Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Profil
104 syf.
7/10 puan verdi
Resim sanatı, sanatçısı ve akımlar üzerine kısa ve bilgilendirici bir kitap. Sanatçıların etkilenimleri, en önemli eserleri ile bulundukları dönem ve ülkenin siyasi tarihi hakkında da minik minik bilgiler barındırmakta. Bir çırpıda okunup genel bir bilgi edinimi sağlanabilir.
Bilmeniz Gereken 50 Tablo
Bilmeniz Gereken 50 TabloKolektif · Tempo Yayınları · 201047 okunma
96 syf.
·
Puan vermedi
·
61 günde okudu
Türk Sanatının Büyük Ustaları - 7 Abdülmecid Efendi
Eseri Istanbul Kitapçısı'nda gezinirken görüp almıştım. Sanata karşı hep ilgim vardı ama bilgi konusunda eksiklerim olduğunu da biliyordum. Birçok müze ve sergi gezerken rast geldiğim Türk isimleri bir seri olarak karşımda görünce en azından birine şans vermek istedim ve gerçekten beğendim. Eserde son halife aynı zamanda sanatkâr Abdülmecid Efendi'nin hayatı, sanatı, bakış açıları, dost buluşmaları, saray hayatı gibi bilgiler o dönemlerde yaptığı eserler eşliğinde okuyucuya sunuluyor. Fazla detaya girmeden ama okuyanın anlayabileceği kadar da net olan bilgiler Abdülmecid Efendi'yi okurun zihninde kalıcı kılıyor. Açıkçası daha önceleri gittiğim müzelere tekrar gidip şimdiki bilgim ile eserleri tekrar incelemek istiyorum. Bir de seriyi tamamlama planım var.
Abdülmecid Efendi
Abdülmecid EfendiNilüfer Öndin · Hayalperest Yayınevi · 20228 okunma
Reklam
256 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Bu kitap serisini çok beğeniyorum, gerçekten kaliteli hazırlanmış. Eğer benim gibi ressamların tablolarını incelemeyi aynı zamanda da hayat hikayelerini okumayı seviyorsanız kesinlikle tavsiye ederim. Diğer ressamları da inceledim ancak Giuseppe Arcimboldo'un eserleri beni çok etkiledi.
Arcimboldo
Arcimboldo
@dygkprc
Arcimboldo
ArcimboldoLiana De Girolami Cheney · Yapı Kredi Yayınları · 201435 okunma
112 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
egon schiele'nin hayata ve resme bakışını anlatmış otto gabos. çarpık bedenlere aşkını, trenlere tutkusunu, kadınlarını ve ilişkilerini, hareket eden ve kendi öyküsünü anlatan canlı bir bedenin enerjisini resmetme tutkusunu... çok iyi metin. çizgilereyse ilk önce mesafeli yaklaşıp sonra ısınabildim. ressamın tonlarına, üslubuna daha yakın beklediğim için. iyi ki dünyadan geçmiş dediklerimizden birini çizgi romandan okumanın hazzı başka. fonda da rachel's'ın nefis albümü "music for egon schiele" olunca tam bir rapsodi oldu. meraklısı ıskalamasın derim.
Egon Schiele - Yakıcı Beden
Egon Schiele - Yakıcı BedenOtto Gabos · Alfa Yayınları · 202219 okunma
·
Puan vermedi
PERSPEKTIV RESİM NASIL YAPILIR
PERSPEKTİV RESİM NASIL YAPILIR SADETTİN ÇAĞLARCA Yılı: 1960 / 2 Sayfa: 68 Tan Matbaası İstanbul Yaşına göre çok iyi , yapraklarda zaman bağlı sararmalar mevcut. 27. sayda altkısımda resimde görülen yırtık haricinde (Zamanında bantlanmış) sorunsuzdur. Bu temizlikte nadir çıkar. Sahaflık üründür. zebramo.com/products/perspe...
Resim  Kolay Çizim Yolları Görsel Eğitim
Resim Kolay Çizim Yolları Görsel EğitimSadettin Çağlarca · İnkılap Kitabevi · 19942 okunma
213 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
RESİM REDD KÖKÜNDENDİR...
Şehid Kumandan Salih Mirzabeyoğlu'nun 2003 yılında cezaevinde yazdığı dördüncü eseri. İbda Yayınlarınca 45. sırada neşredilen eserin, ibda fikriyatının Resim sanatına, resim felsefesine, resim hikemiyatına el atışı… Özellikle "Ressam ve Seyirci" başlıklı levhadaki tahlillerin Batı’da bile örneğine rastlanmaz. Kendisi her ne kadar "bir uzman değilim, iyi bir seyirci de, ama meselenin "niçin"ine dair söyleyeceklerim var" dese de, zaman zaman yaptığı çizimler, onun bu yönünün de, yani “çizim” yönünün de kuvvetini gösteriyor. Ressam ve Seyirci Başlıklı Levhadan bir alıntıyla, incelememizi sonlandıralım: - "Fikirde şahsiyeti olmayanın, üslûbunda şahsiyet olmaz!" diyor Üstadım. İşte işin bütün hulasası da bu. O, bütün bir kâinatın muhasebesi içinde, varlık ve varoluş davasının -hangi sırdan bahsediyorum ben?- temellendirilmesi sürecinde doğar, "geliştikçe gelişen prensipler" halinde bünyeleştirme işidir. Fikre dair bu hususu, resme tatbik ederseniz, üslûb sahibi olmayla, "üslûb numarası yapma" arasındaki fark anlaşılır. Fethedilen alanda fatihçilik oynayanlar bir yana; kendi usûl, esas ve kurallarıyla tecelli edecek yeni resmin, Büyük Doğu- İbda anlayışından doğacağını umarız. (sh.48) Resim sanatına bakış açısı da diğer sanatlara bakış açısı kadar farklı... Ve Calib-i dikkat, mücerret fikirlerle dolu bir sanat ziyafeti. Keyifli okumalar...
Elif
ElifSalih Mirzabeyoğlu · İbda Yayınları · 20048 okunma