Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Roald Dahl’ın Çikolata Fabrikası Türkiye’de 1989 yılında basılmış, lakin kitap Amerika’da 1964 yılında satışa çıkıyor. 1964 yılında yazarın televizyon ve kitaplar üzerine söyledikleri. Bu zamanda, bilgisayar ve telefonu ’da bu metnin içine ekleyebiliriz… Yazar çikolata Fabrikası kitabında şöyle der: (…) Aman derim, çocukları asla şımartmayın.
16 syf.
10/10 puan verdi
Her ne kadar 17 yaşında olsam da hem kitabı hemde kitapla birlikte aldığım dvdyi her sene izlerim. Bazen ilkokulda okuduğum kitapların dvdlerini elime alır hepsiyle ilgili tekrar tekrar yorum yapar eleştiride bulunurum. Ve pamuk prenses ve yedi cüceleri her izlediğimde o çizgi filmde olmak ve cadıyı kendim cezalandırmak isterim. Çocukluktan kalan kötü karakterlere karşı hislerim hiç değişmedi :)) Ama çocukluğumun unutulmaz kitaplarından biri olduğu gerçeği asla değişmeyecek.
Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler
Pamuk Prenses ve Yedi CücelerGrimm Kardeşler · Sis Yayıncılık · 20141,613 okunma
Reklam
"Sana masal anlatmamı ister misin?" Bir an için ona şaşkınlıkla bakakalırken saçımı öptü ve masalı anlatmaya başladı. "Bir varmış bir yokmuş... Her yerin karla kaplı olduğu bir kış günüymüş." Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler masalını anlattıktan sonra sonuna geldi. "Sonra prens yetişememiş ve prenses ölmüş. Prensesin kötü kalpli üvey annesi de sonsuza dek dünyanın en güzel kadını olmuş." Ona tip tip baktım. "Hayır yanlış biliyorsun, sonunda prens ve prenses sonsuza dek mutlu yaşıyorlardı." Rüzgar gözlerini devirdi ve ardından iki koluyla beni sıkı sıkı sardı. Bu ağlamama iyi gelmişti, artık gözyaşlarım durmuştu. "Hah. O yalnızca küçük çocuklar üzülmesin diye hazırlanmış bir son. Ben mutlu sonlara inanmam," dedi. "Neden?" diye sordum tavana bakarken. "Ben sonun olduğu bir yerde mutluluğun olabileceğine inanmıyorum."
Geri121
213 öğeden 211 ile 213 arasındakiler gösteriliyor.