Gök Tengri
Eski Türklerin inandığı Göktanrı'nın sıfatları, Allahü Teala'nın sıfatları ile bir bakıma örtüşmekte. Buna göre Allah Ahad, Tanrı Bir; Allah Kadîm, Tanrı Bayat; Allah Bâki, Tanrı Mengü; Allah irade sahibi, Tanrı Erkli; Allah Kâdir-i Mutlak, Tanrı Ogan; Allah Semi ve Basar, Tanrı duyan ve işiten; Allah muhalefetü'n-lil havâdis ve müstağni, Tanrı Mungsuz; Allah Halîm, Tanrı Tüzün; Allah Hâlık, Tanrı Törütgen; Allah Hay, Tanrı Diri gibi örtüşmeler mevcut.
Sayfa 110 - TİMAŞ Yayınevi, İstanbul, 2025
Din
Mengü Kağan, kardeşi Hülegü'ye gönderdiği buyrukla Haşhaşilerden bir tek kişinin bile sağ bırakılmamaasını bildirmiştir..
Sayfa 146 - Bilge Kültür Sanat
Alıntı
Hangi tür kitapları seviyorsun? 🔎 Polisiye 💕 Romantik 🚀 Bilim Kurgu 🏰 Fantastik 📖 Klasik 🧠 Kişisel Gelişim 🏛️ Tarih 😱 Gerilim
Yapabileceği milyonlarca seçim arasından en aptalca olanı, hiçbir şey yapmamaktı. Çünkü sıkıcı olduğu kadar sonuçsuzdu da hiçbir şey yapmamak.
Sayfa 437 - Gutenberg Yayınevi
“… doğayla oynarken dikkatli ol. Ellerini mümkün olduğunca temiz tut. Çünkü yeni bir dünya yaratmaya, zamanı değiştirmeye yeltenen bir kişi, ne yapıyorsa yapsın, bu düşünce aklına düştüğü anda kötülüğe bulaşır.”
Sayfa 239 - Gutenberg Yayınevi
Gerçek nadiren zihnimizdeki şekliyle aynıydı ve en kötü ihtimalleri bile kurguladığımızda, onlar sahiden meydana geldiğinde, bize hissettirecekleri duyguları öngörmemiz mümkün olmazdı.
Sayfa 71 - Gutenberg Yayınevi
Ne kadar koyu bir umutsuzluğa düşersem düşeyim, ne kadar derin yaralarım olursa olsun, bir gün ölüm kapıma dayandığında düşmanlarıma değil cesarete taparak öleceğim.
Sayfa 11 - Gutenberg Yayınevi