Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Selâhattin Korkmaz

Selâhattin Korkmaz
@korkmazvarip
Denize atılan bir şişe her kitap. Asırlar, kumsalda oynayan birer çocuk. İçine gönlünü boşalttığın şişeyi belki açarlar belki açmazlar.
"We know what we are, but know not what we may be."
William Shakespeare
William Shakespeare
Reklam
"Sevilmekten evvel sev; zira öznenin sathında bu duygu diğerine göre daha şanlıdır."
Atatürk’ün kitap okumada dikkat çeken önemli bir özelliği de, okuduğu kitabın önemli bulduğu yerlerini kendine özgü işaretlerle belirlemesi, satır altlarını çizmesi ve sayfa kenarlarına notlar almasıdır. Atatürk’ün genellikle kırmızı ve mavi renkli kalemlerle, “metin kenarını işaretlemek âdeti olduğu için, kitapları nasıl dikkatle okumuş olduğunu bu renkli işaretlerden” anlamak mümkündür. Onun kitap okurken koyduğu işaretler ve bunların anlamları şu şekildedir: “xx” : Önemli. “xxx” : Çok önemli. “müh.” : Mühim. “ç. müh.” : Çok mühim. “D.” : Dikkat. “?” : Belirtilen fikri kabul etmiyor ya da şüpheli görüyor. ataturkansiklopedisi.gov.tr/bilgi/ataturkun-okudugu-kitaplar/

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
"İnsanların çoğu, başka insanlardır aslında. Düşünceleri bir başkasının fikirleri, hayatları bir taklit, tutkuları birer alıntıdır.”
Oscar Wilde
Oscar Wilde
Çaba ve anlam yan yana duran iki kavramdır. Anlamlı bulmadığımız şeyler için çabalamayız ve uğrunda çaba gösterdiğimiz şeyleri anlamlı bulmaya başlarız. Toplumsal normlar, bireyi toplumsal değerlere uyumlaştırır ve iyi uyumlaşmış bireylerde, bireysel hedefler toplumsal onay testinden geçer. Topluluğun onay verdiği seçimler güven vericidir.
Hülya Bayrak Akyıldız
Hülya Bayrak Akyıldız
, "Eylemsizlik ve Anti Kahramanların Dönüştürücü Gücü Üzerine" HUMANITAS, Sayı 4, (Güz, Tekirdağ, 2014): s.19
Reklam
Hepimiz çıkardığımız seslerle bir enstürmanız. En iyi kim yükseltirse sesini o mutlu olacak. İnsanlık, benzersiz bir orkestra. Tabiat daha insancıl, daha müzikal. Tabiat insandan daha insancıl, daha müspet bir hakikat.
Seçilmiş yalnızlık yoktur. Zorunda kalınılmış yalnızlık vardır.
" Her şeye alınıyoruz, anlamadığımız halde"
İnsanlık, yani her şeyi bu kadar basitleştirmenin getirdiği vasatlık.
"Kitap okumak bir fetihtir" diyor, Cemil Meriç. Biz de güya fatihleriz, kendi kazdığımız hendekten atlarken burkuluyor bileklerimiz. Okumak fetihtir! İnsicamını yitirmiş bir vaziyette kayboluyoruz her bir satır başında. Kaybolmak, yani düşmek mısraların göğsündeki kaynayan mahşere...
Reklam
"Öyleyse en yüksek için uğraşan en derini bulur."
Carl Gustav Jung
Carl Gustav Jung
Kelimelere o kadar çok takılmışız ki Anlamlara ulaşamaz hale gelmişiz. Oysaki esas olan anlama ulaşmaktır; kelimelerin dünyasından düşler ülkesine mazhar olabilmektir.
İnsan çok da matah bir şey değildir azizim. Hepimiz seraplar çölündeki zerreleriz.
"Özünde hepimiz biçtiğimiz değerlerin köleleleriyiz."
37 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.