Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Hareket kabiliyeti açısından vücutta ilk yıpranan şey kaslar, hatta bağlar değil , eklem­Ierin iç yüzeyleridir.
Ama benim bacağıma sardıkları sargı bir on doku­ zuncu yüzyıl Türk icadı olan alçıydı.
Reklam
İngilizce elmas (diamond) sözcüğü Eski Yunancacia "değişmez" veya "kırılmaz" anlamındaki adamas sözcüğünden gelir.
Romalıların cam pencereleri küçüktü ve kurşunla birbirine tutturuluyordu ama bugün hala devam eden camı mimaride kullanma takıntımızı Romalılar başlatmıştır.
Mektup, sözcüklerle iletişimden fazlasıdır.
Sahteciliği önlemek için banknot kağıdında bir sürü numa­ ra gizlidir. Her şeyden önce, banknot diğer kağıtlar gibi ağaç selülozlarından değil, pamuktan yapılır.
Reklam
Kağıt kesiklerinin acı verdiği bilinir ama nedeni pek açık değildir. Genelde parmaklarda görüldüğü için olabilir çünkü parmaklarda yüksek yoğunlukta duyu alıcıla­ rı vardır; parmaktaki bir kesik, vücudun başka bir yerindekin­ den çok daha acı verici gelir.
Popolarımızı hala kağıtla silmemize hayret ederim, oysa iç or­ganlarımızla en alakalı, en kötü kokulu işimizi halletmemizi sağlayacak çok daha hijyenik, çok daha etkin başka bir sürü icat yapıldı.
Bir hediye kağıda sarılmadığı sürece hediye değildir. Bir nes­ neyi gizledikten sonra ortaya çıkararak, alma verme eylemini bir ritüel haline getiren ve o nesneyi bir armağana dönüştüren, kağıttır.
Kitap kokusu aslında çürük kokusu olsa da çoğu kişi bunu güzel bir koku olarak algılar.
Reklam
"Çelik tanrısına selam olsun!" Hephaistos'tan söz ettiğini düşündüm. Metallere, ateşe ve volkanlara hükmeden Yunan tanrısı Hephaistos, klasik tasvirlerinde ocak başında bir demirci olarak betimlenir.
Nitekim maddi dünya yalnızca teknolojiınİzin ve kültürümüzün bir gös­ tergesi değildir, aynı zamanda bizim bir parçamızdır. O dünyayı biz icat ettik, biz yarattık, o da karşılığında bizi bugünkü hali­ mize getirdi.
O halde insan gibi davranmamıza izin veren, bir öl­ çüye kadar geleneklerimiz ve dilimiz aracılığıyla canlı tuttuğu­ muz giysilerimiz, evlerimiz, kentlerimiz ve eşyamızdır.
ilk zımba Fransa Kralı XV. Louis için yapılan, tellerine kralın nişanı iş­ lenmiş, el yapımı bir zımbaymış.
272 syf.
·
Puan vermedi
Arka kapak "Malzemeler dünyasında yaşıyoruz. Etrafımız gündelik tasarım ve mühendislik mucizeleriyle çevrili. Çeliği düşünün: Ağzımıza sokuyor, istenmeyen tüylere karşı kullanıyor, içine biniyoruz. En sadık dostumuz ama nasıl işlediğini bilmiyoruz. Cam neden saydam? Lastiğe esnekliğini veren ne? Ataş neden bükülüyor? Bir malzeme neden
Eşyanın Tabiatı
Eşyanın TabiatıMark Miodownik · Domingo Yayınevi · 202028 okunma
537 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.