Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
304 syf.
8/10 puan verdi
Kendini İyileştirme İşi Nasıl Yapılır?
Kitap, geniş kapsamda birçok konuyu ele alan ve ayrıca pratiğe dönük uygulamalar da içeren bir kitaptır. Ana teması holistik psikoloji üzerine inşa edilmiştir. Holistik psikoloji, zihne, bedene ve ruha odaklanarak sinir sistemini yeniden dengelemeyi ve çözümlenmemiş duygusal yaraları iyileştirmeyi amaçlar. Onun haricinde vagus siniri ve polivagal terimleri üzerinde de durmaktadır. Beden ve ruhumuzun birbiriyle bağlantısının önemini bir kez daha anlamış olduğum kitap oldu. Hastalıklarımız bizim duygularımızın bir habercisidir. Bu çağrıya kulak vermek, onu duymak ve görmek bilinçlilik ister. Biz insanlar bilinçli insanlar olsak da aslında hayatımızın çoğunu otopilot olan bilinçdışımız tarafından yönetilmekteyiz. Kitap, travmalar üzerinde de çokça durmuştur. Geçmişin izlerinin tekrarını geleceğe taşıdığımızın altını bir kez daha çizer. Ebeveyn modelleri üzerinden nerelerde yaralarımızın olabileceğini sabırla işlemiş yazar. Daha önce okuduğum birçok kitabın harmanlanmış hali gibi geldi bana, yazar kendi hayatını ve bazı vaka örneklerini anlatarak süreci akıcı biçimde anlatmış. Bu noktada genel olarak tavsiye edebilirim.
Kendini İyileştirme İşi Nasıl Yapılır?
Kendini İyileştirme İşi Nasıl Yapılır?Nicole LePera · Butik · 2021316 okunma
200 syf.
·
Puan vermedi
·
7 günde okudu
Yıllardır bir iş yaparken beynimizde neler olduğu merak konusu olmuştur. Hangi bölgeler aktif hale geliyor, hangi bölge daha fazla çalışıyor, kan akışı nerede fazla? Bu sorulardan yola çıkarak bir çok araştırmacı, beynin gizemli yapısını çözmeye çalışmıştır. Peki gün boyu bu bir çok görevle sürekli aktif olan beynimiz, hiçbir şey yapmıyorken
Otopilot
OtopilotAndrew Smart · Nail Kitabevi · 201528 okunma
Reklam
142 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
41 günde okudu
Ali ural her şeyiyle türk edebiyatında kendini kanıtlamış bir yazar. Onu okumak ufuk açıyor ki bu günümüz yazarlarının en çok ıskaladığı şeydir. Herkesin bildiği bilgilere yorum yaparak yazmak ve herkesin ulaşabileceği şeyleri yeniden piyasaya sürmek çok daha kolayken Ali Uralda böyle bir uslup görmezsiniz. Eğer kısa öyküler yazıyorsa hedefi ibret ve tefekkürdür. Eğer inceleme kabilinden batı doğu karşılaştırması yapıyorsa da hedefi ortakları ve güzel yanları belirlemektir. Yekdiğerini aşağılamak için yazmaz. Bunları yaparken de dilin tatlılığını size hissettirir ve her okumada farklı anlamlar çıkarılabilcek mana kapıları aralar. Yangın Merdiveni, her gün yeniden başladığımız çoğu zaman otopilot devam eden gündelik hayatımızın içinde durulması düşünülmesi gereken anlara işaret ediyor. Ve de bunu o an yaşanırken kendi doğallığında, yani durdurmadan, düşünmek için soyutlanmadan, içteniçe yapma teklifini sunuyor. Belki bir süre sonra aynı tarz durmaları farklı mekan ve zamanla okumaktan sıkılacaksınız fakat, hayatınıza geçireceğiniz mefkure kıyasıya maç izlerken kafanızda bir kavramı adaletle tartışabilmek olacaktır..
Yangın Merdiveni
Yangın MerdiveniA. Ali Ural · Şule Yayınları · 2018630 okunma