Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

merdümgirizbiri

merdümgirizbiri
@merdumgirizbiri_
Her bezme gelen âdemi ahbab mı sandın?
56 okur puanı
Aralık 2020 tarihinde katıldı
#ŞehidinvarTürkiyem
Vîran evler var bizim oralarda, her bir hanesine kor düşen..
Reklam
Travma sonrası semptomlar, temelde korkuya takılı kalan tamamlanmamış fizyolojik tepkilerdir.
Zihinsel açıdan, anlatısal ilişkiler özellikle önemlidir. Anlatılabilen her şey, anlam kaynağıdır, diyor Wilhelm Schmid. Pekâlâ her şey anlatılabilir mi ? Anlatılamayacak anlamlarla dolu bir mefhum yok mudur ?

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Mete'nin bir kuşatma sırasında kuzeydeki birliğinin atları (kara) yağız, doğudaki atları demir kırı(göğümsü),güneydeki atları al(doru) ve batıdaki birliğinin atları ise beyazdı. Hun ordusu, askerlerin bindikleri atların renklerine göre dört ana bölüme ayrılmıştır. Bundan da anlaşılıyor ki, Hun Türkleri ordularını dünya anlayış ve tasavvurlarına uygun düzenlemişlerdir. Zira, Türklerin düşünce ve tasavvurlarında dünya dört köşeydi. Merkezinde ise Türk hükümdarı bulunuyordu.Burada Türk Devlet Teşkilatlanmasının bir özelliği dikkat çekmektedir.
Mete Han
Mete Han
Ahmet Demir
Ahmet Demir
Mete, ıslık çıkaran bir ok imal etti. Atlı-okçu birliğinin eğitimi esnasında kendisi bu oku nereye atarsa, erlerinin de o maddeyi vurmaları gerektiğini emretti. Böylelikle ilk olarak en değerli atını daha sonra sevgili eşini vurdu. Hedef almayanları idam ettirdi. Ordusu kendisine koşulsuz tabi oldu. Sonra babası Teoman ile ava gitti ve babasını da öldürdü.
Mete Han
Mete Han
Reklam
"içimde biriken hislerin birdenbire patlayarak beni zerreler halinde dağıtacağından korkuyorum."
Sabahattin Ali
Sabahattin Ali
İçimizdeki Şeytan
İçimizdeki Şeytan
Uzaklaştırma yaklaştırma içindir. Ayrılık buluşmaya doğrudur. Yitirme, bulma arzusunu uyandırır. Gurbette söylenir sıla şarkısı. Rahmetle 🖤 16.11.2021
Özgürce yaratan ve seçen "insanın" kendi cebrinden, zindanından kurtuluş yolu, "isâr"dır.
Heidegger'ın deyişiyle "İnsan, bu varoluş sahrasında yalnız bir varlıktır."
"İNSAN" OLABİLMEK ÜMİDİYLE...
İnsan dediğimiz zaman, bu türün bireyleri müştereken beşerdirler, fakat bu bireylerin hepsi insan değildir. Herkes bir ölçüde ve bir dereceye kadar insan olabilmiştir. İnsan olmak veya insan olarak var bulunmak aşamasında üstün veya daha küçük dereceler kat edebilmiş bireyler vardır.
İnsanın Dört Zindanı
İnsanın Dört Zindanı
Ali Şeriati
Ali Şeriati
Reklam
İNSAN / BEŞER AYRIMI
Kur'an-ı Kerim'de insanı ifade eden iki kelime vardır. Bunlardan biri "beşer" kavramı, diğeri "insan" kavramıdır. Bu iki kavram arasındaki fark şöyledir: "Beşer" dendiğinde kast edilen, varlıkların gelişim silsilesi sonucu yeryüzüne gelmiş bulunup şimdi yaşamakta olan iyi ayaklı hayvan/canlı türüdür. "İnsan" dendiğinde ise maksat, sıra dışı ve gizemli üstün bir hakikattir. Onun özel bir tanımı vardır ve o tanıma tabiatın diğer tezahür ve olguları girmez.
İnsanın Dört Zindanı
İnsanın Dört Zindanı
Ali Şeriati
Ali Şeriati
Müslümanlar Arası Hukuk/ Riyazüs Salihin
Ebû Mûsâ’dan (ra) rivayet edildiğine göre Resûlullah : Müminler, birbirine yaslanarak inşa edilmiş bir bina(nın duvarları) gibidirler, dedi ve (bu dayanışmayı göstermek için) parmaklarını birbirine geçirip kenetledi. (B2446 Buhârî, Mezâlim, 5; M6585 Müslim, Birr, 65) Olabilmek duasıyla...
Samimiyet (Nasîhat) Riyazüs Salihin
Biriniz, kendisi için istediğini, kardeşi için de istemedikçe iman etmiş olmaz.
Sünnete ve Âdâba Uymak
Câbir’den (ra) rivayet edildiğine göre Resûlullah şöyle demiştir: Benim ve sizin hâliniz, ateş yakan ve o ateşe pervane böcekleri ve kelebekler düşmeye başlayınca onları uzaklaştırmaya çalışan kimsenin hâli gibidir. Ben sizi ateşe düşmekten korumak için belinizdeki bağdan tutuyorum; siz ise benim elimden kurtulmaya çalışıyorsunuz. (M5958 Müslim, Fedâil, 19)
Sünnete ve Âdâba Uymak
Yine Ebû Mûsâ’dan (ra) rivayet edildiğine göre Resûlullah şöyle buyurmuştur: Allah’ın benimle gönderdiği hidayet ve ilim, bol yağmura benzer; bu yağmur suyu emen iyi bir toprağa yağar ve bol çayır ve ot bitirir. Bir kısım toprak ise su emmeyen sert bir toprak olup, suyu tutar ve biriktirir; Allah Teâlâ o su ile insanları faydalandırır, insanlar ondan içerler, hayvanlarını sularlar ve onunla eker, biçerler. Yine o yağmur öyle bir toprağa yağar ki orası kayalıktır; ne suyu tutar, ne de ot bitirir. İşte, Allah’ın dinini anlayan ve Allah’ın benimle gönderdiği hidayet ve ilimden faydalanan ve onları öğrenip başkalarına da öğreten kimse ile buna kulak asmayan ve benim getirdiğim hidayeti kabul etmeyen kimsenin misali budur. (M5953 Müslim, Fedâil, 15; B79 Buhârî, İlim, 20) Rabbim müstefîd eylesin bizleri.🤲
Silah, fiziksel açıdan güçsüz olanların kendilerini güvende hissetmelerini sağlar. (Bir Yüreğin Ölümü, Stefan Zweiq). Köroğlu'nun "Tüfenk icat oldu mertlik bozuldu/ Eğri kılıç, kında paslanmalıdır!" dediği...