Özlem

Özlem
@nemophilaa__

Özlem

, bir kitap okudu
Puan vermedi·112 syf.·
2023 56. kitabı
Antoine de Saint-Exupéry
8.8/10 · 280bin okunma
Reklam
Buz gibi hissettim kendimi yine, onarılmayacak, geri getirilemeyecek bir şeylerin sezgisiyle. Onun gülüşünü bir daha hiç duymayacak olmayı kaldıramayacağımı biliyordum. Benim için çölün ortasında bir tatlı su kaynağıydı o. "Küçük adam," dedim. "
"bir şeyi anlamaya çalışırken neyi dikkate almam gerektiğini bilmiyordum. Sözlere değil, yapılanlara bakmalıydım. Güzel kokularıyla beni öyle büyülemişti ki... Ondan uzaklaşmamalıydım... Onun bana yaptığı o küçük numaraların arkasında yatan sevgiyi anlamalıydım. Çiçekler çok tutarsız oluyorlar. Ama onu nasıl sevmem gerektiğini bilemeyecek kadar küçüktüm..."
İnsan Ruhu Eğer logos her şeyse ve maddi hali ateş ise, insan ruhu ve eylemi, başka şeyler gibi, ateşten olmalıdır. İnsan ruhu ateşten oluşur. Nemden doğar ve tamamen suya dönüştüğü vakit ölür. Hayatı boyunca nemliliğinin ve kuruluğunun düzeyi etkinliğine göre değişir. Dikkatli, uyanık, dinç ruh kurudur. Nemli ruh ise dalgın, zayıf ve uyuşuktur. Herakleitos bu yüzden içkiyi önermez: "Bir insan sarhoş olduğunda, sendeler ve nereye gittiğini bilemez, nemli ruhuyla." Nemli ruh sarhoştur, uykuludur, anlama yetisinden mahrumdur.
Sayfa 35
İnsanların çoğu gaiptir, var olan duyular bilgiyi yorumlamazlar. Uyanık iken uyurlar.
Sayfa 30