Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
75 syf.
6/10 puan verdi
·
4 günde okudu
İnsanın toplum gözündeki değerinin kalıcılıktan uzak olduğunu, 'canavar' olarak kabul edilen birine destek olan kişilerin de yavaş yavaş gözden düştüğünü anlatan, müzikal havasında bir kitap.
Canavar
CanavarStephen Crane · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20193,179 okunma
263 syf.
8/10 puan verdi
·
6 günde okudu
Polat Yoslun... Ya da herkes tarafından bilinen adıyla Ferhat Tunç... Ferhat Tunç ismi, seksenli yılların ilk yarısında girdi dünyamıza. Ahmet Kaya, Hasan Hüseyin Demirel, Emre Saltık gibi dönemin protest müzik yapan ve şimdi üçü de aramızda olmayan önemli sesleriyle birlikte anılır oldu. Nazım Hikmet ve Sabahattin Ali'den yaptığı bestelerin yanı sıra zamanla bilhassa Ahmet Can Akyol şiirlerinden yola çıkarak oluşturduğu şarkılar da oldukça ses getirdi. Kendine has yumuşak tınılı sesi ve özgün besteleriyle geniş kitlelere ulaşmayı başarmış bir sanatçı Tunç. Ancak zaman içinde siyasi kimliğini ön plana çıkarınca müzikal anlamdaki popülaritesinin düştüğünü de söyleyebilirim. Ferhat Tunç'un 2003-2006 yılları içerisinde Özgür Gündem gazetesindeki "Vaveyla" isimli köşesinde yazdığı makalelerin bir araya gelmesinden oluşuyor kitap. Üç bölümden oluşan kitabın ilk iki bölümünde sanatçının ABD'nin özellikle Ortadoğu ve genel anlamda dünyadaki emperyal emelleri ve kabadayılığı, Türkiye'nin bağrında yıllardır kanayan kardeş kavgası, Piyanist filmindeki sanatçı duyarlılığından töre cinayetlerine, faili meçhuller ve Güneydoğu'da verdiği konserlerdeki coşkuya varana değin geniş bir yelpazedeki görüşleri bulunuyor. Kitabın üçüncü bölümünde ise Doğubayazıt Kültür Festivali'nde yaptığı bir konuşma nedeniyle, Milas'ta verdiği konser sonrası tutuklanmasına gelen tepki ve sanatçıya destek yazıları yer alıyor. "Zor Zamanlar İnce Yazılar", Türkiye'nin yakın dönemine farklı bir pencereden bakmak için ideal bir kitap.
Zor Zamanlar İnce Şarkılar
Zor Zamanlar İnce ŞarkılarFerhat Tunç · Chiviyazıları · 20063 okunma
Reklam
200 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
23 saatte okudu
Selam 1875 yılında yazılmış olan “Felatun Bey İle Rakım Efendi” Türk edebiyatının ilk romanları arasında sayılmaktadır. Tanzimat dönemini takiben çıkan ilk Türk romanlarında ana tema “yanlış batılılaşma” üzerine kurulmuştur.  Eserin ferdi teması aşk olup, şehvet, kıskançlık, acıma duygularına da yer verilmiştir. Sosyal tema batılılaşmadır. Fakat
Felatun Bey ile Rakım Efendi
Felatun Bey ile Rakım EfendiAhmet Mithat Efendi · Dergah Yayınları · 201422,7bin okunma