Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Nâzenin

Nâzenin
@phoebem
Sormaz ki bilsin,sorsa bilirdi;bilmez ki sorsun,bilse sorardı.
Sabitlenmiş gönderi
Bakara/216
Olur ki (bazen) hoşunuza gitmeyen bir şey sizin için hayırlı olur ve hoşunuza giden bir şey de sizin için şer olur.(Hayırlı ve doğru olanı) Allah bilir,siz bilemezsiniz.
Reklam
128 syf.
·
Puan vermedi
Sûfîlerin Edepleri
Sûfîlerin EdepleriEbu Abdurrahman Es-Sülemi
9.2/10 · 225 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Ne güzel bir ifadedir 'vermek istemese istek vermezdi.' İstek bile nasip işidir hayatta.Ruhunuza şifa olacak bir video önerisi ile geldim,buyurunuz🪷 youtu.be/nf-9KqRhhjI?si=...
Bu benim en sevdiğim:)
Yine Peygamberimiz (s.a.v) buyuruyor ki; "Merhametlileri,Rahman olan Allah esirger.Yeryüzündekilere karşı merhametli davranınız ki,gökte olan da sizi esirgesin."
Reklam
Bize düşen sahabîlerin (Allah onlardan razı olsun) yolundan ayrılmamaktır.Allah onları "birbirlerine karşı merhametli" diye övmüştür.Onlar hem Müslümanlara,hem de bütün canlılara karşı,hatta Müslüman olmayan azınlıklara karşı merhametli idiler.
İslâm'da hayvanlara verilen değer:)
Nitekim Peygamberimiz (s.a.v) buyuruyor ki; "Müslüman eli ile ve dili ile başkalarına zarar vermeyen,hayvanlara merhamet ederek onları güçleri dışında kalan iş ve yüklere koşmayandır."
Ne güzel bir açıklamadır bu!
İnsanın kendine karşı merhametli olması;kendini Allah'ın azabından esirgemesi,yasaklarını işlemekten,emirlerini yapmaktan sakınmasıdır.Bu da günah işlemekten vazgeçerek,işlenmiş günahlardan tevbe ederek,ibadet ederek ve ibadet ederken sırf Allah'ın rızasını gözeterek olur. Başkalarına karşı merhametli olmak da,İslâm'ın tespit ettiği kul haklarına ve canlılara hürmet-riayet,başkalarına zarar vermemektir.
%18 (105/582)
Kalplerin Keşfi
Kalplerin Keşfiİmam Gazali
9.4/10 · 6,4bin okunma
Mâide Suresi-79
Yüce Allah şöyle buyuruyor; "Onlar,yaptıkları kötülükten birbirini alıkoymazlardı.Ne kadar fena bir iş yapıyorlardı."
Reklam
Mâide Suresi-8
Ey iman edenler! Allah için adaleti (hakkı) ayakta tutan (hâkimler) adalet timsâli şahitler olun. Bir kavme duyduğunuz kin sizi adaletten sapmaya sevk etmesin.Âdil davranın,takvâya daha yakın olan da budur.
Mâide Suresi-35
Ey iman edenler! Allah'ın emrine uygun yaşayın ve O'na (ibadet,Allah'ı daha çok anmak ve sâlih amellerle) vesile (sebep ve yollar) arayın.O'nun yolunda (malınızla,canınızla,insanları kula kulluktan kurtarmak ve İslâm'ın hayatınıza hâkim olması için) cihad edin ki kurtuluşa eresiniz.
Mâide Suresi-44
Artık siz,insanlardan korkmayın;benden korkun ve benim âyetlerimi az bir değere (rüşvet ve dünya makamına) satmayın.
Namaza duracağı zaman Hz. Ömer'in (r.a) böğürleri titrer ve dişleri takırdardı.Bu hâlin sebebi kendisine sorulunca;"Emâneti yerine getirmenin ve farz borcunu ödemenin vakti geldi,bilmem ki,onu nasıl yerine getireceğim?" diye cevap verirdi.
Herkes bu şekilde yaşasa ne güzel olurdu..
Yüce Allah (c.c) şöyle buyurur; "Hiç şüphesiz Allah size emânetleri lâyık olanlara vermenizi emreder." (Nisa Suresi;58) Bütün tefsir âlimleri,bu âyet-i kerimenin şeriatın birçok temel prensibini karşıladığı görüşündedirler.Âyet-i kerimenin muhatabı idare eden olsun,idare edilen olsun,bütün mükelleflerdir.Buna göre idarecilerin mazlumu destekleyip hakkını ortaya çıkarmaları gerekir,bu bir emânettir.Başta yetimler olmak üzere Müslümanların mallarını korumaları gerekir,çünkü o bir emânettir.Âlimlerin halka dinin hükümlerini öğretmeleri gerekir,bu âlimlerin koruyuculuğuna teslim edilmiş bir emânettir. Ana-babanın çocuğuna iyi terbiye vererek göz-kulak olması gerekir,çünkü çocuk ana-babaya teslim edilmiş bir emânettir.
639 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.