2022
Semerkand Yayınları

Neme Lazım?
Puan vermedi·288 syf.·
2021 15. kitabı
Çanakkale Zaferi'nin 106. Yıl dönümündeyiz. Zaferler hatırlanmalı ve anılmalıdır. Yalnızca cephesiyle değil, cephe gerisiyle; öncesiyle ve sonrasıyla bir bütün olarak anılmalıdır. Bendeniz bu şanlı zaferi aile cephesiyle anacak ve birkaç anekdot anlatacağım: Savaş bitmiş ve küffar donanması tornistan etmişti. "Savaşı kaybettik" hayıflanmaları arasında keskin bir ses "Hayır!" demiş ve eklemişti; "Bu savaşı biz kazandık!" Tüm mürettebat şaşkındı. Aynı ses devam etmişti; "Türklerin en büyük gücü, babalarından aldığı vatan ve iman öğretisiydi. Fakat bir nesil babasız büyüyecek. Çünkü babalarını katlettik. İşte o nesli yetiştiren bizler olacağız!" Nitekim öyle de olmuştu. Açılan okullar, yapılan devrimler tarih nezdinde bu sözü haklı çıkarmıştı. Şu hakikati teğet geçmek, akıl tutkunluğuna düçar kılar bizleri; Türkiye içe doğru sömürülmüştür. İslam adeta yasaklanmıştı. Seküler eğitim ve seküler telkin mütemadiyen pompalanmış ve zerk edilmişti. İddiamdaki iddia kat'idir ki; bu süreç herhangi bir İslam ülkesine tatbik edilseydi, İslam'ın esamesi kalmazdı. Fakat bizler bugün İslam'ı haykırabiliyoruz. İşte buradaki sır; aile mayasının sağlamlığıdır. Arif Nihat Asya'nın söylemiyle; "Bizler abdest almayı kitaplardan okuyarak değil, dedelerimize abdest suyu dökerek öğrendik." Aile mefhumu, bir toplumun en küçük yapı birimi değil; bir toplumun en büyük yapı taşıdır. Müdahale kabul etmez. Fakat bugün seküler argümanlarla ve -sözde- insan haklarıyla aile imha ediliyor. Evlilik değil, bekarlık özendiriliyor. Necasete düşse, necaseti kirletecek olan İstanbul Sözleşmesi ile; aileler ve aile kurmaya niyet edenler hizaya getiriliyor. Bugün dine karşı atılan her hamle aileyi hedef alıyorsa, son kalemiz işgal altında demektir. Bu cihetle diyebiliriz ki; Çanakkale Savaşı henüz bitmiş
Din
Aile SaadetiSeyyid Muhammed Saki Elhüseyni · Semerkand Yayınları · 2022857 okunma
Aile Saadeti
2019 2. kitabı
Okunma: 21 Eylül 2019 17:48
İlk yuva cennette kurulmuş.Hz. Adem (a.s) ile Hz.Havva validemizin evlilikleri cennette olmuştur. Bu sebeple Allah için yapılan evlilikte, cennet bir tat vardır.
2020 4. kitabı
Okunma: 02 Şubat 2020 13:40
Dönüp dönüp okuyacağım! Bu yol cennette bitmeli... Muhtemelen kimilerinin basit bulduğu belkide milyon kez okuduğu şeyler. Eğer amel edersek, işte işin cenneti bu noktada :)
Din
Aile huzuru için okunması gereken bir kitap
·288 syf.·
2021 9. kitabı
Aile Saadeti, evlilikle ilgili akla takılan hemen her konu için başvurulabilecek, güvenilir kaynaklardan yola çıkarak kaleme alınmış ender eserlerden. Ailede güzel geçim ve huzuru temin etme yolları, evlilikte yaşanan sorunların çözümü, kadının ve erkeğin yuvadaki vazifeleri ve hakları, gelin-kaynana diyaloğu, eşlerin anne-babalarına karşı hukuku, çocuk eğitimi ve terbiyesi, sabır, dua ve kanaat gibi mutluluğu besleyen güzel ahlaklar, evlilikte kıskançlığın sınırı, aile içi şiddet... Ve evlilikle ilgili daha bir çok güncel konunun cevabını eserde bulabilmek mümkün. Aile Saadeti'nin bir diğer önemli özelliği ise ele alınan konuların Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) aile hayatından kesitlerle ve çeşitli hikayeler, ibretli menkıbelerle örneklendirilmesi... Günümüzde ailelerin yaşadığı ciddi sıkıntıların bir an önce son bulması amacıyla, M.Saki Erol tarafından titiz bir şekilde hazırlanan eser, evliliğinde huzur ve mutluluğu yakalamayı dileyenler için okunması gereken bir kitap. (Tanıtım Bülteninden) İyi okumalar... Sevgiyle kalın.. Aileyi saadte huzurlu olmanız dileğiyle... .....
10 puanı hak ediyor
2021 44. kitabı
Okunma: 15 Temmuz 2021 15:10
Her bir satırı dolu doluydu.Okuduğum kitapların EN'leri arasında yerini aldı. Kitap evliliğe bakış açınızı pozitif manada değiştirecek nitelikte.Hadis kaynaklarının belirtilmesi,ayetlerle desteklenmesi ve aynı zamanda kıssalarla pekiştirilmesi açısından da çok güzel.
2018 10. kitabı
Kesinlikle her evli çiftin okuması gereken hatta başucu kitabı olarak hep ellerinin altında olması gerekin bir kitap olduğunu düşünüyorum. Bazen bunalırız çıkmazlara gireriz ve öyle zamanlarda biriyle dertleşmek yerine bu kitap okunmalı ve bu konuda bana çok yardımı olduğuna inanıyorum. Kesinlikle okunmalı.
İkra
·288 syf.·
2020 10. kitabı
Hayat düsturumuz ve dengemiz olması gereken nebevî ahlâkı konunun merkezine alan ve “Yuva emaneti”, “Güzel geçinme bir sanattır, güzel ahlâktır” , “eşler arası nezâket, haklar ve güzel geçinme sırları”, “aile ve manevî hayat”, çekirdek aile kapsamında veyahutta geniş çapta aile de saygı, sevgi, muhabbet gibi başlıklar içeren bir cevheri hattâ hazineyi sizlerle tanıştırmak istiyorum. Bir incelememin olması gerektiğini en çokta bu şah eser tattırdı bana ve kendimi burada buldum. Üzerinden kaç gönül çalan kitap geçerse geçsin, kopamadığım, illa dönüp sayısız defa okuduğum bir göz ve gönül nûru olarak atfediyorum aile saadetini. Bilhassa edep, ahlâk, aile terbiyesi, vicdan, merhamet, saygı, erdem hattâ sabır sosyalleşme ve etrafımızdaki insanlarla girdiğimiz her türlü iletişimde, git gide ahir zaman adını taşıyan imtihanda en çok ziyân edilen nimetlerdendir. Her birinin ne kadar önemli, değerli hattâ “Eşref-i mahlukât” olabilmek ve Rabbimizin bizleri ayırdığı “kabileler” içerisindeki hazin bir denge için ne kadar elzem olduğunu; kazanılması, hayatımıza tatbik edilmesi aslen bunları yitirmekten daha da kolay ve ruhen huzur verici olduğunu çok berrak, dinen & psikolojik olarak ikna edici üslubuyla şahsiyetinize en mühim kazanç olarak katılıyor. Her evde ama en önemlisi her vicdan, kişilik ve ruhta yerini alması gereken bir kitap. Dünya kafesinde bunalan rûhunuzun nadide tebessümü olsun “aile saadeti” ; bilhassa dünya ve ahiret adına atacağınız en sağlam temel. Saygılarımla
2020 4. kitabı
Ben bu kitaptan alacağımı tam alamadım. İnsanların yerleşmiş fıtratina çok ters olan yaptırımlar var hiç bir boşluğa mahal vermeden açıklamış yazar fakat biz uygulamada eksiğiz. Hayyam' in dizesi geldi kitabı okurken: "Bir elimizde kadeh bir elimizde KURAN Bir helaldir işimiz bir haram Şu yarım yamalak dünyada Ne tam kafiriz ne tam müslüman. " Mutluluğun İslam'la olduğunu biliyorum. Elimden geldiğince nefsime gücüm yettiğince çalışıyorum. Yazara şurada canı gönülden katılıyorum. "Bir kadın için en kutsal vazife anneliktir, en emniyetli yer yuvasıdır, en güzel arkadaş Allah için yaşayan kocasıdır, en hayırlı meşguliyet ibadettir, en huzurlu an yavrularının sevincini seyretmekte, en güzel süs edeptir. "
2023 119. kitabı
Müslüman bir aile için önemli olan ne varsa bu kitapta yer almış desek doğru olur. Bir aile ilmihalinden ziyade, aile içi iletişim ve muhabbeti kazanma ve koruma odaklı bir kitap. Çok kıymetli ve çok istifade ettiğim bir kitap. Hele ki yazılma sebebi... Şahıs veya hepten bir topluluğun rencide edilmesini istemediğim için alenen yazmıyorum kitabın yazılma sebebini... Fakat ilaç gibi geldiğine eminim.
Çocukluk Hatıralarının İzleri Sevgi ve Sabrın Değeri
2025 193. kitabı
Aile Saadeti kitabını elime aldığımda, birden bire evimdeki eski mutfak masasına oturmuş, çocukluğumda ailecek geçirdiğimiz sessiz ama dolu dolu öğle yemeklerini hatırladım. Kitap, aile bağlarının, saygının ve sevgiyi sürdürebilmenin inceliklerini öyle bir şekilde anlatıyor ki, kendi hayatımda belki de fark etmeden ihmal ettiğim küçük ama değerli anları fark etmemi sağladı. Sayfaları çevirirken, dedemin torunlarıyla geçirdiği o sessiz ama sevgi dolu anlar geldi aklıma; göz göze bakmadan konuşmasak da varlıklarıyla huzur veren insanlar. Kitabın her cümlesi, aile içinde sevginin sadece sözle değil, davranışla ve birlikte geçirilen zamanla ifade edildiğini hatırlattı bana. Ben de kendi ailemle geçirdiğim bazı tartışmaların ardından, sevginin ve sabrın ne kadar kıymetli olduğunu anımsadım. Kitapta anlatılan ahlaki değerler ve aile içi sorumluluklar, bana gençlik yıllarımda hatırladığım kaygısız ve saf mutluluk anılarını getirdi. O zamanlar, kardeşimle oynadığımız oyunlarda, aile büyüklerimizin sessiz gözetimleri altında, dünyanın ağırlığından uzak olduğumuzu hissederdik. Elhüseyni’nin dili o kadar içten ve samimi ki, okurken kendi anılarımda bir yolculuğa çıkıyor, sanki kitabın karakterleriyle bir masanın etrafında oturmuş, hayat üzerine konuşuyormuş gibi hissediyorum. Özellikle, aile içindeki fedakârlık ve anlayışın önemi üzerinde durduğu bölümler, bana kendi hayatımda sevgiyi gösterme biçimlerimi sorgulatıyor. Kimi zaman iş veya günlük telaş içinde göz ardı ettiğim küçük jestlerin aslında ne kadar değerli olduğunu fark ettim. Kitap, bana aile bağlarının, içtenlikle ve özenle beslenmesi gerektiğini hatırlattı; bir nevi kendi geçmişime, hatırlamak istediğim ama unuttuğum detaylara bir ışık tutuyor. Aynı zamanda kendi içsel dünyamla yüzleşmeme vesile olan bir yolculuk
Hayata Dair

Seyyid Muhammed Saki ElhüseyniYazar · 10 kitap
Seyyid Muhammed Saki El Hüseyni Nakşibendi tarikatının Halidiye kolunun Menzil şubesi Şeyhlerindendir. Muhammed Saki El Hüseyni (k.s) Menzil Şeyhyi Seyyid Abdülhakim El Hüseyni hazretlerinin torunu, Şeyh Seyyid Muhammed Raşid El Hüseyni hazretlerinin yeğeni, Gavsı Sani Şeyh Seyyid Abdulbaki El Hüseyni hazretlerinin evladıdır.