İmân Metodolojisi

O OLMASAYDI, OLMAZDIK...
Bir rivayete göre, Allah, Âdem'in kalbine ilhâm etti, o da sordu: - "Allah'ım beni niçin "Ebû Muhammed-Muhammedin Babası" diye künyeledin?" - "Ya Âdem başını kaldır da bak!" - "Allah'ım bu nasıl bir nur böyle?" - "Bu senin zürriyetinden bir peygamberin nurudur ki, ismi göklerde Ahmed ve yerlerde Muhammed'dir. O olmasaydı, sende olmazdın, kâinatta olmazdı!"
Sayfa 78 - 79, 1.Levha, -O'nun Hayatı- "Cuma"da İnsanî Hakikatin Tescili, İBDA YayınlarıKitabı okudu
HAK GELDİ ve BÂTIL GİTTİ...
Ramazan ayının bitmesine 10 gün kala, bir Cuma günü, Allah'ın Resûlü Kâbe'yi tavaf etmekte... Kâbe'nin etrafında 360 put... Allah'ın Resûlü, her putun karşısına gelişlerinde, ellerinde ki değnekle işaret edip buyuruyorlar: - "Hak geldi ve bâtıl gitti!" Ve put hemen yere yıkılıyor... Hem de eritilmiş kurşunlar ve bakırlarla yerlerine oturtulmuş putlar."
Sayfa 135 - 1.Levha, -O'nun Hayatı- Bir isim: Mâhî, İBDA YayınlarıKitabı okudu
Reklam
MİRAÇ ve PİSLİK YAPMAYA MEMUR HAŞERELER...
Pislik yapmaya memur bir zamane haşeresi, rasyonalist mizacına uymadığı için, aklın almadığına karşı durma ve Allah'ın kudretini hesaba çekmeye davranma ahmaklığıyla şu hükmü savurmuştu: - "Miraç, fezâ seyahati değildir!" Ve hükmünün getireceği tepkiyi önlemek için de, yeri olmayan bir tecrid -hilesi- ile lâfı bulandırma korkaklığına girmişti: - "Mânânın maddeye üstünlüğü ve maddeyi yenmesidir!" Aman, kabul edemediği Miraç hakikatine nisbetle ne açık (!) bir izâh... "Mânânın maddeye üstünlüğü" gibi beylik klişelere, hiçbir vukuf çetinliği yaşamadan sarılan bu ahmak cinsi, anlar mı ki, mânânın maddeye üstünlüğünden kasıt, maddeyi mânâya bağlama ve müntehasında onun da mânâ olduğunu işaret içindir; ve bir hâlihazır tesbiti olarak bu hakikat, bir varlık meselesi olup, "Miraç" ile hakikat olmuş değildir... Ve bahsin "Miraç" hâdisesi ile hiçbir alâkası olmaması bir yana, Miraç gibi sadece Allah'ın Sevgilisi'ne ve bir defaya mahsus mucize üstü mucizeyi madde ve mânânın umumî ve daimî hâline irca ederek inkâr etmektir."
Sayfa 118 - 119, 1.Levha, -O'nun Hayatı- Miraç, İBDA YayınlarıKitabı okudu
BİD'AT ve HARP...
Bid'at, dinde olmayan bir şeyi eklemek veya olan şeyi çıkarmak şeklinde uydurma bir yenilik demektir... Bu uydurma yeniliklerin en fecilerinden biri de, cihad ve gazada gevşeklik, hattâ son yüz senedir Müslümanlara telkin edilen gaza ve cihadın reddi tavrıdır... Oysa bizzat Allah Resûlü savaşmışlar ve buyurmuşlardır: - "Ben harp peygamberiyim!"
Sayfa 131 - 1.Levha, -O'nun Hayatı- Gaza ve Bid'at, İBDA YayınlarıKitabı okudu
O; GAYE İNSAN-UFUK PEYGAMBER...
- "O, Allah'ın en güzel, en kemâlli eseri... Eser adına ne varsa, hepsinin varlık sebebi, varlık hikmeti... "Tesir edici eser" diye insanoğluna biçilen marifet sırrı ve memuriyetinin en önündeki mihrak ve murad şahsiyet... Kul plânında "Mutlak Mübdi" Peygamberler ordusunun Başbuğu O... O; Gaye İnsan-Ufuk Peygamber."
Sayfa 76 - 1.Levha, -O'nun Hayatı- İbda Sırrı, İBDA YayınlarıKitabı okudu
"CUMA"GÜNÜNÜN KIYMETİNİ ÖĞRENMEK İSTEYEN BUYURSUN...
Hadîs Meâli: - "Allah'ın nazarında günlerin seyyidi Cuma'dır. O, Kurban ve Ramazan bayramı günlerinden de kıymetlidir. Onda beş haslet vardır; Allah o günde Âdem'i yarattı. O Cennetten arza o gün indirildi. O günde vefat etti. Cuma gününde öyle bir saat vardır ki, bir kul o saatte Allah'tan bir şey diledi mi, Allah onu mutlaka kendisine ihsan eder. Ancak istediği günah veya sıla-i rahmi kesen bir şey değilse. Kıyamette Cuma günü kopacaktır. Hiçbir melek-i mukarreb, semâ, arz, rüzgâr, dağ ve taş yoktur ki, bu sebeble Cuma gününden korkmuş olmasın."
Sayfa 80 - 1.Levha, -O'nun Hayatı- "Cuma"da İnsanî Hakikatin Tescili, İBDA YayınlarıKitabı okudu
Reklam
43 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.