Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Profil
Kur'an hiçbir şekilde ölü kitabı değildir; onun indiriliş amacı, hayatı düzene koymak, temel değerlere çeki düzen vermek, hayatı Yüce Allah'ın istediği gibi yaşamak ve bu noktada ihtiyaç duyulan her ne varsa onlara cevaplar bulmaktır.
Sayfa 320 - Haliç Üniversitesi YayınlarıKitabı okuyor
İnsanların vahyi anlamamaları için kalplerine perdeler, kulaklarına da ağırlıklar konulması onların kaderi değil, kendi tercihlerinin sonucudur.
Sayfa 316 - Haliç Üniversitesi YayınlarıKitabı okuyor
Reklam
"Kur'andır diriltici olan. Yol gösteren, yol açan. Kaybolan vakti uyandıran. Korkulacak olandan korkutan. Umut veren, muştu taşıyan. Karanlık olana ışık saçan. Işıtan, aydınlatan. Baş ve önder Kur'andır."
Bir âdem bir âlemdir; bir can cihana bedeldir.
Sayfa 270 - Haliç Üniversitesi YayınlarıKitabı okuyor
Toplumu ayakta tutan en önemli değerlerin başında "adalet" gelir. Yönetimin inanç veya ideoloji temelli değil, adalet temelli olması gerekir.
Sayfa 260 - Haliç Üniversitesi YayınlarıKitabı okuyor
Zulme yani haksızlıklara uğratılmak yeni bir haksızlığın gerekçesi yapılmamalıdır.
Sayfa 257 - Haliç Üniversitesi YayınlarıKitabı okuyor
Reklam
Araf 50
Cehennem ehli cennet ehline, “Suyunuzdan veya Allah’ın size verdiği rızıktan biraz da bize verin!” diye seslenirler. Onlar da, “Allah bunları kâfirlere haram kılmıştır” derler.
Kur'an'a göre kişinin kurtuluşu iman ve salih amel birlikteliğine bağlanmaktadır. İman bir güven kurumudur bir inancın iman adını alması salih amellerle desteklenmesine ve ispatlanmasına bağlıdır. Ali ameli yoksa inanç "iman" olmaz; iman yoksa da davranışa "salih amel" denmez.
Sayfa 252 - Haliç Üniversitesi YayınlarıKitabı okuyor
İnançta tevhid adalettir; hiç kimse zulümdür. Çünkü adalet bir şeyi yerli yerince yapmaktır; zulüm ise bir şeyi olması gereken yerinden etmektir.
Sayfa 244 - Haliç Üniversitesi YayınlarıKitabı okuyor
Meselâ: Bir sultan uzak beldede bulunan memurlarından birine bir mektup gönderip, bulunduğu diyarda kendisi için bir köşk bina etmesini ona emretse ve bu mektup o memura ulaştığında ona çok itibar edip her gün okusa, lâkin emr olunan köşkü bina etmese, sonra Sultan gelip yapılmasını emrettiği köşkü hazır bulamasa, şüphesiz ki o memur, siteme hatta cezaya müstehak olur. Zira sadece mektubu okumak hiç bir fayda vermez. İşte Hazret-i Kuran o mektup misalidir. Mevlâ Tealâ Hazretleri onda kullarına namaz, oruç gibi din-i mübin-i İslâmın erkânını (temel meselelerini) ye- rine getirmelerini emir buyurmuştur. Öyleyse amelsiz mücerred (sadece) Kuran okumak insanı istenen gayeye ulaştırmaz.
Sayfa 376 - Kur’an-ı Kerim 9.Sayfa Tefsirinden
605 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.