ONUR

ONUR
@omeyzor
Anlaşılmazın kıyısında, anlatılmazın sınırında
Kamu
Master Degree
SİNOP
1984
135 okur puanı
Mart 2022 tarihinde katıldı
Tha Walking Dead hakkında çarpıcı bir analiz
O, aslında bize küresel-kapitalist dünyada hırsla, rekabetle, iktidar arzusuyla zombileşmiş bir “tekno-kitlesel cehennem”de yaşadığımız mesajını alttan alta (“subliminal”) veren bir yapım. Bu kadar revaçta olmasının, bıkmadan usanmadan izlenmeye devam edilmesinin sırrı burada saklı. Yaşadığımız “kıyamet” gibi akıp giden hayata fantastik bir ayna tutabildiği; birbirimizi yemenin norm olduğu (“İnsan insanın kurdudur”) mevcut insanlık halimize göndermede bulunabildiği; zombileşmenin küresel işleyişle ilintisini duyumsatabildiği ölçüde The Walking Dead vazgeçilmez oluyor.
Sayfa 292Kitabı okudu
Reklam
Nihayetinde bir ekonomik sistemin (kapitalizm) ihtiyaçlarına uygun bir “çalışan” ve ulus-devletin ihtiyacına uygun bir “yurttaş” haline getirilmek üzere çocuğun evinden ve ebeveyninden koparılarak okula “kapatılma”sı ile karakterize edilebilecek “modern” bir süreçtir çocukluk…
Sayfa 256Kitabı okudu
Adorno’nun meşhur deyişiyle, yanlış hayat, doğru yaşanmıyor, o kadar!..
Sayfa 140Kitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Orwell kitapları yasaklayacak olanlardan korkuyordu. Huxley’in korkusu ise kitapları yasaklamaya gerek duyulmayacağı şeklindeydi. Orwell hakikatin bizden gizlenmesinden, Huxley hakikatin umursamazlık denizinde boğulmasından korkuyordu. Orwell bizi nefret ettiğimiz şeylerin mahvetmesinden, Huxley bizi sevdiğimiz şeylerin mahvedeceğinden korkuyordu.
Sayfa 133 - Neil Postman’ın Televizyon: Öldüren Eğlence adlı kitabından alıntıKitabı okudu
Fransız arkeolog-antropolog Andre Leroi-Gourhan’ın şahane sözlüdür: Kurt ve kurt köpeği arasındaki fark, doğal ortamdan “özgürleşme”nin simgesi tasmadır.
Sayfa 119Kitabı okudu
Reklam
Reklam
1.074 öğeden 841 ile 855 arasındakiler gösteriliyor.