Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Bu yıkılası düzende mantık diye bir şey yok..
Sayfa 101 - Can Yayınları
Duyarlılık şiirin en büyük düşmanıdır...
Sayfa 85 - Can Yayınları
Reklam
Ne var ki , çoğu kez bulmak da bulamamak gibiydi...
Sayfa 78 - Can Yayınları
Korkunç bir yazgı bu benimki...
Sayfa 75 - Can Yayınları
Her şey yarım, her şey eksikti gerçekte...
Sayfa 57 - Can Yayınları
Seni yaşatacağım...
Sayfa 52 - Can Yayınları
Reklam
Bilinmeyeni göğüslemesini de bilmek gerek..
Sayfa 29 - Can Yayınları
Peygamber Sallallahü Aleyhi Vesellem Efendimizin Namazı
"Nebiler Sultanı'nın güzel vasıflarını, hiç durmadan devamlı olarak şerh etsem, yüzlerce kıyamet geçer de yine bitmez." Mevlâna Kuddise Sirrûh Sevgili Peygamberimiz Sallallahü Aleyhi Vesellem hiç günahı olmadığı halde, gündüzleri; devlet, millet ve din işlerini yürütüyor, geceleri mübarek ayakları şişinceye kadar namaz kılmakla
"Her şeyin bir zamanı var, çünkü her şey tarihin içinde..."
Sayfa 208Kitabı okudu
"Gerçek olan bir şey varsa, o da bizim alıştığımız, bizim tanıdığımız dünyaya hiç benzemeyen bir dünyada yaşamaya başladığımız."
Sayfa 202Kitabı okudu
Reklam
"Korkunç bir yazgı bu benimki", diye söylendi , "Nazım'ınkinin tam tersi: onunki hep bırakmak, benimki bırakılmak".
312 syf.
·
Puan vermedi
Kitap; devrimci ozan peygamber lakaplı Rahmi Sönmez’in 1940-80’li yıllarında yaşadığı politik, toplumsal, siyasal ve ekonomik olayların ironik bir biçimde anlatıldığı özyaşam hikayesini içermekte olup 1993 yılı Orhan Kemal armağanı roman ödülünü kazanmıştır.
Peygamberin Son Beş Günü
Peygamberin Son Beş GünüTahsin Yücel · Can Yayınları · 2010694 okunma
"Ben devrimin yaşamdan yana olduğunu düşünmüşümdür hep. Böyle olmasa, devrimcinin faşistten ne farkı kalır?"
312 syf.
9/10 puan verdi
·
46 günde okudu
Tahsin Yücelin Peygamberin Son Beş Günü kitabı, 1992 yılında yayımlanmış ve 1993 yılında Orhan Kemal Roman Ödülü’nü almıştır. Kitap, devrimci ozan Rahmi Sönmez’in, takma adıyla Peygamber’in, hayatının son beş gününü anlatır. Peygamber, bir kış akşamı, Taksim Meydanı’nda, arkasından kimsenin gelmediğini bile bile, en önden gidiyormuş gibi bir duygu içinde yürür. Bu yürüyüş, onun bütün yaşamını özetler. Hep en önde olduğunu, hep ileriye doğru gittiğini sanırken, yaşamın dışına sürüklenir, gerisinde kalır. Hep çevresindekilerle kaynaşmak istemiş ama onlar kendisini şu ya da bu biçimde yarı yolda bırakmışlardır. Gerçek devrimci ozanlar arasına katılmasını sağlayacak "tabutluk"lar hayal edip durmuş ama evinde bir tür tutuklu yaşamı sürdürmüştür. Bir yarı bilinç içinde geçen son beş gününde ise, hayallerini gerçekleştirdiğini sanır ama yalnızca yıkılışlarını yaşar. Kitap, temelde iki bölümden oluşur. Birinci bölüm, Peygamber’in kısa yaşam öyküsünü ikinci bölüm ise son beş gününü anlatır. Kitap, Peygamber’in kişisel tarihini, Türkiye’nin toplumsal tarihine paralel olarak sunar. Peygamber, 1960’larda sol hareketin içinde yer alır, 1970’lerde darbeyle yüzleşir, 1980’lerde ise bunalıma girer. Kitap, Peygamber’in yaşadığı dönemin siyasi, kültürel ve ideolojik çatışmalarını, ironik bir dille yansıtır. Peygamber, hem kendisiyle hem de çevresiyle sürekli bir bölünme yaşar.
Peygamberin Son Beş Günü
Peygamberin Son Beş GünüTahsin Yücel · Can Yayınları · 2010694 okunma
866 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.