Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Profil
Mucize! Diye ağlaşırlar ve bu arada, bunca büyük mucizenin gerçekleşmiş olduğu bu şehirde, bir Tanrı’nın kanına bulanmış bu şehirde kimse bu Tanrı’ya inanmak istemez; tek bir kişi bile inancını değiştirmez. Dahası var; Olay aktarılmayı o kadar az hak eder ki hiçbir tarihçi bundan söz etmez. Bu düzenbazın müritleri çevirdikleri dolaptan yararlanmayı ummaktadırlar ama o an için değil.
Tanrının yardımıyla qazanılan zəfərlərin vaxtı çoxdan keçmişdi.
Reklam
Gerçeğin Peşinde okumalar
Bu ara saklı gerçekleri keşfetmek için tarihin tozlu sayfalarında dolaşıyorum. Kimiz, nereden geldik, dinlerin kökeni nedir, Allah kim, tanrılar kim, bizi kim yarattı, neden varız ve ölümden sonra ne olacak... Gibi birçok sorunun cevabını arıyorum. Sümerler'de, Akadlar'da, Babil'de, Mısır'da ve Anadolu'da...
Tanrıyı Görmek Mi?
Tanrıyı görebilecek olsaydım dahi göremezdim onu bütün olarak kavrayamazdım çünkü o her şeyde olduğu gibi her şey de ondadır, her şeyi kavramam mümkün değildir. Tanrı bir formdan ziyade bir özdür eğer ki varlığı söz konusu ise. Ve bu öz her şeydir.Onu bir forma ve şekile sığdıranlar kendini avutanlardır. Onu sadece iyilik perdesinde görmek isteyenler onun hem iyiliğin hem de kötülüğün efendisi olduğunu görmek istemeyecek kadar körleşmiştirler.
104 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
6 saatte okudu
Gerçeğin Peşinde İnanılmaz Gerçekler
Kesinlikle herkesin ama herkesin bir kere bile olsa okumasını isterim. Özellikle önceden Kuranı okuyanlar okursa eminim yaşadığım şaşkınlığı yaşayacaklardır. Eğer sorgulamaktan korkuyorsanız, dinden çıkma gibi bir korkunuz varsa, dinler konusunda katıysanız ve inançlara körü körüne bağlı iseniz okumasanız daha iyi. Çünkü kesinlikle inandığınız her şeyi temelden sarsacak ve "Evreka!" Diye bağırırken bulacaksınız kendinizi. Tabi "vay be, yok artık, daha neler" gibi söylemler ardından hızla gelecekler. Tercih sizin. Hayatı anlamlandırmaya çalışan, gerçeğin peşinde olan ve her şeye açık olan herkese okumasını tavsiye ederim. Ben tekrar tekrar okuyacağım ve araştırmalarıma devam edeceğim.
Babil Yaratılış Destanı
Babil Yaratılış DestanıAnonim · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20191,355 okunma
Kendisi yaratmıştı.
Ve Tanrı da, diye hatırlattım kendime.Tanrı da en büyük düşmanı şeytanı kendisi yaratmıştı...
Sayfa 363
Reklam
Filozofça Yaşam ve Kötülük Sorunu
YENİ!!! Ebu Bekir er-Razi'nin Filozofça Yaşam adlı eserinden hareketle gerçekleştirdiğimiz müzakerelerin 20. Bölümü "Kötülüğü Önlemek Mümkün Mü? Tanrı ve Kötülük Sorunu" başlığını taşıyor. İlgilenen dostlarımızı yarın akşam saat: 21:00 de YouTube'daki ilk gösterime beklerim... Müzakere Soruları: Razi, “Tanrı’nın insanların başına kötülük gelmesini istemez.” İfadesi ne anlama geliyor? Peki insanın başına gelen kötülüklerin sebebi nedir? Kader anlayışında Tanrı tasavvurunun yeri nedir? Razi’ye göre kötülüğü niçin engelleyemiyoruz? Sebepleri bilmenin kötülüğü önlemedeki etkisi nedir? İnsanın diğer varlıklarla olan etkileşimi nasıl olmalıdır? Filozofça Yaşam’da doğaya karşı tutum nasıl olmalıdır? Kötülük niçin yayılma gösterir? Varlıkta acı vermeden yaşamak mümkün mü? Razi, gereksiz yere acı vermeyin derken neyi kasteder? Doğayla uyum içinde olmanın Filozofça Yaşamdaki yeri nedir? Avlanmayla hayvanların acı çekmesi ya da insanların hayvanlara kendi çıkarları için eziyet etmesine Razi niçin karşı çıkar? Kötülüğü önlemede ileri görüşlülüğün önemi nedir? Gerçeği kabul edip ona göre bir çözüm geliştirmenin kötülüğü önlemedeki rolü nedir? Gerçeklerden kaçan toplumların sonu ne olur? Akılsızlık ve kötülük arasındaki ilişki nedir?
“Bizler ebediyiz, çünkü hepimiz Tanrı’nın görüntüleriyiz...
Tanrı belirli şeyleri belirli bir yöntemle yapmaya karar verdi ve bunu neden böyle yaptığı sadece Kendisinin bildiği bir sırdır.
Tanrı Var Mı?
Yaklaşık M.Ö. 300 yılında Aristarkos adında bir filozof özellikle Ay'ın tutulmaları olmak üzere, tutulmalarla ilgilenmiştir. Aristarkos tutulmanın, ilahi bir olaydan ziyade esasında Dünyanın Ayın üzerinden geçen gölgesi olduğunu fark etmişti. Dünyanın, herkesin düşündüğünün aksine, evrenin merkezi olmadığını fakat daha ziyade Güneşin etrafında döndüğünü ortaya koymuştu. Esasında bu dizilişi ve düzenlemeyi anlamak tüm tutulmaları açıklar. Ayın gölgesi Dünyanın üzerine düştüğünde, bu bir güneş tutulması; bununla birlikte Dünya, Ayı gölgelediğindeyse bu bir ay tutulmasıdır. -- Evren, ilkeler ya da yasalar - insan zihni tarafından kavranabilen yasalar - tarafından işletilen bir makinedir. Şimdi verdiğimiz adıyla doğa yasaları, evreni açıklamak için bir tanrıya ihtiyacımız olup olmadığını bize söyleyecek olan şey olduğundan, bu yasaların keşfedilişinin, insanoğlunun en büyük başarısı olduğuna inanıyorum. Gerçekten önemli olan şey, bu fizik yasalarının hem değiştirilemez hem de evrensel olmalarıdır. -- Tanrı doğa yasalarının ete kemiğe bürünmesi olarak tanımlanabilir. Ancak bu pek çok kişinin Tanrı olarak düşündüğü şey değildir. Onların Tanrı'yla kastettikleri kişisel bir ilişki kurulabilecek insan-benzeri bir varlıktır.
Reklam
Mutlak olarak Tanrı her zaman her yerde var olmak zorundadır, bu yüzden her atom Onu kendinde içerir.
Sayfa 99 - Prometheus yayınlarıKitabı okuyor
yolumuz uzun ...
"çünkü yolumuz uzun ve sonuna kadar gidip gitmeyecağimizi bir tek Tanrı biliyor "
28 Nisan 1905
Bu dünyada dindarlar hiçbir şey bir Yaratan olmadan kusursuz yaratılamayacağından ve evrensel her şeyin ilahi ve mutlak, her şeyin Tek Mutlak’ın parçası olması gerektiğinden ve zaman, mutlak olduğundan ve filozoflar tam bu yüzden zamanı inançlarının merkezine oturttuğundan ve zaman tüm kıstaslara mihenklik ettiğinden ve doğruyla yanlışı görmek için aydınlığı sağladığından zaman, Tanrı’nın varlığının kanıtıdır, diyorlar.
Cansız ve akıldan yoksun hiçbir şey, kendisinden canlı ve akıl sahibi bir varlık meydana getiremez; oysa evren canlı ve akıllı varlıklar meydana getirir; o halde evren canlı ve akıllıdır.
Sayfa 187 - Kabalcı YayınlarıKitabı okudu
100 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.