Yazar, bu kitabıyla adeta “RH dedin mi işte böyle yazılır” demek istemiş. Evreni, olay örgüsü, karakterleri, ilişkilerin gelişimi ve cinsel gerilimiyle tam anlamıyla bir giriş kitabı nasıl olmalıysa öyle yazılmış. Kesinlikle şahane, çok keyifli bir okumaydı. Hem karakterler hem de yazarın oluşturduğu evren ayrı ayrı çok güzeldi.
Ve tabii kitabı daha da şahane yapan belalı kadın karakterimiz Maven… Onun hal ve tavırları, içinde kopan fırtınalara rağmen sergilediği o dik duruş; hayran olmamak elde değil
Erkek karakterlere gelirsek…
Benim şimdilik favorim Crypt, kabus prensi. Onun gizemli, nevrotik tavırlarını okumak oldukça keyifliyken geçmişine dair yaşadıkları da tam bir merak konusu.
Grubun gün ışığı ise Ejderya Bae. Onun bölümlerini okumak sürekli yüzümde bir gülümseme oluşturdu. Huysuzluk falan yok; bildiğin minnoş, pamuk şeker gibi geldi bana
Sırada Kan Perisi Siles var. Karakterindeki alfalık ve paranoyaklık yüzünden çok öne çıkmasa da bence o da oldukça farklı ve ilginç bir karakter.
Son üyemiz Evertt ise şimdilik bilinmezliğin arkasına saklanıyor. Hakkında çok fazla şey öğrenemedik ama diğer kitaplarda bunun değişeceğine eminim.
Maven’e dair ise hâlâ çok az şey biliyoruz. Yazar karakteri inanılmaz gizemli yazmış. Okurken defalarca “Kimsin sen kız?” diye sorduğum oldu ama maalesef henüz bir yanıt alamadım.
Kitabın finali ise inanılmazdı. İnsanı öyle bir merakta bırakıyor ki… Hiç düşünmeden ikinci kitaba başlıyorum