Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Profil
Gerçeğin Peşinde okumalar
Bu ara saklı gerçekleri keşfetmek için tarihin tozlu sayfalarında dolaşıyorum. Kimiz, nereden geldik, dinlerin kökeni nedir, Allah kim, tanrılar kim, bizi kim yarattı, neden varız ve ölümden sonra ne olacak... Gibi birçok sorunun cevabını arıyorum. Sümerler'de, Akadlar'da, Babil'de, Mısır'da ve Anadolu'da...
Tanrıyı Görmek Mi?
Tanrıyı görebilecek olsaydım dahi göremezdim onu bütün olarak kavrayamazdım çünkü o her şeyde olduğu gibi her şey de ondadır, her şeyi kavramam mümkün değildir. Tanrı bir formdan ziyade bir özdür eğer ki varlığı söz konusu ise. Ve bu öz her şeydir.Onu bir forma ve şekile sığdıranlar kendini avutanlardır. Onu sadece iyilik perdesinde görmek isteyenler onun hem iyiliğin hem de kötülüğün efendisi olduğunu görmek istemeyecek kadar körleşmiştirler.
Reklam
Filozofça Yaşam ve Kötülük Sorunu
YENİ!!! Ebu Bekir er-Razi'nin Filozofça Yaşam adlı eserinden hareketle gerçekleştirdiğimiz müzakerelerin 20. Bölümü "Kötülüğü Önlemek Mümkün Mü? Tanrı ve Kötülük Sorunu" başlığını taşıyor. İlgilenen dostlarımızı yarın akşam saat: 21:00 de YouTube'daki ilk gösterime beklerim... Müzakere Soruları: Razi, “Tanrı’nın insanların başına kötülük gelmesini istemez.” İfadesi ne anlama geliyor? Peki insanın başına gelen kötülüklerin sebebi nedir? Kader anlayışında Tanrı tasavvurunun yeri nedir? Razi’ye göre kötülüğü niçin engelleyemiyoruz? Sebepleri bilmenin kötülüğü önlemedeki etkisi nedir? İnsanın diğer varlıklarla olan etkileşimi nasıl olmalıdır? Filozofça Yaşam’da doğaya karşı tutum nasıl olmalıdır? Kötülük niçin yayılma gösterir? Varlıkta acı vermeden yaşamak mümkün mü? Razi, gereksiz yere acı vermeyin derken neyi kasteder? Doğayla uyum içinde olmanın Filozofça Yaşamdaki yeri nedir? Avlanmayla hayvanların acı çekmesi ya da insanların hayvanlara kendi çıkarları için eziyet etmesine Razi niçin karşı çıkar? Kötülüğü önlemede ileri görüşlülüğün önemi nedir? Gerçeği kabul edip ona göre bir çözüm geliştirmenin kötülüğü önlemedeki rolü nedir? Gerçeklerden kaçan toplumların sonu ne olur? Akılsızlık ve kötülük arasındaki ilişki nedir?
TANRIYLA SOHBETLERİM
En dindar insanlar, en büyük dinsizlerdir. Tanrıya inandıkları için ibadet yaptıklarını söylerler ama tanrı onlara inanmak için ibadet etmelerini öğütlemişti. ---------------------------------------- Sebebi açıkca bellidir ki insanların inandığı dinlerin, emirlerine uyma sebebi kendileri içindir. Tanrı bencilliği sevmediği gibi kendi kudreti ve büyüklüğünü göstermek için, yine kendisi tarafından yarattığı bir canlıyı yani insanoğluna ''bana inanmak için ibadet et'' demesi onun, egolu ve narsist birisi olduğunu gösterir halbuki tanrı bir insan duygusu olan kibire sahipse, bu onun tanrısallığına vurulan bir darbe olmakla beraber, tanrının gerçek tanrı olmadığını o bencilliklerimizin ve çıkarlarımızın sonucunda oluşan aklımızda ki tanrı olduğunu gösterir bizlere ama hakikatın bize sunduğu, tanrının yarattığı en mükemmel canlı olan insanın tanrının emirlerine uymasının sebebi tanrının ona inanması için yapmaya başlarsa... İşte o zaman tanrının bize olan güveni her geçen gün artmakla beraber, doğuştan gelen kusurlu duygularımız ve başıboş irademizi mükemelleştirmek kaçınılmaz olur. böylece aklımızda yarattığımız tanrının yok oluşuyla, dinlerin, kültürlerin ve zamanın yarattığı insanlar olmayacağız, tanrının gerçekte yarattığı insanlar olacağız.
"Nothing ever happens by chance. The universe always had a plan of bringing us and this love together no matter the circumstance."
Reklam
"Ya Dâvud, eğer dünyaya meyl ü muhabbet gösterenler, onları nasıl beklediğimi, onlara olan şefkatimi ve günahlara baş kaldırmalarını nasıl istediğimi bilselerdi, Bana olan şevk u iştiyakla ölürlerdi..."
16 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.