Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Merve

Sabitlenmiş gönderi
*_ Her şeyin varken sağlığın yoksa*‼️ *_ Her şeyin varken zamanın yoksa*‼️ *_Her şeyin varken sevdiklerin ve dostların yoksa*‼️ *O HER ŞEY, KOSKOCA HİÇ BİR ŞEYDİR...‼️*😥
Reklam
Türkiye'deki yasaların uygulanabilirliği!
Tamer Heper bir çok kişinin önce davada şikayetçi olup daha sonra şikayetinden vazgeçtiğini belirtiyor. Bunun en temel nedeni fail ya da fail yakınları tarafından tehdit ediliyor veya baskı altında olmaları... Çünkü bu durumda olan bir mağduru koruyacak bir mekanizma yok. Oysa karşısında suç işlemiş, belki aynı suçu defalarca işlemiş biri veya birileri var. Bu nedenle de fail kolaylıkla kurtuluyor ve suç işlemeye devam ediyor.
Hukuk bilinci olmayan bir toplumun yasal koruması olabilir mi?
Adana'da kendisini sokak ortasında 52 yerinden bıçaklayarak ağır yaralayan imam nikahlı kocasını şikayet etmekten vazgeçen genç kadını hatırladım. Yasal olarak affettiğini ama vicdanında affetmediğini söylüyordu.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Sordum: "Arif Bey, sana karşı bir suç işlense, örneğin cep telefonun çalınsa ya da çocuğunun parasını başka bir mahalleden iki zorba alsa, polise gider misin? " Ben gitmem" dedi. "Türkiye'de gitmem!" "Niçin?" "İki sebepten gitmem; 1. Polisin suçluyu bulacağına inanmam, boşu boşuna bir sürü ifade vereceğim ve kağıt imzalayacağım. 2. Zorbaların daha da öfkeli bir şekilde üzerime geleceğinden korkarım, polisin beni zorbalardan koruyacağına inanmam"
Piknik arkadaşlarım
“Kitaplar, her zaman, her yerde, herkes için en iyi arkadaşlardır.”
Reklam
Türk toplumu korku kültüründen değerler kültürüne geçmedikçe, çocuk yetiştirme, eğitim, iş yaşamı, korku kültürü içinde işlerken devlet, vatandaş ilişkisinin değerler kültürü ilişkisi içinde işleyeceğini düşünemezsin. Bu, binanın çatlağını alçıyla sıvamaya benzer; bir süre sonra o çatlak yine kendini belli edecektir.
İnsan, doğayı kötüye kullanmadan, koruyarak işlemelidir.
Canlıların yok edildiği bir dünyada insan ruhu yalnızlık duygusundan ölür gibi geliyor bize. Unutmayın; bugün canlıların başına gelen, yarın insanın başına gelecektir. Çünkü, bunlar arasında bir bağ vardır. Toprak insana değil, insan toprağa aittir.
Bu kıymetli kitapları hediye eden değerli insana selam olsun.
Kitapları dost edinenin düşmanlarına eyvallahı olmazmış. Şu dünya hengamesinden sığınılacak en güzel liman kitaplardır.
Malesef ki çok doğru bir tespit. Umarım değişir
Amerika'da 25 yıl kalmış birisi olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim; Amerika'da insanın eğitim düzeyi arttıkça değerler bilinci yükseliyor, kişinin evrensel değerlere yatkınlığı ve bunu günlük yaşama yansıtması artıyor. Eğitilmiş Amerikan vatandaşı, eğitilmemiş olandan genellikle daha dürüst ve sorumluluk duygusu daha yüksek. Türkiye'de ise bunun tam tersini gözlüyorum. Okumamış ve şehirleşmemiş Türk köylüsü bu ülkenin okumuş insanından daha dürüst daha fazla değerler bilinci var. Sanki eğitim sistemimiz eğittiği kişide değerler erozyonu yaratıyor.
Türkiye'de eğitim sistemi
Eğitimimizde sevgi, hizmet, yardımlaşma insan onuruna saygı kalite gibi temel Evrensel değerler yer almıyor Türkiye'de eğitim çocukların kafalarına malumat yayma düzeneği olarak işliyor.
Reklam
Eğitim sistemimizin bugünkü ortamında insan yetiştirmek için didinenlere iyi şanslar ve bol sabırlar dilerim.
531 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.