t

Top 10

1 üye
Takip
Türk Edebiyatının 10 Şaheseri
10. Namık Kemal - Vatan Yahut Silistre 9. Mehmet Akif Ersoy - Safahat 8. Yakup Kadri Karaosmanoğlu - Sodom ve Gomore 7. Ömer Seyfettin - Kahraman Ali 6. Mehmed Niyazi Özdemir - Çanakkale Mahşeri 5. Hüseyin Nihal Atsız - Yolların Sonu 4.Tevfik Fikret - Tarih-i Kadim ve Tarih-i Kadim'e Zeyl 3. İsmet Özel - Bir Yusuf Masalı 2. Arif Nihat Asya - Bir Bayrak Rüzgâr Bekliyor 1. Cemil Meriç - Bu Ülke
Top 10
Büyük Şairlerden Çarpıcı Alıntılar
1. Topal Asker (Nihal Atsız) "Nazlı nazlı yatıyorken sen yataklarda Sallanarak ölü kaldık biz bataklarda." 2. Celladıma Gülümserken Çektirdiğim Resmin Arkasındaki Satırlar (İsmet Özel) "Linç edilmem için artık bütün deliller elde Kazandım nefretini fahişelerin; Lanet ediyor bana bakireler de..." 3. Sınavda Çıkmayacak Sorular (Güven Adıgüzel) "Sigortalı bir işe girmeden âşık olunmuyor" 4. Rüveyda (Nurullah Genç) "Sen orda kayıtsızca gülümsüyor gibisin, Ben burda damla damla eriyip akıyorum." 5. Müslümanlık Nerede (Mehmet Akif Ersoy) "Kaç hakiki müslüman gördümse, hep makberdedir; Müslümanlik, bilmem amma, galiba göklerdedir!" 6. Bu Şehrin Çocukları ve İthaf (Cahit Irgat) "Anne girmem bu oyuncak dükkanına Orda toplar, tayyareler, tanklar var. Seviyorum soğut dalı atımı Tekme atmaz, ısırmaz." 7. Tarık Tufan (Devrim Yeryüzüne Yalın Bir Bakıştır) "Yoksul evlerin ocaklarından kaynayan yalancı tencereleri görmeli ve tahta altını yitirmiş çocuklarla yürümelisin savaş alanına. Vitrinlerden ganimet toplamalı çocuklar ve zengin korkulardan pay kapmalı gecekondu sokaklarına. Zengin düşlerden doldurmalılar kirli avuçlarına." 8. Ravza Karakülah (Lâmekan)
Top 10
Reklam
Bazı İrdelenesi Şarkı Sözleri
1. Benmişim (Nev) "Beni bana küstüren, beni bana kırdıran kalpsizin hiç suçu yok mu?" 2. Tanrı Ne Yapsın? (Müslüm Gürses) "Ömrümüz bitse bizim, bitmez derdimiz; hiç kıymet görmemiş içten sevgimiz..." 3. Kimdir O? (Barış Akarsu) "Tepede beyaz bir saray, sarayda soytarı bir kral; kara haber onun işi, sıra kimde?" 4. Bi' Bulsam (Seden Gürel) "Bunlar gibi dostun varsa; boşver, başka düşman arama!" 5. Pompala (Rebel Moves) "Fırtına esti hortuma döndü; kuzular gördük, kurtlara döndü" 6. Derinden Derinden (Barış Diri) "Adamlar, babamlar ölürmüş derinde, yani derinden derinden... İnsan özünden düşermiş bazen, yani derinden derinden... 7. Gamsız Hayat (Candan Erçetin) "Çok mu güçsüz duruyorum, derdimi paylaşınca? Çok mu, "Çaresiz" dersiniz, dertten ağlayınca?" 8. Dertli (İlhan Şeşen) "Ben insan değil miyim? Demeye lüzum mu var? Kes cezamı hakim bey, bende meçhul fail var!" 9. Gibi (Hidra) "Tüm dünyayı yüzüme vurdular bu benim hatam gibi Ben sadece bi' yolcuyum ve dünyamız batan gemi
Top 10
İçerdikleri mesajlarla insana dair anlam dünyamızı bir hayli geliştirebileceğini düşündüğüm 10 güzel dizi listem aşağıdadır. Her birinden bir bölüm olmadı bir kaç önemli sahneyi izlemek size çok faydalı olacaktır. Bu dizilerdeki bazı karakterler yaşanmış ya da yaşanması mümkün olaylardan türetilmiş olduğundan insan doğası hakkında bize bir çok fikir vermektedir. Bazı karakterler de fütüristik ya da post-akoliptik kaygılarla yazıldığından dünya toplumlarının geleceği hakkında ibretlik tespitler yapmaktadır. Dizileri çok bilinenden az bilindiğini düşündüğüm şekilde sıraladım. 1. Monk Yaradılışsal farklılıkları, çocukluk travmaları, yetiştiriliş tarzı ve kişisel hatıraları sebebiyle pek çok farklı fobiyi aynı anda yaşayan dahi dedektif Adrian Monk'un ve birlikte çalıştığı ekibin çoğu kez güldüren bazen de ağlatan bol ödüllü sıradışı polisiye komedisi. İngilizcesini geliştirmek isteyenler için birebir bir diziydi. Amerika'nın sözde demokratik çoğulculuk ülkesi olarak geçinirken farklı insanları nasıl ötekileştirdiğine dair de çok ince dokundurmalar barındırmaktaydı. 2. Boston Public Aşırı kapitalist zihniyetli ülkelerin eğitim sistemlerindeki yozlaşmanın en anglo sakson halini bu dizide bulabilirsiniz. Hollywood'un suyunu çıkarıncaya kadar kullanıp bezdirdiği "Sorunlu Lisenin Uyumsuz Öğrencileri" konseptini yeniden ve toplumsal gerçekliğe uygun şekilde yorumlayan bu dizide aynı okulda farklı dramlar yaşarken hayata tutunmaya çabalayan öğretmenlerin ve öğrencilerin yaşadıklarına tanıklık etmiştik. 3. Dawson's Creek Gençlik dizilerinin belki de dünya çapında en unutulmazlarından birisi olan Dawson's Creek, Boston Public'in tuzu kuru okul dışı versiyonu gibi de düşünülebilir. Ancak dizideki dostluk ortamı ve gençlerin birbirleriyle genel dayanışması hem modern hem de
Top 10

Top 10 Konusuna Benzer öneriler

b
Ben ve Duygularım59 üye · 90 yeni gönderi
Takip
Psikoloji10,1bin üye · 444 yeni gönderi
Takip
Edebiyat & Roman6,7bin üye · 81 yeni gönderi
Takip
Reklam