Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Biri

Biri
@kutuphanedenbiri
ekmeğinin peşinde
34
101 okur puanı
Mart 2020 tarihinde katıldı
Şu anda okuduğu kitap
Hunter artık yalnız olmayı o kadar da umursamıyordu. Bu onun savunma mekanizmasıydı. "Kimsen yoksa kimseyi hayatından çıkaramazlar."
Sayfa 75 - Dedektif Robert HunterKitabı okudu
Reklam
Ziya Gökalp
Teşkilat-ı Mahsusa'nın savaşçı istihbaratçısı Ömer Naci'nin ölümü üzerine bir şiir kaleme alan Ziya Gökalp, satırlarında onun için şunları yazıyordu: O, yalnız bir hatib, bir merd değildi! O, yalnız milletle hem-derd değildi! Ferd olsa yanmazdım , bir ferd değildi, Milletin şahlanmış imanıydı o! (Şiirin 3. kıtasıdır.)
Sayfa 259 - Osmanlı Devleti Teşkilat-ı Mahsusa Ziya GökalpKitabı okudu
Teşkilat-ı Mahsusa
Teşkilat adına çalışan birçok ajan bu görevi herhangi bir ödül ya da çıkar için yapmamaktaydı. Vatan ve din birliği adına teşkilata katılan fedailer, siyasi bir birlik kurarak Osmanlı düşmanlarına karşı güçlerini göstermek istiyorlardı. Teşkilat içinde emir komuta zinciri tartışılmaz bir konuydu ve emre itaat şarttı.
Sayfa 207 - Osmanlı Devleti Teşkilat-ı MahsusaKitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Sultan Abdülhamid'e Düzenlenen Suikast
BOMBALI YILDIZ SUİKASTI Demir ve çelik parçalarıyla güçlendirilmiş bomba, faytonun özel bir bölümüne yerleştirilmiş şekilde Yıldız Camii'nin hemen çıkış kapısının karşısına bırakılır. Aylarca yakından takip edilen Sultan Abdülhamid, sürekli aynı saatte caminin bahçesinden çıkmış ve asla bir dakika da olsa gecikme yaşanmamıştı. Yine öyle olacağı sanılıyordu ama kendisine selam vermek için koridorda bekleyen Şeyhülislam'la sohbete dalması, çıkışını birkaç dakika da olsa geciktirmişti. Bu sırada daha önceden ayarlanmış olan bomba büyük bir gürültüyle patlamış, üçü asker olmak üzere toplam yirmi altı kişi parçalanarak can vermişti.
Sayfa 153 - Osmanlı Devleti'nde İstihbarat Abdülhamid SuikastKitabı okudu
Osmanlı Devleti
Abdülhamid Han'ın talimatıyla kurulmuş olan hususi şifre dairesi, daha önceden hazırlamış olduğu rakam, şekil ya da figürleri içeren şifreleri teşkilatın merkezlerine ve jurnalcilere gönderirdi. Şifreyi alan jurnalci ya da merkez Saray'a göndereceği jurnalleri artık bu semboller üzerinden hazırlar, daha sonra şifre dairesine gönderirdi. *Jurnal: Rapor *Jurnalci: Rapor hazırlayan muhbir (günümüzdeki İ.K.K. personeli)
Sayfa 111 - Osmanlı Devleti Abdulhamid Özel Şifre DairesiKitabı okudu
Reklam
Osmanlı Devleti
II. Abdülhamid'in 1880 yılında temelini attığı Yıldız İstihbarat Teşkilatı Osmanlı'nın kurumsal anlamda ki ilk istihbarat ve espiyonaj faaliyetlerinin yürütüldüğü bir birim olarak karşımıza çıkmaktadır. Yıldız Hafiye Teşkilatı inançlı, gönüllü ve eğitimli üç yüz zaptiye kuvvetinden oluşturulmuş daha sonra bu sayı dört bine kadar ulaşmıştır. Saraya ve istihbarat teşkilatına alınacak isimler hakkında detaylı bir tahkikat yapıldıktan sonra, onay için Abdülhamit Han'a sunuluyor, Padişahın onayından geçen jurnalciler yeteneklerine göre sarayda, yurt içinde ya da yurt dışında görevlendiriliyordu.
Sayfa 105 - Abdulhamid Osmanlı Devleti İstihbaratKitabı okudu
Mete Han
Mete Han tarafından icat edilen "Islık çalan ok" geleneğine göre; Türk Hükümdarı okunu hangi hedefe atarsa atsın, askeride okunu o hedefe atmak zorundaydı. Ok'unu atmayan asker, diğer askerler tarafından orada öldürülürdü. Mete Han, babası Teoman'ı da bu geleneğe göre öldürmüştür.
Sayfa 16 - T.İ.T Türk İstihbarat ve Espiyonaj Tarihi, Mete HanKitabı okudu
Yolcu 23
Kaptan içini çekti, önündeki fincanı itip bitkinlikle şöyle dedi: "Kahretsin, aslında bununla ilgili kimseye konuşamam. Ama sen şu anda bu gemide güvenebileceğim tek insansın." "Ne oldu?" diye sordu Julia şaşkınlıkla. "Bunu sakın başka kimseye söyleme ama gemide bir yolcu 23 var."
Sayfa 59 - Pegasus Yayınevi, Sebastian Fitzek, Yolcu 23