Mazi <3
Aralık, 2022. İstanbul'da Beyhan Budak söyleşisi. İlk imzalı kitap, ilk psikoloji söyleşisi, Beyhan Bey ile şahsen tanışmam. İyi ki gitmişim. Hayatımda sevmediğim her şeyi değiştirmem için motivasyon oldu o gün işittiklerim. Bugünümü o gün yaptıklarıma, deli divane çabalayan o Rukiye Naze'ye borçluyum :)
Psikoloji
Kendime Not 3
Jibun wo shinjiru; jibun no tatakai ni, jibun no shōri ni. Amari ni mo ōku no koto no naka de hitori de norikoeta ato, hito-tachi ga watashi ni "Kimi wa konna hito ja nakatta" to iu toki, watashi wa totemo ureshii. Naze nara, watashi ga konna fū ni naru tame ni moragatte ita toki, anata-tachi wa soko ni inakatta. Sore wa watashi no shōri dakara.
ANKA'NIN GÜNCESİ
Etimoloji Defteri
Mücellit Nedir ?
Oy naze... 🎶
Müzik
Bazı kelimeler söylenmeden de varlar. Sessizliğin içinde bekler. Bazen anlatmaya çalışılır ama yanlış bir köşede durur cümleleri. Söylemek ister, ama söylenmez. Göstermek ister, ama görünmez. Oysa çok merak diyorum. Gerçekten içtenlikle, bir an bile eksilmeyen bir merakla. Hangi düşünceler geçti içinden? Gözlerin hangi noktaya takıldı? hangi his durdu içinde? İyi misin? diye sormak yetmezdi. Anlamak bilmek istedim. Ama cümlelerim niyetimden başka bir yere düştü. Belki de eksik söyledim. Bazen en içten hisleri en yanlış şekilde saklar. Ama bazı şeyler zamanla eksilmez. Ve bazı uzaklıklar kelimelerden daha keskin olsa da, gerçek hisleri silemez. Katiyen bunun arkasına sığınıp yaşamıyorum. Yine yanlış anlaşılma dürtüsü basıyor yazarkende. Konuşmak istemeyişini düşündüm, seni rahatsız etmek istemedim. Üzerinde fazla durmadım, ama bilmeni isterim, seni görüyorum. Evet, seni görüyorum ve biliyorum. Ya seni sıkarsam! Ya korkularını tekrar nüksettirirsem! Ya canını tekrar sıkarsam! Benden bıkma! Görünmeyen her şey kaybolmaz Naze. Ve merak en çok sessizlikte büyür.
İnsan ve Duygular
Müzik zevkimi sormuşlardır O sıra playlisttem😎🙈 -Orhan Gencebay-Beni Böyle Sev -Alişan-Naze -Mahsun Kırmızıgül-Ne gecem belli… -Ceza-Sezen Aksu -İbrahim Erkal-Sen Aldırma -Yıldız Yilbe -Mert Demir -Zeynep Bastık -İkilem -Mavi Gri,Emre Fel,Kaan Tangöze, -Mabel Matiz🥰 -Erol Şahin,imera, Selçuk Balcı, Resul Dindar Nasıl anlatayım şimdi.. ne tür sevdiğimi ben kafama göre her tel severim 🤩
Hayata Dair
Yolun bekler hıramın seyre çıkmış hep sanurlar Salın sadabada doğru servi nazım gel! Çemenler paymalın olmak ister çıkub bir bir Yetür sadabada doğru servi nazım gel! Çemenle arzu mend kudümün cuylar huban Bütün teşrifin ümidinde yol yol müntazır yaran Meded reftara damen-i dermiyan ol naze ver meydan Aman sahrayı sadabada doğru servi nazım gel! Yol boyunca ağaçlar seni gezmeye çıkmış sanıp yolunu gözler Salın servi boylum nazlı nazlı güzel Sadabad'a doğru gel! Çemenler ayaklarının altında serilmek ister çıkarak bir bir Yetiş servi boylum nazlı güzel Sadabad'a doğru gel! Ayak basmana arzu çeker çemenle beraber akar sular Ve dostlar hepsi birden geleceksin ümidiyle seni bekler Medet yürü de meydanda salınsın o nazlı etekler Aman servi boylum nazlı güzel Sadabad'a doğru gel! Nedim Hayatı ve Şiirleri