Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Marvel filmlerinin hepsini değil ama ayrıyeten çıkan Loki dizisini anlamama yetecek kadarını, yine Tom Hiddleston için izlemiştim,, Jonathan Bailey'de bana Bridgerton izletecek galiba ✨🩷🎀
Marvel'ın iki tane dizisini izledim Loki ve Daredevil gayet garip olacak ama güzel baya bunlar film yapamıyor sanırım.
Reklam
Bir düşmanla aranın nasıl olduğunu bilirsin.Sana ihanet etmeyeceğini de.Asıl sakınman gereken dostun olduğunu öne sürenlerdir.
Sayfa 44
Ve Kâhin'in Kehâneti böyle biter.
Görürüm Asgard'ın yeniden inşasını Işık saçtığını Ida Ovası'nda. Söyleyeceğimi söyledim. Uyurum şimdi Tekrar değişinceye dek dünya.
Sayfa 317Kitabı okudu
Ceza elbette nafiledir. Ne suçu durdurur, ne geçmişi değiştirir ne de suçluyu pişman eder. Aslına bakılırsa tek yaptığı vakit harcamak ve gereksiz yere eziyet çektirmektir. Belki bu yüzden dünya dinlerinden çoğunun temelidir.
Sayfa 259Kitabı okudu
336 syf.
·
Puan vermedi
Genevieve Gornichec’in feminist bakış açısıyla kaleme aldığı Cadının Yüreği, İskandinav mitolojisinden Angrboda’nın hikayesini anlatmakta. Madeline Miller’ın izinden giden yazarımız, ataerkil toplumda “canavar” olarak adlandırılmış bir kadını aklamaya çalışır. Angrboda ismi, “keder getiren” anlamına gelmekte. Hikayesi ise çoğu cadının hayatının sona erdiği, yani yakıldığı an başlıyor. Sebebi ise Odin’e geleceğin bilgisini vermemesi. Üç kez yakılmış ve yeniden doğmuş güçlü bir cadı… Sonrasında hayat hikayesi Loki ile birleşir. Angrboda’ya yüreğini Loki getirir. Aşık olurlar, çocukları doğar. Ancak “canavarların annesi” lakabı ona haybeden verilmemiştir. Üç çocuğunun her biri farklı özelliklere sahip olmakla birlikte gelecekte de önemli bir yer tutar. Angrboda ise onları kaderin ölümcül ağlarından korumaya and içmiştir. Her ne kadar mitoloji sevsem de Cadının Yüreği, anlatım tekniği gereği oldukça zayıf geldi. İlk 200 sayfa kitabın neredeyse anlatmak istediği hiçbir mesaj verememesi beni hayal kırıklığına uğrattı. Daha önce Madeline Miller’dan benzer bir gaye ile “Ben Kirke”yi okumuştum. Ancak Miller, olay örgüsü göz önüne alındığında daha başarılıydı. Muhtemelen uzun süre bu tarz kitaplardan uzak duracağım.
Cadının Yüreği
Cadının YüreğiGenevieve Gornichec · İthaki Yayınları · 20222,209 okunma
Reklam
Değişim her zaman rahat değilidir ama hayatın bir gerçeğidir.
Sayfa 17
Elbette bir destanı destan yapan da öykünün nasıl ve kimin tarafından anlatıldığıdır.
Sayfa 13
Üçkâğıtçı Loki
Aesir’deki ayrıcalıklı mevkisinin nedeni Odin’in üvey kardeşi olmasıydı.
Sayfa 200Kitabı okudu
"Eğer bir şey ters giderse aklıma gelen ilk şey suçlunun Loki olduğudur. Böyle yapmak bana çok vakit kazandırıyor."
Reklam
Düzenbaz herkesi kandırabilir ama kendisini asla.
336 syf.
·
Puan vermedi
·
4 günde okudu
Merhabalar, Cadının Yüreği kapak kısmında Ben Kirke'ye atıfta bulunmasından ötürü aldığım bir kitap. Ben Kirke'yi severek okumuştum, bu kitaba da büyük bir ilgi ile başladım. Ben Kirke'de Yunan Mitolojisine dair bir kurgu okurken bu defa İskandinav Mitolojisi karşıma çıktı. Güzel yanı yazarın İskandinav Mitolojisi alanında çalışmalar yapan biri olması, yani hem kurgu okuyup hem de mitoloji alanında bilgi sahip olmuş oluyoruz. İskandinav mitolojisinde tanrılar, devler, insanlar derken birde karşımıza cadı Angrboda çıkıyor. Üç kere yakılan ve üçünde de ölmeyen Angrboda ve yüreğini yakıldığı yerde bulup ona getiren kurnaz Loki.. Her şey burada başlıyor. Cadının yeteneklerinden ötürü tanrıların babası Odin'se onun peşinde. Kitabı çok hızlı okuyup, elimden bırakamadığım doğrudur. Hem merak uyandırıyor hem de mitolojiye ilgisi olanlar için harika bir kurgu. Ben oldukça sevdim, kitap sayesinde İskandinav Mitolojisine de daha da hakim olmuş oldum. Alana ilgi duyanlara, Ben Kirke ve Akhilleus'un Şarkısı kitaplarını sevenlere gönülden tavsiyemdir. Mitolojiye dair okumalar yaparken dikkatimi çeken bir şeyden de bahsetmek istiyorum. gerek Yunan Mitolojisi gerekse İskandinav Mitolojisinde tanrılar egoist ve kötücül olarak anlatılıyor. Diğer varlıklara türlü türlü zararları dokunan ve bu durumu zerre umursamazken aksine zevk alır şekilde anlatılıyor. Tanrı kavramı ve bu anlatış şekli bana çok tezatmış gibi geliyor. Kendi inanç sistemimizden ötürü de böyle düşünüyor olabilirim tabi ki. Bu alanı daha iyi anlayabilmek adına kurgu dışında gerçek mitolojik eserler okumalıyım. Selam ve dua ile..
Cadının Yüreği
Cadının YüreğiGenevieve Gornichec · İthaki Yayınları · 20222,209 okunma
Yapım şirketleri bu yüzden mit/halk hikayesi eserlerini telifli hale getirmemeli özellikle Disney Loki İskandinav mitine ait ve bunlar onu alıp meyve bıçağı ile düşmana saldıran bir salağa çeviriyorlar saçmalık.
Işık Doğu

Işık Doğu

@Binottonefreti
·
10 Nisan 10:23
Avengers 3 izliyorum ve koca fesatlık tanrısını ne hale getirmiş Marvel aq.
336 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
10 günde okudu
İskandinav mitolojisine az biraz aşina iseniz, çok keyif alacağınız bir kurgu. Aşinalığınız yoksa da bir masal okuyor gibi okuyabilir ve mitolojiye adım atmak için bir sebep edinmiş olabilirsiniz. Ben tam bir Thor hayranı olarak Loki'yi de her zaman çok ilgi çekici ve komik bulmuşumdur. Kitabımız, İskandinav mitolojisinde adından pek söz edilmeyen ama Ragnarok'un ana sebeplerinden sayılan Angrboda isimli cadıyı konu alıyor, Loki'nin Asgard tanrılarından sakladığı karısı ve üç sıradışı çocuğunun annesi. Sinir bozucu ama şeytan tüylü Loki ile Odin'in bile başa çıkamadığı güçlere sahip cadı Angrboda arasındaki tuhaf ve romantiklikten uzak evlilik, çocukların doğmasıyla daha da ilginç bir hal alır. Angrboda'nın rüyaları ve sahip olduğu güçler, hem bu tuhaf ailenin hem de Asgard'ın geleceğinde önemli rol oynayacaktır. Neil Gaiman'ın İskandinav Mitolojisi kadar kült bir kitap beklentisiyle okunmamalı elbette ama gayet akıcı ve keyifli bir okumaydı. Meraklılarına tavsiyemdir:)
Cadının Yüreği
Cadının YüreğiGenevieve Gornichec · İthaki Yayınları · 20222,209 okunma
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.