9/10
·249 syf.··
2026 49. kitabı
·
9 günde okudu
·
Okunma: 23 Haziran 2026 13:37
Keyif aldığım bir kitabın yorumu ile geldim. Yazar karmaşık hikayeleri güzel bağlaması ile biliniyor yani size komplex yapıdaymış gibi gelen olaylar bir bakıyorsunuz birbirine sağlam bir biçimde bağlanmış. Bolca betimleme, mevcut duygu durum aktarımı, başkahraman bir olayı anlatırken bir anda onun düşünceleriyle başka bir olayın içine girme gibi yöntemleri tercih eden yazar bu kitabının ismini de başka kitaplarında olduğu gibi Shakespeare’in bir oyunundaki tirattan almış. Ki bunu yaparken aldığı oyunun konusunu da kullanan yazar sıkı bir Shakespeare hayranı olduğunu bizlere gösteriyor. Aslında kitap esrarengiz bir cinayetle başlıyor ve olaylar zamanda sıçramalarla başka yerlere evriliyor, sonra müthiş bir kurguyla başa dönüyor. Hikayeyi anlatıcının ağzından dinlerken Marìas bizlere gerçeği bilme sorumluluğu,ilişkiler, evlilik, aile bağları gibi konularda bilgi verirken bir yanda da varoluşçuluğun kıyılarında gezdiriyor. Yoğun anlatımları sevmiyorsanız bile sakin bir zamanınızda yazarın bu eserine bir şans vermenizi öneririm.
Beyaz KalpJavier Marias · Yapı Kredi Yayınları · 2016980 okunma
9/10
·249 syf.·
2026 30. kitabı
* Keyif aldığım bir kitabın yorumu ile geldim. Yazar karmaşık hikayeleri güzel bağlaması ile biliniyor yani size komplex yapıdaymış gibi gelen olaylar bir bakıyorsunuz birbirine sağlam bir biçimde bağlanmış. Bolca betimleme, mevcut duygu durum aktarımı, başkahraman bir olayı anlatırken bir anda onun düşünceleriyle başka bir olayın içine girme gibi yöntemleri tercih eden yazar bu kitabının ismini de başka kitaplarında olduğu gibi Shakespeare’in bir oyunundaki tirattan almış. Ki bunu yaparken aldığı oyunun konusunu da kullanan yazar sıkı bir Shakespeare hayranı olduğunu bizlere gösteriyor. Aslında kitap esrarengiz bir cinayetle başlıyor ve olaylar zamanda sıçramalarla başka yerlere evriliyor, sonra müthiş bir kurguyla başa dönüyor. Hikayeyi anlatıcının ağzından dinlerken Marìas bizlere gerçeği bilme sorumluluğu,ilişkiler, evlilik, aile bağları gibi konularda bilgi verirken bir yanda da varoluşçuluğun kıyılarında gezdiriyor. Yoğun anlatımları sevmiyorsanız bile sakin bir zamanınızda yazarın bu eserine bir şans vermenizi öneririm.
Beyaz KalpJavier Marias · Yapı Kredi Yayınları · 2016980 okunma
Reklam
10/10
·148 syf.··
Beğendi
·
2026 13. kitabı
·
3 günde okudu
·
Okunma: 23 Haziran 2026 13:46
Rasim hocayı biliyordum ama araştırmışlığım yoktu. Yedi Güzel Adam dizisini izledikten sonra yazarları araştırdım ve bu kitabı dikkatimi çekti. Okurken ağzım açık okudum hep... 2 günde bitirdim -hiç bitmesin isteyerek- kitaptaki tespitlere, uyarılara, önerilere açmışım. Müthiş bir birikim, müthiş bir eser. Başucu kitabı niteliğinde bir eser. OKUYUN, OKUTUN.
Müslümanca Düşünme Üzerine DenemelerRasim Özdenören · İz Yayınları · 202110,4bin okunma
8/10
·432 syf.··
Beğendi
·
2026 4. kitabı
·
4 günde okudu
·
Okunma: 23 Haziran 2026 13:23
Başında beni bu kadar heyecanlandırıp da aşırı sıradan bi şekilde biten ilk kitap olabilir. Çok çok büyük beklentiye girmiştim ve inanın sayısız farklı gidişat karalayabilirim kurguyu devam ettirecek. Ters köşe de hiç ters köşe değildi, müthiş bir potansiyelin harcadığı bir kitap olmuş.
Bir Adım ArkandaMark Edwards · Guardian Yayınları · 2025157 okunma
Ah Necdet Ahhh
8/10
·200 syf.·
2026 4. kitabı
Bütün korkaklıkların sonu kaçınılmaz olarak uzaktan izlemek ve müthiş bir kederle yaşayıp gitmek sanırım. Hiçbir şey yapmamak da bazen en büyük korkaklıktır. Abartıldığı kadar değildi, ama yine de başarılı bi kitaptı. Hisleri ve tasvirleri bizlere geçirmeyi başarabilmiş yazar. Ama gerçek hayatta tanısam pek de Zavallı Necdet demem, her şey zamanında ve çok daha farklı olabilirdi. Bazen baştan değiştiremediğin hikayenin sonunu da yazamıyorsun, engel olamıyorsun.. Zavallı Necdet
Zavallı NecdetSafvet Nezihi · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20215,2bin okunma
10/10
·160 syf.·
2026 51. kitabı
Bismillah... Mehmet Görmez hocamız, zatında ve dünyada anlam aramaya çalışan, kendini "diğerlerinden" ayrıştıran gençlere aynı gemide olduğunu müthiş bir özeleştiri ile anlatmış. Kitabımız ismi ile müsemma olduğu üzere, gençliğin anlam krizlerine bir reçete niteliği taşıyor. Yanılgı oluşturmama adına kitabın "modern" asırda yaşayan herkesin karşılaşmakta olduğu problemleri ele aldığını belirtmek isterim. Kitabımız bir yandan bilginin metalaştığı, ilmin bir imaj haline geldiği dijitalleşen dünyada bilgi anarşisinden sıyrılıp hakiki bilgiyi elde etmenin yollarını öğretiyor; diğer yandan ademiyetten insaniyete yükselmenin sırlarını fısıldıyor. Sanal dünyada hayayı, din tartışmalarında vahdeti öğütlüyor. Kıymetli hocamız, özellikle dinî hususlarda kullanılan yanlış söz ve fiiliyatın sebebiyet verdiği "anlamsızlaşma" duygusunun önüne geçebilmek adına okumaya, araştırmaya ve değerlendirmeye yönlendiriyor. Ele alınan sorunların ve yorumların böylesi güncel ve hikmetli olması beni oldukça etkiledi. Hocamızın kullandığı üslup ve derin ilminin getirdiği farklı bakış açıları ziyadesiyle ufuk açıcı. Muhakkak okunup üzerinde değerlendirme yapılması gereken bir eser.
Din
Gençliğin Anlam ArayışıMehmet Görmez · Otto Yayınları · 2021491 okunma
Reklam
Reklam