Ayşe Altuntaş
224 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Çok sevdiğim, imkan oldukça söyleşilerine, imza günlerine katılmaya çalıştığım bir yazarın, çok keyifle okuduğum kitabına dair birkaç cümle - Kadınlar çok mu konuşur? - Erkekler neden dinlemez veya duymaz? - " Beni hiç anlamıyorsun " sözünü duymayan erkek var mıdır? Bu cümlelerle durumlarla karşılaşmayan yoktur sanırım. Bu ve benzer sorularınıza cevap bulabileceğiniz o kitap bu kitap. Hem de gayet net, bilimsel bir dille; bununla birlikte akıcı ve eğlenceli bir anlatımla. Kabullenmemiz gereken önemli bir bilgi beynimizin kendine ait bir cinsiyeti olduğu ve bunun biyolojik cinsiyetimizden farklı olduğu. Örneğin kitabın yazarı, dişi beyinli bir erkek. Kadın ve erkek beyni aynı şekilde çalışmıyor. Ve birçok çatışma, yakınma, yanlış anlama, bu farklılıkların bilinmemesinden kaynaklanıyor. Hayatı farklı algılamamızın temellerinde yatan sebepleri bilimsel gerçeklikle ama sıkılmadan, yüzünüzde tebessümle okumak isterseniz , kitaba bir şans verebilirsiniz. Keyifli okumalar..
Kadın Beyni - Erkek Beyni
Kadın Beyni - Erkek BeyniSerkan Karaismailoğlu · Elma Yayınevi · 20198,8bin okunma
Wall-E ve Duygusal zeka
IQ'ya matematik diyeceksek, EQ'ya psikoloji deriz. IQ laboratuvar ise EQ hayattır. Zihinsel performansınız ne kadar yüksek olursa olsun hiçbir ilişkinizi insansız tanımlayamayacağınız için ve hayatın da aslında bir ilişkiler yumağı olduğunu düşünürsek EQ'suz bir IQ, bozdurulamayan para gibidir demek yanlış olmaz. Wall-E filmini bu bağlamda dikkate alabilir, günümüz dünyasında EQ' nun önemini bir kez daha farkedebiliriz. [Qadikizi] 2009 Çayyolu Notları / Ankara
Reklam
1965'te Irvin John Good'un, Makinenin bize kendini nasıl kontrol altında tutacağımızı söyleyecek kadar uysal olması kaydıyla ilk ileri zekalı makine, insanın yapması gereken son icat olacaktır! sözleri ne kadar da isabetli ve dikkate şayan bir ikaz!
Zaman beklemez. Haydi bismillah
Bahar alerjisi zorlasa da bilime, eğitime, yenilemeye ve yenilenmeye devam.. ●Gazi Medical Journal ●The Journal Of Turkısh Educational Sciences ●Türkiye Bilimsel Araştırmalar Derneği ●Popular Science Paylaştığım dergilerde çok değerli makaleler bizleri bekliyor. Gelişmek ve geliştirmek isteyen eğitimcilere tavsiyemdir; Bol bol makale okuyalım .
“Genelde «zevk» dediğimiz şey aslen endojenik opioidlerin ve endorfinlerin sonucudur. Dopamin ise bizi bir doz daha almaya veya kumar makinesine bir jeton daha atmaya iten ihtiras ve dürtüdür.“
Hormonal heves :)
“Dopamin çoğu zaman zevk kimyasalı olarak bile adlandırılmıştır. Fakat bu yanlıştır. Arzu ve beklentilerin arkasındaki temel kimyasal dopamindir ancak onun zevk kimyasalı değil, vaat kimyasalı olarak görmemiz gerekmektedir.“
Reklam
“Zihnimiz, gerçek duygusal tatminimizin, arzularımızın yöneldiği nesnelerle ne kadar az ilintili olduğunu fark etmemek üzere inşa edilmiştir.”
“Arzularımız bizi hakiki tatminine götürecek kılavuzların kılığına girmekte çok başarılıdır ve biz bu ayrı olguları bir araya getirmek üzere programlanmışızdır.“
“Arzular bizi mutluluğa yöneltmeyeceği gibi, arzuların ödüllendirilmesi de inkarı da mutluluk getirmeyecektir.”
Toplumsallık ve hayvansallık çelişkisine dair…
“Biyokimyasal sistemimiz sayısız nesiller boyunca mutluluğumuzu değil, hayatta kalma ve üreme şansımızı arttırmak üzere uyumlanmıştır. Dolayısıyla biyokimyasal sistemimiz, hayatta kalma ve ürememize vesile olan eylemleri hoş hislerle ödüllendirmektedir. Fakat bunlar kısa ömürlü satış taktikleridir.“
Reklam
“Rafine bir değer sistemi yaratmak için de oturup kendi sezgilerinizin haritasını çıkartmalısınız.”
“Hangi değerlerinizin gerçekten size ait olduğunu bulmanın yolu, felsefi bir gülleyi üstlerine bırakıp, hangilerinin ayakta kaldıklarına bakmaktan geçer.“
“Hayatınızdaki en önemli ilişki kendinizle olan ilişkinizdir.“
Resim