Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Mücahit Güler

Mücahit Güler
@m_guler
İnsan
İKÇÜ İslami İlimler ve AÖF Sosyal Hizmetler
Mersin
71 okur puanı
Haziran 2018 tarihinde katıldı
Her yanından parçalanan, dökülen “özne” bütünün çimentosu olma sıfatını artık taşıyamaz.
Reklam
Ayna toplumun beğenilerini yüklenmiş gözdür. Bu aynada insanlar kendilerini izler, izlettirir ve kendileri ile diğerleri arasında kapatılması gereken boşluklara idrak eder.
Bir zamanlar ağırlıkla sağlık meseleleriyle anılan beden, bugün her türlü manipülasyona açık doğasıyla yersiz ve amorf bir varlığa, daha da önemlisi sunum-yoğunluklu muhteva-yoksulu küresel dönüşümü gönderme yapar.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Bugün beden, modernitenin hem göz alıcı hem de körleştirici tezahürü mahiyetinde. Göz alıcı çünkü çok parlak, cilalı ve ışıkları altında. Körleştirici çünkü her zaman ve her yerde.
Bunun gerçekte bir Ademiyet ve medeniyet meselesi olduğu fikrini ben de uyandırdı. Beden, hakikatten çağın dokusunu taşıyan, kültürel tasvir ve tasarımların üzerinde vücut bulduğu bir tablodan daha fazlasıydı.
Reklam
Teizm açısından Allah, canlıların ortaya çıkması gayesiyle evreni yarattığı için böylesi hassas ayarların varlığında şaşılacak bir unsur yoktur.
Kısacası evrende tanık olduğumuz her şey, evrenin bunları mümkün kılan bir potansiyele sahip olması sayesinde var olmuştur.
Diğer yandan Teizm, Allah’ın evrenin matematiksel yapıya uygun yarattığını ve böylece keşfedilmesini mümkün kıldığını söyleyerek matematiğin evrenin uygunluğunu açıklayabilmektedir.
Yasanın ne olduğunun tarif edilmesi ile neden var olduğunun açıklanmamış olduğu birçoklarınınca anlaşılamamış önemli bir husustur. Bilimin evlerini tarif ettiğini fakat açıklamadığını özellikle dikkat edilmelidir.
Allah’ın varlığını anlamak belli ahlaki prensipleri uyumanın zorunlu olmasının mümkün olmasa da demektir, çünkü insanı yaratan Allah kendi konumundan kaynaklanan otoritesiyle belli prensipleri buyurduysa elbette bunlara uyulması da zorunludur.
Reklam
İnsan sırf akıldan müteşekkil bir varlık değildir, insanın inanma ve inkar sürecinde aklın yanında psikolojik faktörler gibi başka etkenlerde önemli rol oynar.
Kur’an-ı kerim de her şeyle alakalı bilgi vardır, fakat insan idraki onları bulup çıkarmaktan acizdir. Hz. Ali
“Bana itaat eden Allah’a itaat etmiş olur. Bana isyan eden de Allah’a isyan etmiş olur.” Buhari
“Hadisin Kur’an’a arz edilmesi” hadisine gelince, sahih değildir, batıldır. Batıl olduğu, hadisin kendisinden ortaya çıkıyor. Çünkü Kur’an’da, sünnetin Kur’an’a arz edilmesine dair bir işaret yoktur.
“Peygamber size neyi verdiyse onu alın, size neyi yasakladıysa da ondan kaçının.” Haşr-7
501 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.