Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
İlim ile Bilim arasındaki fark nedir? Atatürk'ün İlminin Manası Nedir?
Mustafa Kemal Atatürk'ün sahip olduğu ilmin ne anlama geldiğini Atatürk'ü dine yamama çabalarını boşa çıkarmak için açıklamak zorundayım. Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerini bilmek, öğretmek, öğrenmek aşamasını geçtik. Şimdi o sözlerin manasını öğrenerek yarım kalan devrimi tamamlama aşamasına geçiyoruz. İlim sahibi olmak
Doğu Perinçek'e göre (Osmanlı'dan Bugüne Toplum ve Devlet, Kaynak Yayınları, 1980, s. 222-23) "Kemalist devrim laikliği, basit bir din- siyaset ayrımı değil, bir ideolojik-kültürel devrim olarak anlamıştır ... (Atatürk) İslami inançları, karşıt bir felsefi konumdan, Aydınlanma Çağı ve sonrasının burjuva-demokratik felsefesiyle inceliyor ve eleştiriyor".
Reklam
3 MAYIS'I ÜÇ İSİMDEN DİNLEMEK Hakan Paksoy, Prof. Dr. Ahmet Bican Ercilasun, Prof. Dr. İskender Öksüz ve Sadi Somuncuoğlu Hakan Paksoy (HP): Millî Düşünce Youtube kanalı izleyicilerini selamlıyorum. Bugün önemli bir konuyu, Türk siyaset ve fikir hayatında ve devlet hayatında önemli olmakla birlikte çok da fazla üzerinde durulmayan bir olayı
Doğu Perinçek'e göre (Osmanlı'dan Bugüne Toplum ve Dev­let, Kaynak Yayınları, 1980, s. 222-23) "Kemalist Devrim laikliği, basit bir din-siyaset ayrımı değil, bir ideolojik-kültürel devrim olarak anlamıştır... (Atatürk) İslami inançları, karşıt bir felsef i konumdan, Aydınlanma Çağı ve sonrasının burjuva-demokratik felsefesiyle inceliyor ve eleştiriyor. '
Sayfa 194 - Kırmızı YayınlarıKitabı okudu
Küreselleşme döneminin en büyük suçu, Milliyetçilik'tir. Komünizm düşmanlığının yerini, Milliyetçiliğe düşmanlık almıştır. Artık en büyük küfür budur. Zamanın emperyalist ideolojisi, Ezilen Dünya ülkelerinde vatansızlığı ve cemaatçiliği esas alan, Sivil Toplumculuktur.
Devlet karşıtlığı, 'Sivil Toplumculugun' en önemli ideolojik örtüsüdür. 'Sivil İtaatsizlik' adı altında milli devlete karşı anarşizmi kışkırtanlar, emperyalist devlete kölece bir itaati temsil ederler. 'Kirli' olduğunu ilan ettikleri milli devlete düşmanlıkta olağanüstü bir tutarlılık gösterirler.
Reklam
Bugün işbirlikçi sermaye sahiplerinin en kodamanlarinin, cemaat seyhlerinin , liberal ve Fettullah'ci ' entelijansiyanin' ağzında hep 'Sivil Toplum' kavramı var.
1888 yılında Eğin'de Firat'in üzerinde Sultan Abdulhamit'in mühendislerinin 'yarılmaz' diye rapor verdiği Gemürgap Kayasını yaran taş ustası Adıgüzel Ağa'nin torununun torunuyum. Her yaptığı evin bir öncekinden kesinlikle daha güzel olması, en büyük tutkusuymuş. O'nu örnek alırım. Daha doğruyu bulmak, daha iyisini yapmak, benim de mutluluk kaynağımdır. Gecikmeleri, hep bu nedenledir.
İktâ sisteminin kurucusu Nizamülmülk, "Siyasetname"sinde, kuvvetli hükümet ve köylüye yumuşak muamele esaslarının Selçuklu feodal devletine ilke olmasını istiyordu.
Sayfa 64 - Kaynak Yayınları, Geliştirilmiş 4. BasımKitabı okudu
"Ordunun, bir sosyal sınıf olmadığı ve olamayacağı halde, sosyal devrimlerde vurucu güç oluşu, Türkiye'ye Osmanlı göreneklerinden kalma en önemli ve en orijinal (tüm kişiliğine özge) bir gerçekliğimizdir." (Sosyalist dergisi, sayı 6, 12 Ocak 1971)
Sayfa 56 - Kaynak Yayınları, Geliştirilmiş 4. BasımKitabı okudu
Reklam
Bizim "sivil toplumcular"ımız tanrının ülkesindeki huzurunu politik araçlarla bozulmasına karşı çıkarken ve "aşağıdan" (kendiliğinden) evrilmeyi yere göğe koymazken, kendi adlarına ütopyacıdırlar. Karşı çıktıkları "yukardan" müdahale, Jakobenlerin, yani Cromwellerin, Roberspierrelerin, Leninlerin, Mustafa Kemallerin, Maoların "yukardan" müdahalesidir.
Sayfa 26 - Kaynak Yayınları, Geliştirilmiş 4. BasımKitabı okudu
1640 İngiliz ve 1789 Fransız demoktratik devrimleri sanayi devriminden sonra gerçekleşmemiş, tersine sanayi devrimi siyasal devrimleri izlemiştir.
Sayfa 22 - Kaynak Yayınları, Geliştirilmiş 4. BasımKitabı okudu
Devletin keşfi, boyun eğdirenlerin, "ayı" olmaktan "arıcı" aşamasına geçişleriyle birlikte gerçekleşmiştir. Artık balı üreten arılara "kışı geçirmelerine yetecek kadar" bal bırakılmaktadır (*). Böylece insanlar arasında sömürü ve bağımlılık ilişkileri doğmuştur. Ama aynı zamanda devlet, ordu, uygarlık, hukuk ve ideoloji de dünyaya gelmiştir. * Oppenheimer, Devlet, s.75-76
Sayfa 19 - Kaynak Yayınları, Geliştirilmiş 4. BasımKitabı okudu
Sivil Toplumculuk, demokratik devrimlerin insanlığa getirdiği bütün devrimci değerleri hedef alır. Sözde özgürlüklerin kaynağı, "dış dinamik", yani emperyalizmdir. Temel sloganları Ahmet Altan'ın veciz ifadesiyle "Kahrolsun bağımsızlık"tır.
Sayfa 13 - Kaynak Yayınları, Geliştirilmiş 4. BasımKitabı okudu
"Sivil Toplumculuk", "küreselleşme" denen dönemin, en emperyalist, en gerici, en karşıdevrimci öğretisidir.
Sayfa 12 - Kaynak Yayınları, Geliştirilmiş 4. BasımKitabı okudu
16 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.