Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Esma

Esma
@laylaslibrary
İstanbul|Antalya
2003
13 okur puanı
Şubat 2024 tarihinde katıldı
Şu anda okuduğu kitap
Esma

Esma

, bir kitabı okumaya başladı
Yılanı Öldürseler
Yılanı ÖldürselerYaşar Kemal
8.2/10 · 19,1bin okunma
Reklam
Konuşmayı öğrenebilseniz, vurma ihtiyacı hissetmezdiniz.
Bir Psikiyatristin Gizli Defteri
Bir Psikiyatristin Gizli Defteri
336 syf.
6/10 puan verdi
·
12 günde okudu
Ana karakterimiz olan psikiyatristimizin eşiyle kaleme aldığı bu kitap, kendisinin karşılaştığı 15 ilginç vakadan oluşuyor. Beynimizin ve düşüncelerimizin, geçmiş yaşantımızın bizleri ne denli etkileyebileceğini görüyoruz her bir bölümde. Bazıları gerçekten ilginç ve öte vakalarken aralarında günlük bulduğum vakalar da vardı. Ama tabii, bunu eleştirebilecek kadar bir psikoloji birikimim yok… :) Benim 12 günde okuduğuma bakmayın. Kitabın çoğunu dışarıda bir şeyleri beklerken ya da toplu taşımada okumama düşünürsek; alsında çok akıcı, dili basit, akıp giden bir kitaptı. Fazla bilmediğiniz psikoloji terimleriyle de karşılaşmıyorsunuz. Psikolojiye merak saranlar için başlangıç kitabı olabileceğini düşünüyorum. Biraz bilgi-birikim sahibi olanlar için çok basit kaçabilecek bir kitap kendisi çünkü. Pek tatmin olmasam da okuması keyifli ortalama bir kitaptı :)
Bir Psikiyatristin Gizli Defteri
Bir Psikiyatristin Gizli DefteriGary Small · Doğan Kitap · 202130,4bin okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
336 syf.
6/10 puan verdi
·
12 günde okudu
Bir Psikiyatristin Gizli Defteri
Bir Psikiyatristin Gizli DefteriGary Small
8.2/10 · 30,4bin okunma
Hayatımız boyunca hemen hepimiz duygusal çatışmalarla karşılaşırız. Bu çatışmalarla mücadelede savunma mekanizması olarak ister mizahı kullanalım ister inkârı, zihnimizin nasıl işlediğini durup düşünmek hiç şüphesiz bize hem içsel bir aydınlanma hem de bir rahatlama sağlayacaktır.
Sayfa 331Kitabı okudu
Reklam
Okulda ve üniversitede çeşitli konuları araştırarak yıllarımızı geçirdiğimiz halde kendimizi araştırarak birkaç saat geçirme fikri çoğumuza garip gelir.
Sayfa 330Kitabı okudu
Anlayış ve şefkat zihinsel sorun yaşayan kişiye yardımcı olmakla kalmaz, bizim de kendimizi daha insancıl hissetmemizi sağlar.
Sayfa 330Kitabı okudu
Çevresindeki insanlarla duygusal karmaşa yaratıyor, davranışlarıyla herkesi galeyana getiriyordu. Böylece insanları kendisine ilgi göstermeye itiyor, kendini daha az yalnız hissediyordu.
Sayfa 281Kitabı okudu
Çoğu zaman başkalarında bizi en çok rahatsız eden özellikler, kendi sahip olduğumuz özelliklerdir. Bu özellikleri başkalarında görmek bizi kızdırabilir ama onları kendimizde görmeyi asla kabul edemeyiz.
Sayfa 270Kitabı okudu
Hastaların bilinçdışı çatışmalarının farkına ilk vardıklarında terapiyi bırakmaları görülmemiş şey değildir. Semptomların ardına gizlenen acı verici hisler ve anılarla yüzleşmek kolay değildir.
Sayfa 267Kitabı okudu
Reklam
(...) yalan söylediğini ve yanıldığını itiraf ettiğinde babam benim için sahici bir insana dönüştü; yabancı biri olmaktan çıktı. Babam oldu. Kusursuz olmayan, hatasız olmayan biri. Sadece benim babam. Süper bir şeydi bu.
Sayfa 204Kitabı okudu
“Zihnin bedeni nasıl hastalandırabildiğine inanamıyor insan.”
Sayfa 174Kitabı okudu
Freud mizahın kaygıyı ve bastırılmış dürtüleri azaltmaya yarayan etkili bir savunma mekanizması olduğuna inanırdı. Kahkaha bu rahatsızlık verici duyguları bir anlamda keyifli duygulara dönüştürür.
Sayfa 160Kitabı okudu
Psikiyatrik ilaçların ilk etkilerini genelde hastanın kendisinden çok yakınları fark eder.
Sayfa 158Kitabı okudu
Pek çok doktorun ve halktan insanın psikiyatriye karşı önyargısının ardında korku yatar. Kendi zihinsel çatışmalarının inkârı içinde olan insanlar kimi zaman gizli psikolojik sorunlarının fark edilmesini önlemek için psikiyatristlerden kaçınır veya onlara saldırırlar.
Sayfa 130Kitabı okudu
71 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.