"Ben iki kere öldüm. Biri boşandığımda, 1925'te. Diğeri 1938'de, Kemal öldüğünde..." (Latife Hanım)
"Kadın Kokusu" filminin unutulmaz final sahnesinde, Al Pacino'nun canlandırdığı Yarbay Frank, Charlie adlı genci okulunda gelip savunduğunda bir şey itiraf eder: Hayatım boyunca neyin iyi neyin kötü, neyin doğru neyin yanlış olduğunu daima çok iyi bildim. Ama bilerek ve isteyerek hep yanlışı, hep kötüyü, yani hep kolay olanı seçtim. Bu çocuk ise doğru olanı seçiyor. Bu cesaret ister ve az şey değildir. Onu yok etmeyin, onu koruyun, kollayın ve destekleyin"
Reklam
"Bir millet ki resim yapmaz, bir millet ki heykel yapmaz, bir millet ki fennin gerektirdiği şeyleri yapmaz; itiraf etmeli ki, o milletin ilerleme yolunda yeri yoktur. Yüksek bir insan topluluğu olan Türk Milleti'nin tarihi bir özelliği de, güzel sanatları sevmek ve onda yükselmektir."
"Sanatkáar, toplumda uzun çaba ve çalışmalardan sonra, alnında ışığı ilk duyan insandır. Bir millet sanattan ve sanatkârdan mahrumsa, tam bir hayata sahip olamaz. Böyle bir millet bir ayağı topal, bir kolu çolak, sakat ve alil bir kimse gibidir. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir."
Ankara: Bir bozkır güzellemesi. Devrimin kalesi. Mahir Ünsal Eriş'in dediği gibi, "Onda neyin sevileceğini bir onu sevenler görür."
Laik devlet yapısının korunması, Atatürk için vazgeçilmez prensiplerden birisidir: Din gerekli bir kurumdur. Dinsiz devletlerin devamına imkân yoktur. Yalnız şurası vardır ki, din Allah ile kul arasındaki bağlılıktır. Din işlerinin, devlet işleriyle karıştırılmaması ve dinin her türlü siyasi ve kişisel amaç, çıkar sağlamak için bir araç olarak kullanılmaması esastır.
Reklam
224 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.