Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gülsen

Allah-u Teâlâ insanoğlunu yaratınca, kendisine faydalı olan şeyleri celbetmesi için, yapısına heva ve şehvet (istek), zarar veren şeylerin defedilmesi için de gazap (kızgınlık) yerleştirmiştir. Ayrıca istedikleri ile sakınacakları arasında adaleti sağlamak için de eğitimci vazifesini gören aklı vermiştir. Şeytan ise hem isteklerde, hem de sakınılacaklarda ileri gitmek (israfa teşvik) için yaratılmıştır. O halde akıl sahibi kimse, Adem'den (a.s.) beri düşmanlığı apaçık belli olan bu azılı düşmana karşı uyanık olmalıdır. Çünkü o, nefsini ve ömrünü insanoğlunu bozup ifsad etmek ve yoldan çıkartmak için harcamıştır.
Reklam
"Allah'ın, ibadete başlayan bir gence nimeti, onu sünnet ile amel eden biriyle arkadaş kılmasıdır."
Ubey b. Ka'b da şöyle der: "Sünnete ve cihada tutunun; çünkü sünnete ve cihada bağlı kimseye, Allah'ı anıp ta O'nun korkusundan gözlerinden yaş akarsa, ateş dokunmaz. Sünnet ve cihatta mutedil olmak bid'atle amel etmekten daha hayırlıdır."

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Ömrün hesabı sorulacaksa…
Ümmet-i Muhammed olarak kontör hesabı değil nefes hesabı yapmalıyız. Vaktimizi iktisatlı kullanmalıyız ve bunu da fatura hesabıyla değil, ömrümüz çok pahalı olduğundan dolayı böyle yapmalıyız. Bir insanın saatlerini heba etmesi caizse, ömrün hesabı sorulmayacaksa insan iki telefonla bile aynı anda konuşabilir. Ama dakikalar hatta nefesler sorulacaksa, insanı kıyamet günü hiçbir şirket kurtaramaz.
Sayfa 133Kitabı okudu
Reklam
Asıl kıyamet şimdi beş yaşında çocuğundan doksan beş yaşındaki ihtiyarına kadar herkesin cebinde kibrit kutusu kadar bir oyuncak ve bununla dünyanın her yerine saniyeler içinde ulaşılabilmesi imkânıymış.
Sayfa 129Kitabı okudu
Ayrıntı boğar.
Zaten imtihan budur. Allah her çıkan nimet için bir sansür getirseydi bizi dünyaya göndermesine gerek kalmazdı. Allah Teâlâ kural koyar, ayrıntılara girmez. Peygamberi aleyhissalatu vesselam da kuralları gösterir, ayrıntıları göstermez. Çünkü ayrıntı boğar, ürkütür ve imtihan boyutu dağılır.
Sayfa 128Kitabı okudu
Asıl tükenen ömürdür.
İnternetin elektrikten fazla tükettiği şey, insanın ömrüdür. Telefon faturası ağır olabilir ama telefonun ömre getirdiği fatura çok daha ağırdır. Peygamber aleyhisselam müminlere telefondan internetten söz etmez, bunlar hep zamanın getirdiği imkânlardır ve Allah'ın verdiği ömür imkânıyla kullanılırlar. “ Asıl tükenen ömürdür. Kontörün-dakikanın yenisi alınır ama ömrün yenisi yoktur. “
Sayfa 128Kitabı okudu
Bu din, Peygamber'inin sözlerini öğrenmek için yüzlerce kilometre yol gidip hayatını feda eden insanların dinidir.
Sayfa 127Kitabı okudu
Şeriatımız ayrıntılar üzerinden tesis edilmemiş, ana ilkeleri koymuştur. Eli-gözü kullanma kılavuzu vermiş, helalleri ve haramları ana ilkeleriyle belirlemiştir.
Sayfa 127Kitabı okudu
Reklam
Cep telefonu veya başka telefon yeni çıkmış olabilir ama onu kullanan el ve ona bakan göz yeni değildir, ilk insandan beri vardır. Dinimiz göze-ele-ağza-kulağa kural koymuş, dilin nasıl çalışacağı belirlenmiştir. Bundan sonra elimizde olan her ne olursa olsun, kural aynı kuraldır.
Sayfa 126Kitabı okudu
İsraf neydi?
Allah'ın katında nefes nefes hesap vereceğiz de kuruş kuruş hesap vermeyecek miyiz? Aldığımız nefeslerin bir hesabı olacak da harcadığımız her bir kuruşun olmayacak mı? İsraf musluğu açık bırakmanın adı oluyor da alışveriş merkezlerinde kafayı gözü açık bırakmak bir israf değil mi, nasıl olmasın?
Sayfa 110Kitabı okudu
Hem ahiret için varız diyeceğiz hem de sadece dünya için yaşıyor gibi hareket edeceğiz, öyle mi? Bunun hesabı bize sorulmaz mı?
Sayfa 109Kitabı okudu
Tanrı ve insan. Her şey, inanan insanın, Tanrıya doğru koşusu, düşüşü, tekrar yücelişi, cennetini yitirişi, hakikat medeniyetini yitirişi ve sonra tekrar buluşu biçiminde olup bitiyor
O arayacak arayacak ve sonunda Allah'ın lütfuyla yeniden imânını bulacaktır.
54 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.