak "Kâfirun", ikinci rekâtta da "İhlâs" sûresini okursunuz. Peşinden, her gün zikre devam edersiniz..."
Sayfa 11 - 4. Basım, Büyük Doğu yayınlarıKitabı okudu
HİÇBİR ŞEY O'NA MİSİL DEĞİLDİR.
- "Meâlli âyete uygun olarak, Mürid, hiçbir şeye benzemeyen ve hiçbir şeyin kendisine benzemediği Zât adını, O'nun Celâl ismi olan "Allah, Allah, Allah" diye söyler. O ânda hiçbir sıfatını tasavvur etmez; hattâ nâzır ve mâzur olduğunu da hayâline uğratmaz..."
Sayfa 10 - 4. Basım, Büyük Doğu yayınlarıKitabı okudu
ZİKRİN KEYFİYETİ...
Zikrin keyfiyeti ancak çok yapmakla anlaşılır. Fârisîde demişlerdir ki: - "Zikri iyi yapmak, çok yapmakla olur." Yine Fârisîde demişlerdir: - "Can bedendeyken zikret! Kalbin temizliği zikriledir." Ve yine Fârisîde: - "Zikirden gayrı her şey, can çıkartmaktan ibarettir!"
Sayfa 10 - 11 4. Basım, Büyük Doğu yayınlarıKitabı okudu
KALBİN YERİ...
- "Kalb, sol memenin altında, iki parmak aşağıda, üçüncü parmağın yerinde bir et parçasına ilişik nuranî bir kuvvet... Bu et parçası âdetâ yumurtaya benzer. Sivri başı sol kaburga kemiğinin altında, kalın başı ise içeriye doğru girmiştir. Buna "Kalb-i sanûberî" derler. "Sanûberî" kalb, hakiki kalbe hücre ve yuva gibidir..."
Sayfa 10 - 4. Basım, Büyük Doğu yayınlarıKitabı okudu
Reklam
1.000 öğeden 231 ile 240 arasındakiler gösteriliyor.