Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Mustafa Akdağ

Mustafa Akdağ
@mustafa_akdag
Hep bir şeylerin eksik kaldığı yaşamda hangi cümle tamamlar ki insanı?
Salgın hastalık
İnsanlarda görülen farklı salgın hastalıklar evcilleştirme elverişli yaban hayvanların ve bitkilerin çok olduğu bölgelerde baş gösterdi, bunun bir nedeni çiftlik hayvanlarının ve ürünlerinin varlığının nüfus kalabalıklığına kaynaklık etmesi, salgın hastalıkların da kalabalık nüfuslu toplumlarda varlıklarını sürdürmeleriydi.Bir başka nedeni ise hastalıkların evcilleştirilen hayvanlardaki mikroplardan türemiş olmasıydı.
Sayfa 94 - PegasusKitabı okuyor
Reklam
Salgınlar
Sıtma ve sarıhummanın yanı sıra tropik Afrika Hindistan güneydoğu Asya ve Yeni Gine'deki başka hastalıklar Avrupalıların tropik bölgelerde sömürge kurmalarının güçleştiren en büyük engeller olmuşlardır.
Sayfa 83 - PegasusKitabı okuyor
Çiçek Hastalığı
Avrupalılarla gelen hastalıklar Avrupalıların kendilerinden çok önce kabileden kabileye bütün Amerika kıtalarına yayılmış,Kolomb öncesi dönemdeki Amerika'nın yerli nüfusunun hesaplamalara göre %95'inin ölümüne yol açmıştı.
Sayfa 83 - PegasusKitabı okuyor

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Mustafa Akdağ
Bir kitabı okumaya başladı
Tüfek, Mikrop ve Çelik
Tüfek, Mikrop ve ÇelikJared Diamond
8.4/10 · 7,6bin okunma
376 syf.
9/10 puan verdi
·
15 günde okudu
Savaş Yılları ve Gerçek Hayatlar
Kitap tek kelime ile harika. Etkileyici ve gerçekçi bir anlatıma sahip. Hep büyüklerimizden dinlediğimiz muhacirlik, açlık yoksulluk yıllarını çok güzel anlatmaktadır. Şive olarak belki de Trabzonlu olmamdan kaynaklı hiç sorun yaşamadım okurken hatta çocukluğumda duyduğum bizim buralara özgü söyleyişleri bu kitapta okumak beni daha da kitabın içine çekti. Keşke yaşanmasın dediğimiz savaş ve açlık yılları dua edelim ki bir daha geri gelmesin. Kitabı okuyacaklara tek tavsiyem vakit kaybetmeden yaşanılan bu acı yılların öyküsüne bir an önce okuyarak ortak olmalarıdır.Herkese şimdiden iyi okumalar dilerim...
Savaş ve Açlar
Savaş ve AçlarHasan İzzettin Dinamo · Tekin Yayınevi · 20171,285 okunma
Reklam
376 syf.
9/10 puan verdi
·
15 günde okudu
Savaş ve Açlar
Savaş ve AçlarHasan İzzettin Dinamo
9.3/10 · 1.285 okunma
Veba
En yoksul insan bir veba gibi mahalleden geçerken herkes korkudan kapısını penceresini kapıyordu. Bu yoksul insanlara ufak bir iyilikte bulunmak için elini uzatmak bile vebaya bulaşmak gibi düşünülüyordu.
Sayfa 300 - TekinKitabı okudu
İnsanoğlu ve Açlık
O köpek açtı.İnsanları insan bildiğinden verdikleri her yiyeceğin insanca olacağını sanmış,ağulu et parçasını bir şefkat yiyeceği sanarak yutmuş, köpek cennetini boylamıştır. İnsanlardan insanlık beklemek hele böyle zamanlarda,boğanın altında buzak beklemek gibi bir şey olur. İnsanlardan hiç mi hiç hayır yok.
Sayfa 294 - TekinKitabı okudu
Savaş Yılları
Vatan millet sözleri çok güzel ama vatanı milleti kurtaranların çoluk çocuğunu kurtaracak hiç kimse yok. Allah'ın bile şu sırada öyle çok işi var ki!
Sayfa 219 - TekinKitabı okudu
Yokluk
Açlık,demir süpürgesiyle kulübedekileri yine ölümün çöplüğüne süpürme işine girişti.
Sayfa 214 - TekinKitabı okudu
Reklam
Yaşam
İnsanoğlu doğduğu günden beri iki nesneye kulluk etmek zorundaydı: Allah'a ve hükümete. Bir insan bu ikisiyle oldum olası başa çıkamamıştı.
Sayfa 25 - TekinKitabı okudu
İnsanlık
Biz zorluklarla boğuşmasını öğrenmişiz. İnsanı adam eden zorluklardır. Bu zorluklar bize başkalarına,kendimizden daha aşağılara acımasını öğretiyor.
Sayfa 20 - TekinKitabı okudu
Öngörü
Devletler gençlik olgunluk ve ihtiyarlık devirlerinden geçer .Bizim Devlet-i Osmaniye şimdi ihtiyarlık devresindedir.İhtiyarlıkta insan nasıl dikkatli davranmak lüzumunu duyarsa, Osmanlı Devletimiz de artık savaşlara girmemeli,eskisi gibi fütuhat peşinde koşmamalıdır. Katip Çelebi
Sayfa 5 - İş Bankası Kültür yayınlarıKitabı okuyor
Değişim
Karlofça'dan önce Batı'yı küçümseyen Osmanlı idarecileri şimdi Avrupa'nın medeniyette özellikle teknolojide ve askerlikte üstünlüğünü kabul etmişti. Bu zihniyet değişikliği yenilgi ve 1699 Karlofça anlaşması ile başlamıştır.Başka bir deyişle ülkenin kurtuluşunun Batı'nın teknolojisini almakla mümkün olduğu ana düşüncesi yani modern Türkiye Cumhuriyeti'nin doğuran zihniyet bu tarihte gündeme gelmiştir.
Sayfa 3 - İş Bankası Kültür yayınlarıKitabı okuyor
83 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.