Daha fazla mücadele etmedin. Mücadele gücün olmadığı için değil, uğrunda mücadele edilecek bir şey kalmadığı için.
Sayfa 165·Kitabı okuyor
Her insanın hayatına bir parça yağmur düşer, hiçbirimizin hüsrandan, acıdan, bozgundan masuniyemiz yok.
Tatil planı hazırsa sıra okuma listenizde!
Bu yaz yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz kitapları sizin için bir araya getirdik. 💬 Siz olsanız bu listeden hangisiyle başlardınız?
Her şeye rağmen sıcaktı güneş. Her şeye rağmen üstesinden geliyordu insan. Hayat bir şekilde günleri birbiri ardına eklemenin bir yolunu buluyordu. Her şeye rağmen.
"İnsan bazen hayatın zülüm ve kahrı karşısında kırıp mahvetmek, bütün engelleri altüst etmek için böyle bir kuvvete, böyle yok edici bir güce sahip olmayı istiyor, değil mi?"
Sayfa 145 - Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları·Kitabı okudu
Cephede mücadele bazı dönemler hızlanıp bazı dönemlerde yavaşlarken Ağustos I912’de ilk sulh teklifi cepheye ulaştı. Mustafa Kemal, vatan toprağının sonuna kadar savunulmasını istediği İçin mücadele etmeden Trablusgarpı! italyanlara bırakma niyetinde değildi. Verdiği emirlerle de gevşeme olmaması İçin yoğun olarak baskın ve pusu faaliyetlerine devam ediyordu. Enver, Mustafa Kemal ve Süleyman Askeri Beyler sabahlara kadar savaşın geleceği hakkında fikir alışverişinde bulunuyorlardı. 30 Ağustos 1912’den itibaren Mustafa Kemal’in bulunduğu cephe hattında italyanlar yoğun şekilde faaliyete başladılar. Bunun sebebi Türk tarafım sulha mecbur etmekti. Sulh görüşmelerinin devam ettiği Ağustos-Eylül aylan boyunca çatışmadan uzak bir cephe hayati yaşanıyordu. Mustafa Kemal, zabitleri bizzat cepheye götürüp daha yakından tanıtırken, Enver, Senusi şeyhleri ile görüşmeler yapıyordu. Eylül ayında Mustafa Kemal, özellikle Şark Cephesi boyunca İtalyanlarla ciddi muharebeler yaptı.
Sayfa 366 - Kronik·Kitabı okudu
Tarih