Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Kitapları kapatır kapatmaz koşuyoruz internete. Muhtemelen kendimizi insanlara en yakın hissettiğimiz mecraların başında geliyor megabayt menşeiliği dünyamız. Bilginin, seçeneklerin bu denli kolay ulaşılabilir olması yeni bir insan türünü yaratıyor. Argodaki şu harika teşbihe bakar mısınız: "entel gevişi" Sindirmeden yuttuğu malûmatı ortamlarda midesinden çıkartıp öğüten kişi. Muhteşem! Hiçbir konuda müktesebat sahibi olmamış kültür namına yararlı yararsız her şeyi yutmuş gündemin akışına göre ortamlarda sözüm ona muhabbet merkezi tipler.Sohbet bittiğinde aklınızda hiçbirşeyin kalmadığı ama konuşmaktan yüreğinizin tükendiği vakit kayıpları.... Bir dostun dediği gibi; Âlim değilsin, mütefekkir değilsin, sanatçı değilsin, eleştirmen değilsin, şair değilsin; sadece internet bağlantın var. O kadar. (Kendime serzenişlerimdir. Kimseyi yermek haddisizliği olarak görünmesin lütfen)
Ortaya Karışık
Sizin olsun radikalliğiniz de liberalliğiniz de / sizin olsun gelenekçiliğiniz de modernlistliğiniz de / yeter kafamızı karıştırdığınız / yeter midemizi bulandırdığınız / yeter kalbimizi kararttığınız / reddettiğimiz her şeyin içine gömüldük boğazımıza kadar / sanatta edebiyatta / reddettiğimiz her şeyin içine gömüldük / siyasette hayatta / cumhuriyet meşrutiyet ıslahat tanzimat / ulan iki yüz yıldır / müktesebat kesat mahsulat fesat / sizin olsun idare-i maslahat / sizin olsun dünya / sizin olsun mazaret sizin olsun makamat / benim aklım ermiyor karışık işlerinize / itimat etmiyorum tuhaf yönetimlerinize / alışamıyorum eğilip bükülmelerinize / ben yatsıyı kılıp televizyon seyretmeden uyuyanları seviyorum zira / onlar vaktinde uyanıyorlar sabah namazına / sizin ne manaya geldiğini unuttuğunuz kelimelerle yaşıyorlar hala /
Sayfa 160
Reklam
292 syf.
9/10 puan verdi
·
7 günde okudu
Ruhsal Zeka kitabı yedi bölümden oluşan batı kaynak ve kültürlerinden ziyade bir müslümana göre, İslami müktesebat ile yazılmış bir kişisel gelişim kitabıdır. Bu yedi bölüm şunlardır; inanma gücü, niyet gücü, duygu gücü, ısrar gücü, kanaat gücü, ruhsal etkileşim gücü ve İlahi İrade gücü. Kişisel gelişime bu açıdan bakmak için yazarın değinmediği bir çok nokta var. Kişisel gelişim bir yolculuktur, kötü huylardan iyi huylara bir yolculuk. Tasavvufta bu yolculuğa seyri sülûk denir. Yani kişinin nefis mertebelerinde yükselmesi, kalb ve ruhun derinlemesine anlaşılması ve iradenin güçlenmesidir. Ve seyri sülûk'un nihai hedefi kişiyi insanı kamil mertebesine yükseltmektir. Bunlardan kitapta hiç bahsedilmemiş... Yazar çok okumuş, bilgili ve kendini geliştirmiş biri olabilir ama yazarlık başka bir şey. Tam olarak ifade etmekte zorlanıyorum ama yazarın üslubunda eksiklikler var. Bazı ifadeler fazla abartılmış ve bazı konular birbirini tekrar etmiş. Yinede kişisel gelişime farklı bir bakış açısıyla bakmak için okunması gereken bir kitap diye düşünüyorum.
Ruhsal Zeka
Ruhsal ZekaMuhammed Bozdağ · Yakamoz Yayınevi · 20092,028 okunma
Geri111
113 öğeden 111 ile 113 arasındakiler gösteriliyor.