Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

müzeyyen

müzeyyen
@muzeyyendiyebiri
6 Şubat
8 okur puanı
Ağustos 2021 tarihinde katıldı
231 syf.
·
Puan vermedi
·
3 günde okudu
Ehli Hizmet
Ehli HizmetMuhammed Mübarek Elhüseyni
9.7/10 · 174 okunma
Reklam
kibir
Bir müminin … gizli kibirden kurtulup kurtulmadığını, tevazuyu kazanıp kazanmadığını İmam Gazâlî [rahmetullahi aleyh] şu belirtilerle ölçüyor: Bir mesele üzerine konuşulurken hakikatin kendi fikirlerine ters olmasından rahatsız olmak; doğruları memnuniyetle, hoşlukla kabul etmemek kibrin belirtilerindendir. Bu hastalığı yenmek için, aczini itiraf edip hakikati söyleyenleri takdirle yâdederek teşekkür etmelidir.
Sayfa 193 - SemerkandKitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Resulullah [sallallahu aleyhi vesellem] şöyle buyuruyor: "Allah Teala'nın yeryüzünde insanların ihtiyaçlarını gidermek için yarattığı kulları vardır. Allah Teala onlara cehennemde azap etmeyeceğine dair kendi zatı üzerine yemin etmiştir. Kıyamet günü onlar için nurdan minberler kurulur. İnsanlar hesap vermekle meşgul iken onlar Cenab-ı Hak ile söyleşirler."
Sayfa 111 - SemerkandKitabı okudu
Niyet
Gavs-ı Sânî hazretleri [kuddise sırruhû], niyet konusunda şöyle buyururlar: "Bir insan sabah kalktığında, güzelce abdestini alsa ve işine giderken ‘Yâ Rabbi, sen rezzâk-ı mutlaksın; bü- tün yarattıklarının rızkını verensin. Biz çalışsak da çalışmasak da sen bizim rızkımızı verirsin. Lâkin rızık için çalışmayı bize emrettin. Biz senin emrine uyup rızkımızı aramaya, kazanmaya gidiyoruz' diyerek niyet etse ve bu niyetle işe başlasa bütün gün boyunca başını secdeden kaldırmayıp nâfile namaz kılan kimse gibi sevap kazanır. İnsan için bunu yapmak çok kolaydır. Bu sevap kazanmak için güzel niyet etmek yeterlidir. Böylece hem dünya işini görür hem de sevap kazanır.
Sayfa 91 - semerkandKitabı okudu
Reklam
İlim öğrenmek
Fahr-i Kainat Efendimiz [sallallahu aleyhi vesellem] tarafından "ilmin kapısı" olarak anılan Hz. Ali [radıyallahu anh] ilim öğrenmenin hazzını şu sözlerle anlatmıştır: "Büyüyüp Rabbimi tanımadan küçük yaşta ölüp cennete girmek beni sevindirmezdi. Allah Teala'yı en iyi tanıyan kimse haşyeti en fazla, ibadeti en çok ve Allah için nasihati en güzel yapandır."
Sayfa 59 - semerkandKitabı okudu
Kudsi Hadis
Bazı mümin kullarımın imanını fakirlik korur; onu zengin etsem ahlâkı bozulur. Bazı mümin kullarımın imanını zenginlik korur; onu fakir etsem kalbi bozulur. Bazı mümin kullarımın imanını sıhhat korur; onu hasta etsem edebi bozulur. Bazı mümin kullarımın imanını hastalık korur; onu sıhhatli etsem hali bozulur. Ben kullarımın işlerini ilmimle tedbir ederim; ben onların kalplerini ve gizli hallerini çok iyi bilirim. İbn Ebü’d-Dünya, Kitabü’l-Evliya
"Asıl mutluluk insanın bütün zamanına ve varlığına yansıyan mutluluktur. Mutluluk veren şeyden insanın nefsi lezzet aldığı kadar ruhu da almalıdır. Bedeni rahat ettiği kadar kalbi de huzur bulmalıdır. Mutluluk, nefis ve ruh arasında dengeli bir şekilde paylaşılmazsa geçici bir zevk olur; bir taraf gülerken öteki taraf ağlar."
Sayfa 23 - semerkand yayıneviKitabı okudu
“Bazen açık bir dünya haritası üzerine çaprazlama uzandığını hayal ediyorum. Senin dışında kalan ve senin ulaşamayacağını bildiğim bölgeler yaşanılabilirmiş gibi geliyor yalnızca. Ve senin büyüklüğünün kafamdaki yerine uygun olarak bu bölgeler çok da rahat sayılmaz.”
Sayfa 57 - Karbon KitaplarKitabı okudu
96 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.